Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

O Κώστας Διαμαντίδης απαντά με στίχους του Ελύτη σε Πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για Ευρωψηφοδέλτιο



Αρνήθηκε πρόταση για το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ο Κώστας Διαμαντίδης –

 Ο Επίκαιρος καταγράφει

Κατά πληροφορίες μας, από τον ΣΥΡΙΖΑ τις ημέρες αυτές, έγινε πρόταση στον συμπολίτη μας Ιατρό και γνωστό πόντιο συγγραφέα – αναδιφητή, Κώστα Διαμαντίδη, να συμμετάσχει ως υποψήφιος στο Ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.


Ο Κώστας Διαμαντίδης με έντονο αντιστασιακό παρελθόν στο φοιτητικό κίνημα από την περίοδο της χούντας και αγώνες στις επόμενες δεκαετίες , αρνήθηκε ευγενικά την πρόταση να είναι υποψήφιος στην λεγόμενη ‘’προοδευτική συμπαράταξη’’.

Ο Κώστας Διαμαντίδης επικαλέσθηκε ότι παραμένει συνεπής αριστερός, και δεν μπορεί να έχει κοινά σημεία με την κυβερνητική παράταξη.
Σε ερώτηση της εφημερίδας μας γιατί αποποιήθηκε της πρότασης, ο Κώστας Διαμαντίδης μας απάντησε με μία φράση του Οδυσσέα Ελύτη, από την ομιλία του μετά την απονομή του Βραβείου Νόμπελ.

‘’…Ήδη σας το είπα. Είναι βαρβαρότητα, τη βλέπω να έρχεται μεταμφιεσμένη κάτω από άνομες συμμαχίες και προσυμφωνημένες υποδουλώσεις. Δεν θα πρόκειται για τους φούρνους του Χίτλερ ίσως, αλλά για μεθοδευμένη και οιονεί επιστημονική καθυπόταξη του Ανθρώπου για τον πλήρη εξευτελισμό του, για την ατίμωσή του’’.

Πηγή: e-ptolemeos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: