Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

«ΕΝΕΡΓΕΙΑ SOS» Μέτωπο αγώνα για τη σωτηρία της περιοχής και της Δημόσιας Ηλεκτρικής Ενέργειας



Κάλεσμα για Αγωνιστική «υποδοχή» του ΥΠΕΚΑ Κ. Χατζηδάκη 

Παρασκευή  7/2/2020 και ώρα 2.30 μμ στην 5η Μονάδα της Πτολεμαίδας

Σάββατο 8/2/2020 και ώρα 3.00 μμ Στο ξενοδοχείο Παντελίδης της Πτολεμαΐδας

Έγινε χθες η πρώτη συνάντηση μαζικών φορέων και αγωνιστών για τη δημιουργία μιας αγωνιστικής συλλογικότητας, ενός Μετώπου Αγώνα Εργαζομένων, Κατοίκων και Λαϊκών καταναλωτών ρεύματος. 


Η συνάντηση έγινε μετά από κάλεσμα της «ΑΡιστερής ΣΥμπόρευσης για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία» ο εκπρόσωπος της οποίας τόνισε ότι το Σχήμα έκανε το κάλεσμα όμως από δω και στο εξής η ίδια η Πρωτοβουλία μέσα από τις Συνελεύσεις και τα όργανά της θα αποφασίζει για το διεκδικητικό πλαίσιο, την ονομασία και εν γένει τη Στρατηγική και την Τακτική της.

Στη συζήτηση που ακολούθησε οι συμμετέχοντες που πήραν το λόγο τόνισαν ότι η πρωτοβουλία αυτή πρέπει να έχει πλατιά μαζική απεύθυνση σε όλους τους εργαζόμενους και του κατοίκους της Περιοχής που πλήττονται από τις πολιτικές μαρασμού και καταστροφής που σχεδιάζει η Κυβέρνηση σε συνεργασία με ντόπια και ξένα συμφέροντα.

Επίσης τονίστηκε ότι εκτός από την ανεργία, την οικονομική και περιβαλλοντική καταστροφή που θα φέρει στην περιοχή, η επιχειρούμενη «απολιγνιτοποίηση» έχει και άλλες συνέπειες όπως η άμεση ιδιωτικοποίηση του μεγαλύτερου μέρους της παραγωγικής δραστηριότητας της ΔΕΗ, οι τεράστιες αυξήσεις που θα γίνουν στο ρεύμα λόγω αλλαγής του ενεργειακού μίγματος και του παράλογου υπερπολλαπλασιασμού των ΑΠΕ κ.α.
 
Ο στόχος τους είναι (και ήταν) το ξαναμοίρασμα της ενεργειακής «πίτας» στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, εις βάρους του λαού και των εργαζομένων με τίμημα την πολύμορφη ερήμωση περιβαλλοντική - οικονομική - κοινωνική) της Δ. Μακεδονίας.  Αυτό είναι το  τοξικό περιεχόμενο του πακέτου με το διαφημιστικό όνομα «απολιγνιτοποίηση» και την παραπλανητική συσκευασία της «δίκαιης μετάβασης»

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν και αγωνιστές από τα Γρεβενά οι οποίοι έβαλαν και το ζήτημα συμμετοχής στη νέα συλλογικότητα και κινήματα που δραστηριοποιούνται ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών, Φωτοβολταϊκών και άλλων καταστρεπτικών για το Περιβάλλον ενεργειακών δραστηριοτήτων.

Το νεοσύστατο «Μέτωπο Αγώνα» εξέλεξε την πρώτη Συντονιστική Επιτροπή η οποία θα είναι ανοιχτή, όπως και κάθε του διαδικασία σε συλλογικότητες και αγωνιστές που θα θελήσουν να συμμετέχουν σ αυτό το αγωνιστικό εγχείρημα. 

Επίσης το μέτωπο θα επιδιώξει συνεργασία και κοινό βηματισμό με άλλες συλλογικότητες που υπάρχουν ή θα δημιουργηθούν στο μέλλον και θα  έχουν τους ίδιους στόχους. Συνεργασία θα επιδιωχθεί και με αγωνιστικές πρωτοβουλίες της Περιοχής Μεγαλόπολης όπου αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα.

Τέλος οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη αποφάσισαν να απευθύνουν κάλεσμα στους εργαζόμενους και τους κατοίκους της Περιοχής να συμμετέχουν στην αγωνιστική «υποδοχή» του Υπουργού ΥΠΕΚΑ κ. Χατζηδάκη και των άλλων στελεχών της Κυβέρνησης που θα γίνει την Παρασκευή  7/2/2020 και ώρα 2.30 μμ στην 5η Μονάδα της Πτολεμαίδας και το Σάββατο 8/2/2020 και ώρα 3.00 μμ Στο ξενοδοχείο Παντελίδης της Πτολεμαΐδας


Κοζάνη 6/2/2020
Η Συντονιστική Επιτροπή
«ΕΝΕΡΓΕΙΑ SOS»

Δεν υπάρχουν σχόλια: