Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Συνάδελφε, Συναδέλφισσα,
Εργαζόμενε σε διάφορα προγράμματα του δημοσίου με συμβάσεις ορισμένου χρόνου,
Η κυβέρνηση της ΝΔ στο όνομα της ανάπτυξης και των επενδύσεων συνεχίζει την μνημονιακή νεοφιλελεύθερη πολιτική που ακολούθησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις μαζί κι αυτή του ΣΥΡΙΖΑ: Για να υπηρετήσουν τα συμφέροντα των εργοδοτών και του μεγάλου κεφαλαίου διαλύουν κάθε έννοια σταθερής εργασίας, επιβάλλουν και παγιώνουν την ελαστική εργασία, τσακίζουν τα εργατικά μας δικαιώματα, τις συλλογικές συμβάσεις και τους μισθούς μας. Αυτό είναι το εργασιακό καθεστώς που έχουν φτιάξει για εμάς: Τα τελευταία χρόνια πάνω από το 60% των προσλήψεων που γίνονται είναι προσλήψεις με ελαστικές σχέσεις εργασίας!!

Μας πετούν σ’ ένα φαύλο κύκλο προγραμμάτων ορισμένου χρόνου ανακυκλώνοντας την ανεργία, εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη μας να εργαστούμε. Μας θέλουν διασπασμένους σε μόνιμους κι έκτακτους, «ωφελούμενους» και συμβασιούχους κλπ
Παρά τις μεγάλες υποσχέσεις το τελευταίο διάστημα για «σταθερότητα»,  «ανάπτυξη» κι «έξοδο στις αγορές» δεν βλέπουμε ν’ αλλάζει το εργασιακό τοπίο: ούτε μείωση της ανεργίας και της ελαστικής εργασίας, ούτε προσλήψεις, ούτε αυξήσεις στους μισθούς, ούτε επαναφορά των συμβάσεων. Μα γιατί αυτή ακριβώς είναι η πολιτική τους: Ανάπτυξη για αυτούς σημαίνει εργασιακή εκμετάλλευση για εμάς! Εργοδότες χωρίς υποχρεώσεις κι εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα!
Να μην συμβιβαστούμε με τη μισή ζωή που μας καταδικάζουν!
Οι μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις που συνταράσσουν τη Χιλή στέλνουν μήνυμα αγώνα και νίκης. Όσο και να θέλουν να μας κάνουν να κάτσουμε απαθείς και φοβισμένοι στη γωνία, μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι στην μαυρίλα που επιβάλλουν. Είμαστε εμείς που κινούμε τα γρανάζια της κοινωνίας.
ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑ:
ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ  ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
•        Να μην απολυθεί κανείς συνάδελφος-Παράταση όλων των προγραμμάτων που λήγουν
•        Μόνιμες Μαζικές Προσλήψεις για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες σε δήμους και δημόσιες υπηρεσίες προς όφελος της κοινωνίας
•        Κατάργηση των προγραμμάτων ελαστικής εργασίας
•        Ίσα δικαιώματα για ίση εργασία-Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας-Αυξήσεις στους μισθούς
•        Καταβολή του επιδόματος ανεργίας για το διάστημα ανεργίας
•        Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους και τις οικογένειες μας
•        Μείωση του χρόνου εργασίας και τον ορίων συνταξιοδότησης για να βρούμε όλοι δουλειά, σύμφωνα με τις δυνατότητες της εποχής και να έχουμε ουσιαστικό ελεύθερο χρόνο.
ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ!
ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ τις δικές μας ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ στους χώρους δουλειάς
ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΜΑΣΤΕ με όλους τους συναδέλφους από άλλα προγράμματα αλλά και τους μόνιμους συναδέλφους. Μέσα από τις επιτροπές και τα συνδικάτα μας ενώνουμε τις δυνάμεις μας.
ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ τις διεκδικήσεις μας, κερδίζουμε τα δικαιώματα μας
ΜΕ ΑΓΩΝΑ, ΕΝΟΤΗΤΑ, ΤΟΛΜΗ ΚΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ!
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: