Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Απάντηση στην Αγωνιστική Συνεργασία ΔΕΗ, του ΠΑΜΕ

Με ένα Δελτίο τύπου η Αγωνιστική Συνεργασία ΔΕΗ, που βγήκε λίγο πριν τα Χριστούγεννα, επιτίθεται αναίτια στις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που δρουν στη ΔΕΗ και στην Ηλεκτρική Ενέργεια.
Πολλά ερωτηματικά γεννιούνται στους εργαζόμενους στη Ενέργεια, για τη σκοπιμότητα και τους στόχους που εξυπηρετεί η συνεχής, αήθης λασπολογία των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στη ΔΕΗ ενάντια στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τους αγωνιστές της.
Σε “τίνος το μύλο ρίχνουν νερό” άραγε και τι ρόλο παίζουν πραγματικά, οι συναγωνιστές της Αγωνιστικής Συνεργασίας ΔΕΗ, όταν απολίτικα και χωρίς αρχές επιτίθενται με ψέμματα και συκοφαντίες στις υπόλοιπες Ταξικές Δυνάμεις που δρουν στη ΔΕΗ και στην Ενέργεια;
Σε μια περίοδο που διαλύεται η ΔΕΗ και ξεπουλιούνται τα “ιμάτιά της” αντί οι συναγωνιστές του ΠΑΜΕ, να πρωτοστατήσουν στη δημιουργία Μαζικού Αγωνιστικού Μετώπου για να μην περάσει το ξεπούλημα αυτοί βρήκαν τον “πραγματικό τους εχθρό” στην Αντικαπιταλιστική Αριστερά και στοχοποίησαν τις οργανώσεις και τους αγωνιστές της.

Η πολιτική αντιπαράθεση είναι θεμιτή και η αναγκαία αρκεί να γίνεται στη βάση πολιτικών επιχειρημάτων και πραγματικών γεγονότων και όχι ψευδών και κατασκευασμένων, επειδή πρέπει ντε και καλά να πείσουν ότι είναι “οι μόνοι” και αποκλειστικοί εκφραστές των αναγκών και δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Για αυτό και μεις τους ρωτάμε και οφείλουν να απαντήσουν στα συγκεκριμένα και όχι με αοριστολογίες:
  1. Πότε οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Ενέργεια συνεργάστηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ ή την παράταξή του, τη ΣΑΔ και με ποιόν τρόπο δημιούργησαν στους εργαζόμενους αυταπάτες για το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ; Ξεχνούν οι συναγωνιστές ή κάνουν πως δε γνωρίζουν ότι οι αγωνιστές που δραστηριοποιούνται σήμερα με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήταν αυτοί που είχαν ξεσκεπάσει το ρόλο του ΣΥΝασπισμού και της ΣΑΔ ακόμα από τον καιρό που η συγκεκριμένη παράταξη αποτελούσε το “κοινό συνδικαλιστικό τους σπίτι” και για τον “Συνασπισμό και για τους σημερινούς ΠΑΜίτες, διαλύοντας μάλιστα την ΕΣΚ;
  2. Τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στήριξαν τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές στα προεδρεία των Συνδικάτων, των Εργατικών Κέντρων και της ΓΕΝΟΠ ή τα μέλη του ΠΑΜΕ που τους ψήφισαν όλους; Μα όλους !!!! Ας απαντήσουν στα μέλη τους για ποιο λόγο ψήφισαν ακόμα και πρόσφατα για πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ, τον Γιώργο τον Αδαμίδη της ΠΑΣΚΕ, πατενταρισμένο εργοδοτικό συνδικαλιστή, όπως και οι ίδιοι τους χαρακτηρίζουν δημόσια; Είναι τόσο ισχυρά τα ανταλλάγματα που αυτοί, “οι μόνοι Ταξικοί” δέχονται να ρεζιλεύονται κατ αυτόν τον τρόπο;
  1. Αλήθεια ποιος δημιουργεί σύγχυση στους εργαζόμενους της ΔΕΗ και συνολικά της Ηλεκτρικής Ενέργειας, τα μέλη και οι φίλοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη ΔΕΗ που παλεύουν σταθερά και αταλάντευτα, με ξεκάθαρες θέσεις για εθνικοποίηση ολόκληρου του Ηλεκτρενεργειακού Τομέα, για ΔΕΗ ενιαία, καθετοποιημένη 100% στο δημόσιο κάτω από Εργατικό και κοινωνικό έλεγχο σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση, για Εργατική Εξουσία, για πλήρη κοινωνικοποίηση του αγαθού της Ηλεκτρικής Ενέργειας και όλων των παραγόμενων προϊόντων; Ή οι συναγωνιστές της Α.Ε που εγκατέλειψαν εδώ και κάποια χρόνια αυτή τη θέση λέγοντας πως δεν έχει καμία σημασία αν είναι “ιδιωτική ή δημόσια ή ΔΕΗ αλλά να είναι κοινωνικοποιημένη”, φυσικά όταν γίνει η “Λαϊκή Εξουσία, ο Σοσιαλισμός και όλα θα αποτελούν Λαϊκή ιδιοκτησία”; Και μέχρι να γίνει αυτό (αφού οι ίδιοι λένε ότι δεν υπάρχουν σήμερα οι συνθήκες, δεν είναι ώριμος ο υποκειμενικός παράγοντας κλπ) ας αλωνίζουν οι ιδιώτες, οι βιομήχανοι, τα αρπακτικά της ενέργειας και οι εργολάβοι!!!!
Σήμερα που και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ευθυγραμμίστηκε κανονικά στο δρόμο της ΕΕ και του κεφαλαίου και προσπαθεί να φτωχύνει ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχου και το λαό, που ξεπουλάει όλη τη δημόσια περιουσία, που στραγγαλίζει και τα τελευταία εργατικά δικαιώματα είναι άμεση ανάγκη να υπάρξει συστράτευση όλων των ταξικών δυνάμεων του Εργατικού Κινήματος για να ανακοπεί αυτή η βάρβαρη επέλαση του Κεφαλαίου.
Να ανοίξει ο δρόμος για την εργατική αντεπίθεση, την επανακατάκτηση όλων των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, την υπογραφή αξιοπρεπών Συλλογικών Συμβάσεων. Να ανοίξει ο δρόμος για έξοδο από τη ΕΕ, για την εργατική εξουσία, την εξουσία των παραγωγών του πλούτου.
Σ αυτόν τον αγώνα δεν μπορεί να υπάρχουν ούτε “μόνοι” ούτε “μοναδικοί”, ούτε κάτοχοι της μιας και πραγματικής αλήθειας, ούτε πολύ περισσότερο μπορούν να υπάρξουν εργολάβοι των ταξικών, των εργατικών και λαϊκών αγώνων.

Κοζάνη 28-12-2015
Τ.Ε Κοζάνης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: