Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

Εργατικό ατύχημα στη Motor oil- Σε κρίσιμη κατάσταση 4 εργαζόμενοι

Εργατικό ατύχημα έγινε την Παρασκευή 31 Γενάρη στις εγκαταστάσεις της Motor Oil στην Κόρινθο. Φωτιά που ξέσπασε στις 22.30 στο βοηθητικό ιατρείο της μονάδας παραγωγής βενζίνης υπ’ αριθμόν 3.700 είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολύ σοβαρά 4 εργαζόμενοι: ένας νοσοκόμος 37 ετών και τρεις εργάτες, 55, 38 και 41 ετών. Νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αττικής.

Ενώ το σοβαρό ατύχημα έγινε την Παρασκευή το βράδυ, η είδηση στα ΜΜΕ εμφανίστηκε το Σάββατο, μεσημέρι. Πρόκειται για τραγική αργοπορία των δημοσιογράφων ή για γραμμή που έδωσε η οικογένεια Βαρδινογιάννη για να περάσει το θέμα στα ψιλά; Άλλωστε για τα αφεντικά των επιχειρηματικών ομίλων και τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια τους οι ζωές μας μάλλον είναι τρίτο και τέταρτο θέμα στις ειδήσεις.

Αναλώσιμα υλικά οι εργαζόμενοι! Στο κυνήγι του κέρδους τα μέτρα ασφαλείας καταντούν πολυτέλεια. Η εντατικοποίηση της δουλειάς και η πίεση των εργαζομένων έχει γίνει καθεστώς.
Να αποδοθούν τώρα οι ευθύνες για το εργατικό ατύχημα! Η εργοδοσία πρέπει να πληρώσει!

Τα τελευταία χρόνια έχουν εκτιναχθεί τα εργατικά ατυχήματα. Σωματεία και συνδικάτα καταγγέλλουν την απουσία μέτρων προστασίας των εργαζομένων και την ένταση της εκμετάλλευσης. Οι καταγγελίες δεν είναι από μόνες τους αρκετές.

Χρειάζεται να οργανωθούμε στους χώρους δουλειάς! Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας και να διεκδικήσουμε τώρα αποφασιστικά μέτρα ασφαλείας, ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, προσλήψεις προσωπικού. Για να σταματήσουμε να θρηνούμε συναδέλφους μας!

Οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους!

Στεκόμαστε δίπλα στους συναδέλφους μας που τραυματίστηκαν σοβαρά και τις οικογένειες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: