Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές του Κινήματος


Κάτω  τα χέρια από τους αγωνιστές του Κινήματος
Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τετάρτη 30 Οκτώβρη στις 11.30 π.μ., στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης
Τα μέλη και οι φίλοι του Περιφερειακού Σχήματος «Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή στη Δυτική Μακεδονία» εκφράζουν την ταξική –αγωνιστική τους Αλληλεγγύη στους διωκόμενους αγωνιστές Ηλία Σμήλιο, δάσκαλο, δημοτικό σύμβουλο της «Ανυπακοής Αμπελοκήπων-Μενεμένης» και Ζήση Κλεισιάρη δικηγόρο,  πρώην μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.
Οι αγωνιστές αυτοί παραπέμπονται σε δίκη την Τετάρτη 30 Οκτώβρη, για τη συμμετοχή τους στη δράση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης (ΣΥΣΘ) ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

Είναι η πρώτη από τις συνολικά 5 διώξεις κατά αγωνιστών για συμμετοχή στη δράση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης ενάντια στους πλειστηριασμούς. Πρόκειται για μία από τις πέντε υποθέσεις διώξεων για τη δράση του ΣΥΣΘ που σε πολλές περιπτώσεις πέτυχε νίκες και αποτέλεσε πηγή αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης για τον λαϊκό κόσμο.
Αυτήν ακριβώς την πλευρά της αγωνιστικής παρουσίας του ΣΥΣΘ θέλει να χτυπήσει η βιομηχανία διώξεων που, πέρα από τους Η. Σμήλιο και Ζ. Κλεισιάρη, στοχοποιεί –μέχρι στιγμής τουλάχιστον– και τον Θ. Αγαπητό, περιφερειακό σύμβουλο με την Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία, τον συνταξιούχο εργάτη Γ. Σκουλά και τον Μ. Αναγνώστου εργαζόμενο της ΒΙΟΜΕ — το σωματείο της οποίας έχει σταθερό μέτωπο ενάντια στους πλειστηριασμούς που απειλούν άμεσα και το συνεργατικό εγχείρημα.
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η στοχοποίηση του ΣΥΣΘ από την αστυνομία και τα ΜΑΤ, με χαρακτηριστικές τις κατασταλτικές επιθέσεις στην πορεία ενάντια στην επίσκεψη-βράβευση του Γιούνκερ το καλοκαίρι του 2018 και τη διαδήλωση ενάντια στο Summit 2017 του Συνδέσμου Βιομηχάνων Β. Ελλάδας, με τη συμμετοχή των Μητσοτάκη και Τσίπρα, όπου τραυματίστηκε ο αγωνιστής Κ. Ξενόπουλος.
Τα «εγκλήματά» τους είναι η κοινωνική αλληλεγγύη που επέδειξαν και η αντίσταση στην πολιτική αρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας από τις τράπεζες και τα τσιράκια τους, τους μεγαλοσυμβολαιογράφους. Πρόκειται για μια πραγματική σκευωρία που στρέφεται ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα και το δικαίωμα του λαού να αγωνίζεται.
Επίσης Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και καταδικάζουμε τη δίωξη του Παναγιώτη Λαφαζάνη, επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, για του ίδιους λόγους,  την παραπομπή του σε δίκη στις 30.10.2019 για παράβαση  άρθρων  του Ποινικού Κώδικα εξαιτίας της  δράσης του στα πλαίσια του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, την Τετάρτη 30.10.2019 9.00  π.μ. στη Σχολή Ευελπίδων (Δ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών κτίριο 7 αίθουσα 1).

Το κίνημα αλληλεγγύης ζητάει τα αυτονόητα, υπερασπιζόμενο τις δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα, δηλαδή την άμεση παύση κάθε δίωξης, την απόσυρση όλων των κατηγοριών και την απαλλαγή του συνόλου των διωκόμενων αγωνιστών. Η μάχη αυτή συνδέεται άμεσα με τη διεκδίκηση για την κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και κατασχέσεων και την πραγματική προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.
Ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την ημέρα της δίκης, Τετάρτη 30 Οκτώβρη στις 11.30 π.μ., στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Κοζάνη 30/10/2019
Το Γραφείο Τύπου


Δεν υπάρχουν σχόλια: