Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Αντιφασιστική συγκέντρωση της Εργατικής Λέσχης Κοζάνης


Αντιφασιστική συγκέντρωση

Τετάρτη 7 Οκτώβρη στις 12.00

στην κεντρική πλατεία Κοζάνης

 

Να καταδικαστεί η ναζιστική - εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής

 

Δεν ξεχνάμε! Ο Παύλος Φύσσας στάθηκε όρθιος, αντιμετωπίζοντας το θάνατο στο πρόσωπο του φασίστα δολοφόνου Ρουπακιά και λειτούργησε ως οδόφραγμα απέναντι στον ανερχόμενο τότε φασισμό. Η αντιφασιστική έκρηξη λαού και νεολαίας που προκάλεσε η δολοφονία του ανέκοψε την πορεία της Χρυσής Αυγής και ανάγκασε την τότε κυβέρνηση της ΝΔ να στείλει στο δικαστήριο την υπόθεση, σε μια δίκη που το σύστημα θέλησε να παρατείνει για χρόνια.

Στις 7 Οκτώβρη θα ανακοινωθεί η απόφαση για την ναζιστική - εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή». Η μέρα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Με την απόφαση δεν τελειώνει φυσικά η υπόθεση του φασισμού και του ρατσισμού. Γνωρίζουμε ότι θα ακολουθήσει σκληρός πολιτικός και κοινωνικός αγώνας και είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό.

Είναι μια κρίσιμη στιγμή, γιατί οι δολοφόνοι φασίστες, οι πολεμοκάπηλοι εθνικιστές και οι μισάνθρωποι ρατσιστές, με τις πλάτες της κυβέρνησης της ΝΔ, προσπαθούν να βγουν από τις τρύπες τους. Αξιοποιώντας την ρατσιστική και εθνικιστική πολιτική της κυβέρνησης, καλλιεργούν το μίσος για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στο λαό, καθώς και τον εθνικισμό απέναντι στους γύρω λαούς. Δεν έχουν αποσυρθεί. Θέλουν να αναδειχθούν σε «σιδερένια χείρα» του συστήματος για το κτύπημα του εργατικού-λαϊκού κινήματος, της Αριστεράς, της νεολαίας, των προσφύγων και μεταναστών. Το έδαφος είναι στρωμένο από τις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων (του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ), που σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση μετέτρεψαν τη χώρα μας σε ένα τεράστιο δεσμωτήριο για χιλιάδες κατατρεγμένους. Την ίδια ώρα οι φασίστες ποντάρουν στον πολεμοκάπηλο ανταγωνισμό Ελλάδας-Τουρκίας για τις ΑΟΖ των πολυεθνικών για να χύσουν εθνικιστικό δηλητήριο. Φοράνε την μάσκα του «αγανακτισμένου πολίτη ή γονιού», μιλώντας για τη «συνωμοσία του κορονοϊού». Διαδίδουν σκοταδιστικές αντιλήψεις που τελικά βγάζουν λάδι την κυβέρνηση και το σύστημα που έχουν ξεθεμελιώσει τη δημόσια υγεία.

Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής θα είναι χτύπημα σε αυτή την νέα επιχείρηση ανασυγκρότησης των φασιστικών μηχανισμών, τους οποίους αξιοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ ,για να διασπάσει και να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία από τις ευθύνες της για το άπλωμα της πανδημίας, της φτώχειας, της ανεργίας.

Στις 7 Οκτώβρη όμως, δε θα συμβιβαστούμε με τίποτα λιγότερο από την σκληρή και παραδειγματική καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης, από το χέρι του δολοφόνου Ρουπακιά μέχρι την κορυφή της πυραμίδας!

Απαιτούμε την παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Η θέση των φασιστών δολοφόνων είναι μόνο στη φυλακή!

Καλούμε τη νεολαία και τους εργαζόμενους κι εργαζόμενες, να γεμίσουν τους δρόμους της πόλης μας όπως και σε κάθε πόλη της χώρας και να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα για της απόφασης της δίκης της Χ.Α.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

• Να καταδικαστεί η ναζιστική - εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής

• Βαριές ποινές στους δολοφόνους του Π.Φύσσα και του Σ. Λουκμάν

 

Να τσακίσουμε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει

Εργατική Λέσχη Κοζάνης

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: