Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

Νέα Κινητοποίηση για τις 20 Νοέμβριου από τους Δασεργάτες

Για τις κινητοποιήσεις των Δασεργατών δασοπόνων, δασολόγων, ειδικών δασοπροστασίας και διοικητικών, που εργάζονται στις δασικές υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, μίλησε ο Πρόεδρος Εργαζομένων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις Γαβριήλ Ιωαννίδης, στον Politica 89.8 και τον Νίκο Παπαδάκη.
 
Ο Πρόεδρος Εργαζομένων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις Γαβριήλ Ιωαννίδης


Το Υπουργείο Εργασίας από κοινού με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχεδίασαν και υλοποίησαν, σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, «Πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα για την αντιπυρική προστασία των δασών» της χώρας μας. Η ενεργοποίηση του παραπάνω προγράμματος κρίθηκε απολύτως αναγκαία, αφενός μεν για την εξυπηρέτηση αναγκών σε προσωπικό των αποδεκατισμένων δασικών υπηρεσιών της χώρας για την αντιπυρική προστασία και αφετέρου για την κατάρτιση των ανέργων σε ένα εξειδικευμένο αντικείμενο με στόχο την πλήρη επανένταξή τους στην αγορά εργασίας. “Ωστόσο μετά από 16 μήνες, αποφάσισε το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος να μην ανανεώσει τις συμβάσεις και να προχωρήσει σε απολύσεις προσωπικού. Μιλάμε για 5.000 οικογένειες” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ιωαννίδης.

“Διεκδικούμε, 12μηνη παράταση των συμβάσεων, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Προχθές πραγματοποιήσαμε Στάση Εργασίας σε όλες τις υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, για όλους τους εργαζόμενους, μόνιμους και συμβασιούχους.” Μάλιστα πραγματοποιήθηκε και  πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος , όπου μετείχαν , η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Συμβασιούχων  στις δασικές υπηρεσίες και τα συντονιστικά των συμβασιούχων από όλη την Ελλάδα, των δασεργατών, δασοπόνων, δασολόγων, ειδικών δασοπροστασίας και διοικητικών, που εργάζονται στις δασικές υπηρεσίες των 7 Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, από το καλοκαίρι του 2018, μέσω των περιβόητων «Κοινωφελών» προγραμμάτων του ΟΑΕΔ και οδηγούνται σταδιακά σε απόλυση τις επόμενες ημέρες αλλά και των συναδέλφων που εργάζονται στις Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης όπως και στις Διευθύνσεις Υδάτων που έπονται το νέο έτος
Στο πλαίσιο της συγκέντρωσης, αντιπροσωπεία της ΟΣΕΑΔΕ και της πανελλαδικής  συντονιστικής των συμβασιούχων εργαζομένων στις δασικές υπηρεσίες, συναντήθηκε τελικά και κάτω από την πίεση των συγκεντρωμένων,  με τον υφυπουργό του ΥΠΕΝ κ. Δ. Οικονόμου, αφού ο Υπουργός κ. Κ. Χατζηδάκης ενώ ήταν στο Υπουργείο, αρνήθηκε να συναντήσει την αντιπροσωπεία.
Συγκεκριμένα απαντώντας στα αιτήματά μας, ο υφυπουργός, δήλωσε ότι οι δημοσιονομικοί περιορισμοί και το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας, το οποίο έγινε για την ανακούφιση της ανεργίας και όχι για να χρησιμοποιηθεί ως Δούρειος Ίππος για την μονιμότητα, δεν επιτρέπουν την παράταση των συμβάσεων και πολύ περισσότερο την μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, αν και αναγνωρίζει από την άλλη την υποστελέχωση των δασικών υπηρεσιών και δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει τις απόψεις μας στον Υπουργό και σε άλλους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες.
“Εμείς ζητάμε 12μηνη Ανανέωση των συμβάσεων των 5066 συνάδελφων συμβασιούχων, των «Κοινωφελών» προγραμμάτων Πυροπροστασίας, στις Δασικές Υπηρεσίες. Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε όλες τις υπηρεσίες, σε αορίστου χρόνου, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Άρση  όλων των νομικών  περιορισμών, για την μετατροπή των συμβάσεων των «ευέλικτων» εργαζόμενων, σε αορίστου χρόνου. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, σε όλες τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης. 751 ευρώ βασικός μισθός και αναπλήρωση όλων των απωλειών μας. Υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας και επαναπρόσληψη των 100 απολυμένων συναδέλφων του Κτηματολογίου.”
Σήμερα θα εκδώσουμε ανακοίνωση για να κλιμακώσουμε την δράση και την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου θα προχωρήσουμε σε νέα κινητοποίηση. 
ΠΗΓΗ:Νέα Κινητοποίηση για τις 20 Νοέμβριου από τους Δασεργάτες - Politica.gr

 

Πανελλαδική Κινητοποίηση συμβασιούχων στις δασικές υπηρεσίες 

Κυριάκος Θωμάς, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Συμβασιούχων στις δασικές υπηρεσίες
«Μόνιμη δουλειά ζητά η εργατιά!» «Τα δάση θέλουν προστασία-Θέλουμε δουλειά κι όχι ανεργία» φώναξαν προχθες, 6/11/19, στο υπουργείο Περιβάλλοντος οι εργαζόμενοι με τα προγράμματα του ΟΑΕΔ στις δασικές υπηρεσίες. Συμβασιούχοι αλλά και μόνιμοι από όλοι την Ελλάδα βρέθηκαν να διαδηλώσουν ενάντια στην πολιτική ανακύκλωσης της ανεργίας, διεκδικώντας σταθερή δουλειά για όλους, καμία απόλυση, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων. Την κινητοποίηση οργάνωσαν η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Συμβασιούχων στις δασικές υπηρεσίες, τα συντονιστικά των συμβασιούχων κι η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδος. Τη στήριξη τους εξέφρασαν τα Εργατικά κέντρα Λαυρίου, Λάρισας (κ.α) ανάμεσά τους και πολλά πρωτοβάθμια σωματεία.
Στη συνέχεια αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με τον Υφυπουργό του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Οικονόμου, ο οποίος αρνήθηκε να δεσμευτεί για την παράταση των προγραμμάτων που αρχίζουν και λήγουν τέλη Νοέμβρη, πετώντας το μπαλάκι στον Υπουργό. Μάλιστα πολύ κυνικά υποστήριξε ότι οι συμβασιούχοι στη δασοπροστασία δεν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ότι πρέπει να φύγουν αυτοί για να δουλέψουν κι άλλοι. Υποστήριξε δηλαδή την γραμμή της κυβέρνησής του, της ΕΕ και όλου του αστικού μπλοκ που θέλουν μοίρασμα της φτώχειας και της ανεργίας , ξεπούλημα των κοινωνικών υπηρεσιών.
Η Ταξική Κίνηση στηρίζει τον αγώνα τους. Γιατί είναι αγώνας όλων μας! Η ανακύκλωση της ανεργίας, η μισή δουλειά, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας αποτελούν κεντρική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ κι όλων των κυβερνήσεων μέχρι τώρα που υπηρέτησαν και υπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο.
Οι συμβασιούχοι στα διάφορα προγράμματα στην δασοπροστασία, την παιδεία, την υγεία, την πρόνοια κλπ χρειάζεται να συντονίσουμε τους αγώνες μας και να διεκδικήσουμε σταθερη εργασία για όλους, μαζικές προσλήψεις για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες της κοινωνίας. Η πάλη ενάντια στην ελαστική εργασία, για την κατάργηση των προγραμμάτων ελαστικών μορφών αφορά και το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, αφορά όλη την εργατική τάξη και μόνο ενωμένοι και αποφασιστικοί μπορούμε να τσακίσουμε αυτήν την πολιτική και να κερδίσουμε τη ζωή μας!

περισσότερα και φωτογραφίες εδώ: Πανελλαδική Κινητοποίηση συμβασιούχων στις δασικές υπηρεσίες

Δεν υπάρχουν σχόλια: