Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων στο Ορυχείο Αχλάδας-Καμία απόλυση εργαζομένου

Το Δ.Σ και τα μέλη του ΣΕΕΝ “Εργατική Αλληλεγγύη” εκφράζουμε την Ταξική μας αλληλεγγύη προς τους εργαζόμενους στο Ορυχείο Αχλάδας που δίνουν τη μάχη για να μην απολυθούν οι 35 συνάδελφοί τους (μια ολόκληρη βάρδια) που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από την Κοινοπραξία Τέρνα+Ακτωρ που ανέλαβε από το 2013 να λειτουργεί το Ορυχείο το οποίο τροφοδοτεί αποκλειστικά τον ΑΗΣ Μελίτης που είναι ιδιοκτησίας της ΔΕΗ.
Απαιτούμε να μην απολυθεί ούτε ένας εργαζόμενος γιατί όχι μόνο είναι απαραίτητοι αλλά δεν είναι αρκετοί ώστε να μπορούν να τροφοδοτήσουν τον ΑΗΣ με τις απαιτούμενες ποσότητες λιγνίτη.
Θα είχε ενδιαφέρον να μας πει η κοινοπραξία πως θα καλύψει τα ωράρια εργασίας με μια βάρδια λιγότερη και κυρίως πως θα καλύψει τις ανάγκες του ΑΗΣ όταν όλοι γνωρίζουμε ότι το συγκεκριμένο εργοστάσιο υπολειτουργεί λόγω έλλειψης καυσίμου και για μεγάλα χρονικά διαστήματα κάνει εισαγωγές λιγνίτη από τη Βουλγαρία και τα Σκόπια!!!
Είναι εγκληματικές οι Ευθύνες της ΔΕΗ και όλων των Κυβερνήσεων που αποφάσισαν να κατασκευάσουν στη Φλώρινα έναν ΑτμοΗλεκτρικό Σταθμό (ΑΗΣ) με καύσιμο λιγνίτη αλλά να δώσουν τα Ορυχεία που θα το τροφοδοτούν σε ιδιώτες. Έθεσαν σε Ομηρία στον εκάστοτε Μπόμπολα την πιο σύγχρονη και πιο ακριβοπληρωμένη Ηλεκτροπαραγωγική μονάδα της ΔΕΗ και της Χώρας!!!
Αυτοί οι ιδιώτες είναι οι άρχοντες της ρεμούλας που κατέστρεψαν και εγκατέλειψαν και το Ορυχείο της Βεύης και το Ορυχείο στο Κλειδί και εκβιάζουν συνεχώς τη ΔΕΗ, την Πολιτεία, τους εργαζόμενους και τους κατοίκους.
Τεράστιες είναι και οι ευθύνες της ηγεσίας του Συνδικαλιστικού Κινήματος στη ΔΕΗ διότι οι ίδιοι συμφώνησαν και επιδίωξαν να περάσουν αυτά τα Ορυχεία σε ιδιώτες για να δείξουν, όπως χαρακτηριστικά έλεγαν, “στην Κομισιόν ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει μονοπώλιο της ΔΕΗ στο λιγνίτη”.
Και ιδού τα αποτελέσματα!!!
Κανένα Ορυχείο, καμιά ηλεκτρενεργειακή δραστηριότητα σε ιδιώτη!!!
Άμεση κρατικοποίηση και απόδοση στη ΔΕΗ όλων των ιδιωτικών Ορυχείων της Φλώρινας. Επαναπρόσληψη των υπό απόλυση εργαζομένων που μαζί με τους άλλους, λόγω τεχνογνωσίας και εμπειρίας, πρέπει να προσληφθούν άμεσα στη ΔΕΗ που θα αναλάβει να λειτουργήσει το Ορυχείο.
Με ευθύνη της ΔΕΗ και του κράτους να γίνει άμεσα η μετεγκατάσταση των οικισμών που πλήττονται από τη λειτουργία του Ορυχείου.

Το γραφείο τύπου του ΣΕΕΝ "Εργατική Αλληλεγγύη"
Κοζάνη 19/11/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: