Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Απολιγνιτοποίηση στην Ελλάδα... Νέες ανθρακικές μονάδες κατασκευάζονται στη Γερμανία

Η γερμανική κυβέρνηση ενδέχεται αυτή την εβδομάδα να αποφασίσει σχετικά με την ενίσχυση του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας, ο οποίος δεινοπαθεί λόγω της μετάβασης από τα πετρελαιοκίνητα στα ηλεκτροκίνητα οχήματα. Επιπλέον, πιθανολογείται ότι θα ανακοινώσει το ύψος των αποζημιώσεων που θα χορηγηθούν στις εταιρείες κοινής ωφελείας, ώστε να κλείσουν οριστικά τα εργοστάσια λιθάνθρακα.


Ενόψει αυτής της απόφασης, κύμα αντιδράσεων έπληξε τη Γερμανία τη Δευτέρα, όταν δημοσιοποιήθηκε το σχέδιο μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες κοινής ωφελείας, της Uniper, να ανοίξει νέα μονάδα που θα λειτουργεί με λιθάνθρακα. Τα εγκαίνια της μονάδας, που θα βρίσκεται στο Ντόρτμουντ, θα γίνουν τον Ιούνιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη προγραμματίζονται διαδηλώσεις.

Παρά τις προσπάθειες της γερμανικής κυβέρνησης να μειώσει τη χρήση του, ο λιθάνθρακας εξακολουθεί να χρησιμοποιείται για την παραγωγή του ενός τρίτου της ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα. Πάντως, η Uniper ευελπιστεί πως η μονάδα της θα είναι μία από τις τελευταίες που θα χρησιμοποιεί λιθάνθρακα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: