Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ: Aριστερή Παρέμβαση Μηχανολόγων - Ε.Α.Α.Κ

  ΤΗΝ Πέμπτη 12/11 ΚΑΙ ΩΡΑ 11.00 πμ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ!
Ήδη απο την αρχή του έτους, διαφαινόταν ότι οι περικοπές που προτάσσει το  3ο μνημόνιο  θα κατέλυαν την όποια εναπομείνουσα δημόσια και δωρεάν παιδεία. Η τεράστια υποχρηματοδότηση οδηγεί σε περαιτέρω υπολειτουργία αλλά και υποβάθμιση της “δημόσιας” παιδείας . Κατάργηση κάθε τελευταίου ψήγματος φοιτητικής μέριμνας(στέγαση, σίτιση, μεταφορές) ,την ιδια στιγμή που τα  αποθεματικά των σχολών να είναι δεσμευμένα για την αποπληρωμή του χρέους. Κλείνει το μάτι λοιπόν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε ιδιώτες και τους χώνει μέσα στα πανεπιστήμια, κάτι που ως φυσικό επακόλουθο έχει την εισαγωγή διδάκτρων στην τριτοβάθμια (όπως δήλωσε άλλωστε και ο Μπουτάρης) και την διαμόρφωση του προγράμματος σπουδών και της έρευνας σύμφωνα με τις ανάγκες και την κερδοφορία της εκάστοτε επιχείρησης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα  στο  Τ.Μ.Μ. οι  επώνυμες έδρες της ΔΕΗ.
Σε άρρηκτη σύνδεση με τα προηγούμενα και τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται η ανεργία, και ειδικά στους νέους, σκαρφαλώνει στα ύψη. Τα αφεντικά αναγκάζουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν ακόμη και τις κυριακές, χωρίς ασφαλίσεις, με μισθούς πείνας και συνθήκες γαλέρας.Την ίδια στιγμή οι τραπεζίτες χρυσώνονται και ανακεφαλαιοποιούν τις τράπεζες τους  με τα δικά μας λεφτά,μας δείχνουν το «κοινωνικό-φιλανθρωπικό» τους έργο μέσω φτηνών τρικ οπως τα “hashtags του μισόευρου” της Εθνικής   ενώ προκλητικά  καταργούν τις  όποιες διατάξεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά η «αριστερή» κυβέρνηση υιοθετώντας τις ιμπεριαλιστικές πολιτικές ΕΕ-ΝΑΤΟ συνεχίζει να διατηρεί όρθιο το έκτρωμα στον Έβρο, βάφοντας καθημερινά τα χέρια τους με το αίμα των εκατοντάδων παιδιών αλλα και ενηλίκων προσφύγων.
Ως  φοιτητές και αυριανοί εργαζόμενοι, είμαστε επιφορτισμένοι με το “καθήκον” της ανατροπής  της βάρβαρης επίθεσης κεφαλαίου-κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ στα εργασιακά δικαιώματα και στις ελευθερίες μας.Να απαντήσουμε στο μαύρο μέλλον που ετοιμάζουν για εμάς, χωρίς εμάς, εκείνο της ανεργίας-μισοανεργίας, των δουλεμπορικών voucher, της μετανάστευσης, της σύγχρονης σκλαβιάς.Να απαντήσουμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος, χωρίς μνημόνια και χρέος! Για μια ζωή ολόκληρη και όχι επιβίωση με δόσεις!Γι’ αυτό καλούμε τους φοιτητές, να συμμετέχουν στο συλλαλλητήριο για την απεργία την 12η Νοέμβρη ώρα 11.00 στην κεντρική πλατεία, παλεύοντας για:
  • Την ανατροπή ΕΕ-κυβέρνησης-ΔΝΤ , μνημονίων και όλων των εφαρμοστικών τους νόμων.
  • Αυξήσεις στους μισθούς εδώ και τώρα.
  • Δημόσια και δωρεάν ενιαία πανεπιστημιακή εκπαίδευση για όλους.Σίτιση-στέγαση-μεταφορές.Λεφτά για την παιδεία όχι για το χρέος!
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΥΣ

ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: