Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Ο Σάκης Παπαδόπουλος επιστρέφει στη δουλειά! Νίκη της ταξικής αλληλεγγύης


Γράφει ο kokkiniotis
Μια μικρή, αλλά ιδιαίτερα σημαντική νίκη σήμερα. Νίκη της ταξικής αλληλεγγύης και δικαίωση για τον Σάκη Παπαδόπουλο.
Με ομόφωνη απόφαση σε έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» αποφάσισε να επιστρέψει στη δουλειά του ο πρώην πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της «Θέμις Κατασκευαστική» κατά το 2011, Σάκης Παπαδόπουλος. Η απομάκρυνσή του από την εργασία θεωρήθηκε συνδικαλιστική δίωξη.
Το τι είχε συμβεί, είναι ήδη ευρύτερα γνωστό:
Στις 29 του Δεκέμβρη του 2011, παραμονές Πρωτοχρονιάς, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα 57 εργαζόμενοι της εταιρείας «Θέμις Κατασκευαστική». Ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του σωματείου Σάκης Παπαδόπουλος.
sakis-papadopoulosΔυο μήνες μετά, με Κοινή Υπουργική Απόφαση, αποφασίζεται η επιστροφή στη δουλειά 27 εργαζομένων και η εξαίρεσή τους από την εφεδρεία. Μέσα σ’ αυτούς, και ο Σάκης Παπαδόπουλος. Όμως, προς τιμήν του, σε μία αξιοζήλευτη διαμαντένια κίνηση ταξικής αξιοπρέπειας, αρνήθηκε τότε να επανέλθει στην εργασία του με τους 26 μόνο, και όχι με το σύνολο των 56 συναδέλφων του. Ως πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στην εταιρεία, κατήγγειλε το Υπουργείο και την Διοίκηση της εταιρείας για επιλεκτική συμπεριφορά, δηλώνοντας ότι ΟΛΟΙ (και οι 57) ήταν χρήσιμοι και αναγκαίοι στην απρόσκοπτη λειτουργία της εταιρείας.
Η συνέχεια ήταν εξωφρενική: Εξ αυτού του γεγονότος, όταν με τον νόμο Κατρούγκαλου (4325/2015) επέστρεψαν όλοι στην εργασία τους, ΕΞΑΙΡΕΘΗΚΕ ΑΥΤΟΣ ΜΟΝΟΣ, ακριβώς λόγω εκείνης της στάσης του! Θεωρήθηκε φαίνεται… «οικειοθελής αποχώρηση».
Σήμερα επιστρέφει δικαιωμένος με το κεφάλι ψηλά. Πρόκειται για μια νίκη της ταξικής αλληλεγγύης και δικαίωση της στάσης του Σάκη Παπαδόπουλου. Έτσι είναι, η αλληλεγγύη έχει «δύο όψεις», είναι αμφίδρομη…
Με πάνω από 40 χρόνια συμμετοχή στους κοινωνικούς αγώνες, ο Σάκης Παπαδόπουλος στάθηκε αυτονόητα αλληλέγγυος στους συναδέλφους του, δείχνοντας με την στάση του το δρόμο της ταξικής αξιοπρέπειας. Ένα δρόμο τον οποίο βαδίζει σταθερά μέχρι σήμερα. Εύλογα λοιπόν στη συνέχεια, ξέσπασε κύμα αλληλεγγύης σε αυτόν πλέον, από συναδέλφους, σωματεία, ομοσπονδίες και συλλογικότητες.
Διαβάστε σχετικά σε προηγούμενες αναρτήσεις της Παντιέρας:

Δεν υπάρχουν σχόλια: