Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Κυρίαρχος ο αστικοποιημένος συνδικαλισμός στο 31ο συνέδριο της ΟΤΟΕ

Ολοκληρώθηκε το 31ο συνέδριο της ΟΤΟΕ με τις δυνάμεις του αστικοποιημένου συνδικαλισμού να καταλαμβάνουν για άλλη μια φορά τη μερίδα του λέοντος των εδρών στο Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ. Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ που κατήλθαν μαζί με τη ΛΑΕ απώλεσαν μία έδρα, ενώ αίσθηση προκαλεί η απώλεια των μισών εδρών από το ΠΑΜΕ!
Στο συνέδριο συμμετείχε και η Αγωνιστική Συνεργασία που στηρίχθηκε από αγωνιστές της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς και ταξικά σχήματα από τις τράπεζες Εθνική, Πειραιώς, Άλφα Μπανκ, και Αττικής.
Η Αγωνιστική Συνεργασία με τη διακήρυξή της τόνισε την ανάγκη αλλαγής πορείας της ΟΤΟΕ σε αγωνιστική ταξική κατεύθυνση, ενώ αναφερόμενη στις εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα με την πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση, έκανε λόγο για «τρίτη φάση σκανδάλου», αφού ο ελληνικός λαός μετά τα 40 δις. των προηγούμενων φάσεων, τώρα ξαναπληρώνει τις χρεοκοπημένες τράπεζες. Όσον αφορά το συνδικαλιστικό κίνημα του κλάδου, σημειώνει ότι απαιτείται ριζική στροφή στους στόχους πάλης, εναντίωση στον πραγματικό εχθρό, το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, το ευρώ και την ΕΕ. Στις εκλογές συμμετείχαν επίσης οι ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ – Συνεργαζόμενοι με Aλφα Μπανκ (ΣΥΔΗΣΥ), Ενωτικό Ριζοσπαστικό Μέτωπο (ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ), Αγωνιστική Συνεργασία (ΕΜΕΙΣ), Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), Νέα Πορεία (Χαρίτος Γιουρομπανκ) και άλλα δύο σχήματα.
Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής
1. ΔΗ.ΣΥ.Ε. (ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ) 27 έδρες (από 25 το 2012)
2. ΣΥ.ΔΗ.ΣΥ. (ΔΑΚΕ & ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ) 18 (από 17)
3. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΤΟΕ (ΣΥΡΙΖΑ) 10 (από 11)
4. ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ 9 (από 8)
5. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ 4 (από 8)
6. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΤΟΕ 2 (από 2)
7. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΡΑΠΕΖΩΝ 1 (από 1)
8. ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ) 4 (πρώτη φορά κάθοδος)
 ΠΗΓΗ: Παντιέρα αντικαπιταλιστική ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια: