Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Όλοι στην συγκέντρωση την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου στο Ρολόι της Κοζάνης για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Πρωτοβουλία φοιτητών τμ.Μηχανολόγων Μηχανικών/Μηχανικών Περιβάλλοντος

H Πρωτοβουλία φοιτητών τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών/ Μηχανικών Περιβάλλοντος καλεί τους  μαθητές, τους φοιτητές και τον κόσμο της Κοζάνης σε συγκέντρωση την Κυριακή 6/12 και ώρα 4 μμ στο ρολόι Με αφορμή τη δολοφονία του 15χρόνου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Την Κυριακή, συμπληρώνονται επτά χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Κορκονέα το βράδυ της 6ης Δεκέμβρη του 2008 στα Εξάρχεια. Ο Γρηγορόπουλος δεν ήταν το πρώτο θύμα δολοφονίας από χέρι μπάτσου στην Ελλάδα (Κουμής – Κανελλοπούλου το 1980, Μιχάλης Καλτεζάς 15χρονος μαθητής νεκρός το 1985 στα εξάρχεια) και παγκόσμια ο κατάλογος δεν έχει τέλος.

Με αφορμή τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή από τις δυνάμεις κρατικής καταστολής, η ανυπόταχτη νεολαία , με κατειλλημένα σχολεία και σχολές, ξεχύθηκε στους δρόμους  για να δώσει την απάντησή της. Να δώσει την απάντησή της όχι μόνο απέναντι στην κρατική καταστολή αλλά και στο μέλλον που αποφάσισαν για εκείνη, χωρίς εκείνη αυτό της υποταγής, της φτώχειας, της ανεργίας, της μαύρης μετανάστευσης.Η νεολαία, είδε στο πρόσωπο του Αλέξη, τον εαυτό της, είδε στο πρόσωπό του ένα ολόκληρο σύστημα να σαπίζει, το μέλλον της να στραγγαλίζεται και είπε το δικό της ΟΧΙ, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά πως ούτε συμβιβασμένη είναι, ούτε έχει ενσωματωθεί, αλλά όταν το αποφασίσει μπορεί να μπει μπροστά και να γίνει ο καταλύτης των εξελίξεων, η άμμος στα γρανάζια του συστήματος, ανοίγοντας το δρόμο και για την υπόλοιπη κοινωνία.
Το μήνυμα του Δεκέμβρη είναι σαφές! Διεκδικούμε το μέλλον που μας αξίζει, δε συναινούμε, δε συμβιβαζόμαστε να ζήσουμε σα σύγχρονοι σκλάβοι!
Ο Αλέξης ζει μέσα από τους αγώνες του σήμερα!
Όλοι στη συγκέντρωση την Κυριακή 6/12 και ώρα 4μμ στο ρολόι Κοζάνης!
ΠΗΓΗ: ΚΟΖΑΝΗ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια: