Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου 2020

Σαδιστικές εκτελέσεις 17χρονών κοριτσιών που αντιστάθηκαν στους Ναζί! Φωτογραφίες ντοκουμέντο

Ιανουάριος 1943, Βοσνία. Η 17χρονη Λέπα Ράντιτς απαγχονίστηκε, επειδή πυροβόλησε εναντίον Γερμανών στρατιωτών. Πριν σπρώξουν το καφάσι που είχαν τοποθετήσει κάτω απ’ τα πόδια της, της έδωσαν την ευκαιρία να γλυτώσει. Ζήτησαν να μάθουν τα ονόματα των συνεργατών της στην αντίσταση. Η Ράντιτς αρνήθηκε να τους καταδώσει. Απάντησε ότι οι ταυτότητές τους θα αποκαλύπτονταν, όταν θα έρχονταν οι ίδιοι να εκδικηθούν τον θάνατό της.


Η Ράντιτς ήταν μόνο μία από τις χιλιάδες γυναίκες που εκτελέστηκαν από τους Ναζί στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Οποιαδήποτε μπορούσε να συλληφθεί και να εκτελεστεί, χωρίς να δικαστεί. Οι πιο τυχερές οδηγούνταν στο εκτελεστικό απόσπασμα και πέθαιναν ακαριαία, χωρίς να βασανιστούν. Τις περισσότερες φορές όμως, έβρισκαν το τέλος τους στην αγχόνη που στηνόταν πρόχειρα σε ένα δέντρο. Ορισμένες φορές επέλεγαν να τις κρεμάσουν από χαμηλό ύψος, έτσι ώστε η πτώση να είναι μικρή και να καθυστερήσουν το θάνατό τους. «Φρόντιζαν» το φρικιαστικό θέαμα και για αυτό άφηναν τα πόδια τους ελευθέρα για να φαίνεται η απελπισμένη κίνηση την ώρα που πάλευαν να πάρουν ανάσα. Τα μάτια τους έμεναν ακάλυπτα, για να φαίνεται ο τρόμος τους. Πολλές φορές άφηναν τα θύματα τους να κρέμονται στο ίδιο σημείο για ημέρες για την τρομοκράτηση του άμαχου πληθυσμού.

Μάσα Μπρουσκίνα
Στις 26 Οκτωβρίου 1941 οι Γερμανοί εισβολείς κρέμασαν την 17χρονη Λευκορωσίδα Μάσα Μπρουσκίνα, μαζί με τους, Βολόντια Σερμπατέιβιτς και Κριλ Τρους. Είχαν συλληφθεί απ’ τους Γερμανούς, επειδή δούλευαν σε ένα κρυφό νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονταν τραυματισμένοι Σοβιετικοί. Τους κρέμασαν, αφού τους έβαλαν να περπατήσουν στον δρόμο, κουβαλώντας μία πινακίδα που έγραφε ότι ήταν παρτιζάνοι. Οδηγήθηκαν στην αγχόνη και τα πτώματά τους έμειναν κρεμασμένα τρεις μέρες.

 Περισσότερα εδώ:Σαδιστικές εκτελέσεις 17χρονών κοριτσιών που αντιστάθηκαν στους Ναζί! Φωτογραφίες ντοκουμέντο | BriefingNews

Δεν υπάρχουν σχόλια: