Συνολικά 12 δικογραφίες σχηματίστηκαν μέσα στο 2014 σχετικές με εργατικά ατυχήματα στη ΔΕΗ Κοζάνης, σύμφωνα με στοιχεία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κοζάνης. Πρόκειται για δικογραφίες που σχηματίστηκαν μετά από ισάριθμες αναφορές από την Επιθεώρηση Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος (ΕΜΒΕ) και βρίσκονται όλες στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης.

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, μετά από ερώτηση που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΚΚΕ Αθανάσιος Βαρδαλής και Ελένη Γερασιμίδου, για τις τραγικές συνέπειες για τους εργαζόμενους στους χώρους της ΔΕΗ ΑΕ από την εντατικοποίηση και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τη μείωση του προσωπικού, την έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.
Όπως είχαν επισημάνει οι βουλευτές, από τον Μάρτιο του 2014 έως και σήμερα, οι νεκροί εργαζόμενοι φτάνουν τους επτά και στη μεγάλη λίστα των εργατικών ατυχημάτων στους χώρους της ΔΕΗ ΑΕ ήρθε να προστεθεί πρόσφατα και εργατικό ατύχημα στο Ορυχείο Καρδίας στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας στην ΠΕ Κοζάνης όταν εργαζόμενος υπέστη σοβαρό τραυματισμό στα πόδια μετά από σύγκρουση του μηχανήματος που οδηγούσε με φορτηγό εργολάβου της ΔΕΗ.
από ΤΟ ΒΗΜΑ
 ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ - Καθημερινή εφημερίδα του Νομού Κοζάνης-Νέα Κοζάνης - ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ - Καθημερινή εφημερίδα του Νομού Κοζάνης-Νέα Κοζάνης