Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Λάρκο έκρηξη: Τραγωδία στο εργοστάσιο

Ο 55χρονος είχε τραυματιστεί ξανά

Λάρκο έκρηξη: Δεύτερο θύμα μέσα σε δύο μήνες, έκτο από το 2009 και 78ο από την αρχή λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ ήταν ο 55χρονος εργαζόμενος που έχασε χθες στη ζωή του στο εργοστάσιο.

Λάρκο έκρηξη: Θρήνος στη Φθιώτιδα μετά το εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ και στοίχισε τη ζωή σε έναν εργαζόμενο ηλικίας 55 ετών. Ο 55χρονος ήταν το δεύτερο θύμα μέσα σε δύο μήνες, το έκτο από το 2009 και το 78ο από την αρχή λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ. Οι εργαζόμενοι του εργοστασίου παραμένουν συγκλονισμένοι από την ξαφνική απώλεια του συναδέλφου του. Σήμερα απεργούν προκειμένου να δώσουν το «παρών» στην κηδεία του. Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν από την τηλεόραση του ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» πριν λίγο καιρό ο εργαζόμενος που σκοτώθηκε, είχε τραυματιστεί και πάλι και μάλιστα είχε υποστεί εγκαύματα. Ο Γενικός Γραμματέας των εργαζομένων, κ. Καζάς, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό τόνισε ότι «μικροατυχήματα συμβαίνουν καθημερινά, αλλά το ζήτημα είναι ότι δεν υπάρχει συντήρηση» των μηχανημάτων.
Από την άλλη, σχετικά με τα αίτια του δυστυχήματος, ο πρόεδρος των εργαζομένων, κ. Κορετζέλος είπε ότι από τη στιγμή που ακόμα δεν υπάρχει πόρισμα για να γνωρίζουν τα αίτια, δεν μπορεί και να βγει κάποιο συμπέρασμα για το ποιος φταίει. Σημειώνεται ότι το κλίμα που επικρατεί στο εργοστάσιο είναι πλέον εκρηκτικό μετά τον θάνατο του 55χρονου με τους εργαζόμενους να «βράζουν» ζητώντας να παρθούν άμεσα μέτρα ασφαλείας. «Αν θέλουν να το κλείσουν να μας το πούνε, να κάνουμε τον πολιτικό αγώνα μας. Αν το θέλουν ανοιχτό ή θα πάρουν μέτρα ασφαλείας ή δεν εργαζόμαστε ξανά», σχολίασε εργαζόμενος στο τοπικό κανάλι.

περισσότερα εδώ :Λάρκο έκρηξη: Τραγωδία στο εργοστάσιο - Ο 55χρονος είχε τραυματιστεί ξανά | Alphafreepress.gr

Το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας:   Το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας για τo θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στη ΛΑΡΚΟ | Astros News

Δεν υπάρχουν σχόλια: