Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Εφιαλτικό μεροκάματο για 43χρονο απλήρωτο συμβασιούχο


Το μεροκάματο του τρόμου έζησε ενας 43χρονος υπάλληλος καθαριότητας και πατέρας δύο παιδιών ο οποίος έπεσε στις 07:20 το πρωί της Τετάρτης από απορριμματοφόρο του δήμου. Κατά τραγική ειρωνεία επρόκειτο για εργαζόμενο με 8μηνη σύμβαση  ο οποίος ήταν απλήρωτος από το Δεκέμβριο και είχε ξαναδουλέψει με σύμβαση…
Το απορριματοφόρο κινείτο εκείνη τη στιγμή στην περιοχή της πρυτανείας του Πανεπιστημίου και στη στροφή, ο εργαζόμενος που κρατιόταν από το παταράκι, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των συναδέλφων του έχασε την ισορροπία.
Τα τραύματα τον οδήγησαν στο χειρουργείο
Δυστυχώς ο τραυματισμός του ήταν σοβαρός και φέρει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο κεφάλι. Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΠΑΓΝΗ και λίγο αργότερα εισήχθη εσπευσμένα στο χειρουργείο. Η επέμβαση ολοκληρώθηκε το μεσημέρι με τον 43χρονο να μεταφέρεται στη ΜΕΘ όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος. Οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις σύμφωνα με πληροφορίες δεν επηρέασαν τον εγκέφαλο.
4 εργατικά ατυχήματα σε ένα τρίμηνο
Έξω από το χειρουργείο βρέθηκαν συγκλονισμένοι συνάδελφοί του καθώς και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ.Ρασούλης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας του δήμου Ηρακλείου κ.Καρασάββα- που μίλησε και στο Ράδιο 9,84-  ήδη έχουν σημειωθεί 4 εργατικά ατυχήματα σε ένα τρίμηνο.
Μάλιστα εξετάζεται το ενδεχόμενο -παρα το γεγονός ότι δεν προβλέπεται από το νόμο-πέρα από από τα ατομικά είδη προστασίας, να φορούν και κράνη.
Σε ανακοίνωση του ΠΑΜΕ μεταξύ άλλων αναφέρεται:
"Δεν πρόκειται για εργατικά ατυχήματα αλλά για προδιαγεγραμμένα εγκλήματα μιας και στις Υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων, λόγω της υποστελέχωσης σε μόνιμο προσωπικό, κυριαρχούν οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις των 2μηνων, 5μηνων και στην καλύτερη περίπτωση 8μηνων συμβάσεων. Η αντικατάσταση των μόνιμων εργαζομένων με συμβασιούχους, που εργάζονται με την απειλή της απόλυσης ή της μη ανανέωσης της σύμβασης πάνω από τα κεφάλια τους, μειώνει τις αντιδράσεις και αντιστάσεις για μέτρα ασφάλειας στο χαμηλότερο σημείο.
Είναι η πολιτική που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την αντεργατική πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και έχει μετατρέψει τους εργασιακούς χώρους σε κάτεργα. Αυτό το εργασιακό μοντέλο που θέλουν να παγιώσουν στους δήμους κυβέρνηση και ΕΕ, στηρίζει ολόπλευρα και η δημοτική αρχή του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης. Βάζει πλάτη στο να υπάρχουν εργαζόμενοι που δεν έχουν κανένα δικαίωμα, πλήρως εξαθλιωμένοι, πατώντας πάνω στην ανάγκη τους για δουλειά και με κίνδυνο σοβαρού εργατικού ατυχήματος. Και η λίστα των εργατικών ατυχημάτων μεγαλώνει επικίνδυνα".
περισσότερα:radio984
 Ταξική Πτέρυγα

Δεν υπάρχουν σχόλια: