Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Αλληλεγγύη στους αγωνιστές του Λαϊκού κινήματος. Αλληλεγγύη στον Αλέξη Λιοσάτο


Αλληλεγγύη στους αγωνιστές του Λαϊκού κινήματος.

Καταγγέλλουμε τη δράση των τραμπουκικών, εθνικιστικών και φασιστικών ομάδων που δρουν ανεξέλεγκτα το τελευταίο διάστημα στην Πόλη μας. Με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών τα ακροδεξιά, νεοναζιστικά και φασιστικά «σταγονίδια» της Πτολεμαΐδας έχουν αποθρασυνθεί στοχοποιώντας και τρομοκρατώντας  αριστερούς και δημοκρατικούς πολίτες για το μόνο λόγο ότι εκφράζουν άποψη διαφορετική από τη δική τους. Έτσι εκτός από τις ύβρεις και τις απειλές που χρησιμοποιούν, ξεθάβοντας το πιο χυδαίο αντικομουνιστικό λόγο από τους ιδεολογικούς τους προγόνους συνεργάτες των Ναζί, προχωρούν τώρα και σε επιθέσεις δείχνοντας πως δεν φοβούνται και δε λογαριάζουν κανέναν. 


Στο στόχαστρο αυτών των μαύρων και υπόγειων κύκλων βρέθηκε πρόσφατα ο συμπολίτης και συναγωνιστής μας Αλέξης Λιοσάτος. Το ολίσθημά του είναι υποστήριξε αντιμιλιταριστικό- αντιεθνικιστικό σύνθημα που γράφηκε πάνω σε Γκράφιτι με την Ελληνική σημαία και τον Μέγα Αλέξανδρο. Πέρα από τις βρισιές και τις δημόσιες απειλές, οι ιδεολογικοί απόγονοι του Πούλου και του Μιχάλαγα προχώρησαν και σε βανδαλισμούς στο Χώρο εργασίας του Αλέξη Λιοσάτου.

Ως Τ.Ε Πτολεμαΐδας της ΑΝΤΑΡΥΑ εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον συναγωνιστή Λιοσάτο, στους αγωνιστές του λαϊκού κινήματος και σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες που είναι ενάντια σ αυτές τις πρακτικές και καταδικάζουμε τον Εθνικιστικό φανατισμό που φτάνει και περνάει πολλές φορές τα όρια του φασισμού. 

Δηλώνουμε ότι:

  • ·         θα στήσουμε πολιτικά και ιδεολογικά οδοφράγματα για να μην περάσει ο φασισμός.
  • ·         Θα υπερασπιστούμε τις λαϊκές-δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα.
  • ·         Θα κάνουμε την αλληλεγγύη ισχυρό όπλο για να μην περάσει η φασιστική τρομοκρατία.
  • ·         Δεν επιθυμούμε κανέναν διάλογο πάνω σε ιδέες με τραμπούκους. Τον διάλογο τον απευθύνουμε στους απλούς εργαζόμενους που δεν λειτουργούν με ιδιοτέλεια ή αφιονισμένο φανατισμό.
  • ·         Θα αντιμετωπίσουμε την φασιστική απειλή ιδεολογικά, πολιτικά (απέναντι σε όποια μορφώματα επιχειρήσουν να αλιεύσουν την ψήφο του οργισμένου λαού,(πχ Χρυσή Αυγή), αλλά και στους δρόμους του καθημερινού αγώνα.»
  •  
  •  
  • Πτολεμαΐδα 5/3/2019
    Τ.Ε. Πτολεμαΐδας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: