Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Ένοχα τρία μέλη του κινήματος κατά της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική που συνελήφθησαν σε καθιστική διαμαρτυρία #skouries


Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχα τρία μέλη του κινημάτος ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική, που συμμετείχαν σε καθιστική διαμαρτυρία τον Φεβρουάριο του 2014. Το αδίκημα για το οποίο καταδικάστηκαν είναι η «αντίσταση» κατά τη σύλληψή τους.


Σύμφωνα με την ανταπόκριση του Omniatv απο τη δικαστική αίθουσα, οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε 8 μήνες φυλάκιση με αναστολή ο ένας και 6 μήνες με αναστολή οι δύο άλλοι. Πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε από το τριμελές πλημμελειοδικείο Χαλκιδικής σε 1 έτος φυλάκιση με αναστολή. Καταδικάστηκαν επίσης σε 600 ευρώ πρόστιμο ο καθένας.

Μάλιστα, ο δημοσιογράφος Χρήστος Αβραμίδης, που βρέθηκε στην αίθουσα, μεταφέρει το παρακάτω περιστατικό:
«Καλύπτω δικες καμια δεκαετία, τέτοιο πραμα δεν ξαναδα. Για πρώτη φορά μόλις άκουσα εισαγγελέα να μαλώνει αστυνομικό πως δεν κατέθεσε αρκετα σκληρα εναντια σε αγωνιστές και ετσι εκθέτει τους συναδέλφους του. Επίσης χαρακτήρισε 3 φορες «εγκλημα» μια καθιστική διαμαρτυρία γυναικών της περιοχής για 3 ωρες. «Από την αρχη έπρεπε να επέμβουν οι αστυνομικοί» φρόντισε να πληροφορήσει. Το ξαναγραφω: Μιλάμε για καθιστική διαμαρτυρία, οχι για επίθεση με μπαζουκας.»

Aπό το The Press Project

Δεν υπάρχουν σχόλια: