Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Δολοφονήθηκε η επαναστάτρια Εζγκέ Αϊντέν

Ανακοινώθηκε η δολοφονία της συντρόφισσας διοικήτριας Εζγκέ Αϊντέν, μέλους του ενωτικού Επαναστατικού Κόμματος των Κομμουνάριων (DKP/Birlikκαι του HBDH απο την τούρκικη εισβολή στη βόρεια Συρία.



Η Τζερέν (κωδικό όνομα), γιατρός στο επάγγελμα, συμμετείχε σε κάθε μάχη ενάντια στο ΙΚΙΛ απο το καλοκαίρι του 2016 στο Μάνμπιτς, απ'όταν και λίγο νωρίτερα είχε βρεθεί στη Βόρεια Συρία (Ροζάβα), μέχρι και την απελευθέρωση της Αρ Ράκκα, της λεγόμενης και πρωτεύουσας του Ισλαμικού Κράτους. Διετέλεσε διοικήτρια και του Διεθνούς Απελευθερωτικού Ταμπουρίου, επικοινωνόντας εύκολα με ανθρώπους απο όλο τον κόσμο , με διαφορετικές κουλτούρες και μαθαίνοντας αγγλικά σε λιγότερο απο μισό χρόνο. Η Τζερέν πέρασε στην παρανομία και ύστερα βρέθηκε στη βόρεια Συρία, όταν στην Τουρκία, ανατίναξε μέρος κτιρίου όπου συναθροίζονταν μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

Αποτέλεσε ένα απο τα στελέγχη του DKP/BÖG/ΚÖG ηγήθηκε στρατιωτικών και ιδεολογικών εκπαιδεύσεων νέων συντρόφων στη Βόρεια Συρία όσο και στο Βουνό.

Λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμα γίνει γνωστές, σχετικά με τις συνθήκες που δολοφονήθηκε.

Συντρόφισσα και φίλη, Αθάνατη!

Βίντεο: Στα βίντεο είναι η κοπέλα με το κόκκινο φουλάρι, δεξιά της, η Εζγκέ Μπαλί, συντρόφισσα που δκολοφονήθηκε απο τους ίδιους θύτες πριν 2μιση χρόνια.

Διαμαρτυρία στην Άγκυρα για γυναίκα που δολοφονήθηκε απο τον σύντροφό της

Βίαιη προσαγωγή και σύλληψη των συντροφισσών


αναδημοσίευση από:: Paper at 451:

Δεν υπάρχουν σχόλια: