Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Να ακυρωθούν τώρα οι απολύσεις στην Αχλάδα

Το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ενέργεια «Εργατική Αλληλεγγύη» καταδικάζει και καταγγέλλει την Κοινοπραξία Τέρνα+Ακτωρ για τις απολύσεις εργαζομένων στις οποίες προχώρησε στο ορυχείο Αχλάδας. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να μείνουν οι εργαζόμενοι έρμαια της εργοδοτικής ασυδοσίας των δουλεμπόρων - εργολάβων και στα αλισβερίσια αυτών με την ΔΕΗ, με τους τοπικούς φορείς και με την αδιαφορία αν όχι με την σύμπραξη του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού της περιοχής..
Στον ακριτικό νομό της Φλώρινας εδώ και πολλά χρόνια ΔΕΗ και εργολάβοι στο όνομα της (απελευθέρωσης) της ηλεκτρικής ενέργειας έχουν καταστρέψει ορυχεία της περιοχής με συνέπεια την υπολειτουργία των ποιο νέων και σύγχρονων Ατμοηλεκτρικών σταθμών της ΔΕΗ.

Η διοίκηση της ΔΕΗ σε αγαστή συνεργασία με μικρούς και μεγάλους εργολάβους λειτουργούν με όρους μαφίας εκμεταλλεύονται την οξυμένη ανεργία της περιοχής και την ανάγκη των ανέργων για ψωμί και δουλειά. Κατεβάζουν το εργατικό κόστος στα τάρταρα ενώ ανεβάζουν τεχνηέντως την ίδια στιγμή το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος για τα νοικοκυριά στα ύψη.
Φτάνει πια:
  • Να ανακληθούν όλες οι απολύσεις και οι διαθεσιμότητες
  • Να πάρει στα χέρια της η ΔΕΗ την λειτουργία του ορυχείου
  • Με τους ίδιους εργαζόμενους και την πρόσληψη νέων ώστε να λειτουργεί με τα ίδια ωράρια και τα ίδια εργατικά δικαιώματα με τους εργαζόμενους των άλλων ορυχείων της ΔΕΗ.
  • Να εφαρμοστούν όλοι οι περιβαλλοντικοί όροι που προβλέπουν διεθνείς και εθνικές νομοθεσίες.
Καλούμαι τα εργατικά συνδικάτα, τα εργατικά κέντρα και όλους τους εργαζόμενους της ευρύτερης περιοχής των ενεργειακών δήμων να σταθούν δίπλα στους εργαζόμενους της Αχλάδας γιατί μας αφορά όλους,
Η λύση δεν θα δοθεί μέσα σε κλειστά γραφεία και συνεννοήσεις διοίκησης της ΔΕΗ, εργολάβων και τοπικών αρχόντων
Να παρθούν άμεσα πρωτοβουλίες με κατεύθυνση πανεργατικού ξεσηκωμού στην περιοχή
Για μια δημόσια ΔΕΗ χωρίς δουλεμπόρους χωρίς απολύσεις με αξιοπρεπείς μισθούς και με εργατικά δικαιώματα.
Οι εργαζόμενοι στο Ορυχείο της Αχλάδας και το Συνδικάτο τους αφού ανακοινώθηκαν ήδη οι πρώτες απολύσεις πρέπει να κλιμακώσουν τώρα τον αγώνα τους με όλες τις μορφές που διαθέτει τι κίνημα. Να βγάλουν τον αγώνα τους και έξω από το Ορυχείο με συγκεντρώσεις- διαδηλώσεις στην Πόλη και καταλήψεις στον εργασιακό χώρο. Η ΓΕΝΟΠ και τα Συνδικάτα της ΔΕΗ δεν έχουν το δικαίωμα να συνεχίζουν να αδιαφορούν, είναι και δικό τους πρόβλημα οι απολύσεις στο συγκεκριμένο Ορυχείο.
Το Συνδικάτο μας επισκέφτηκε το Ορυχείο και συζήτησε με τους εργαζόμενους και θα συνεχίσει βρίσκεται στο πλευρό τους με όλες τις δυνάμεις του στηρίζοντας τα αιτήματά τους με πρώτο και κύριο να παρθούν πίσω όλες οι απολύσεις.

Το γραφείο τύπου
Κοζάνη 25/11/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: