Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Χρυσή Αυγή: Η απόλυτη μνημονιακή δύναμη ευλογεί ΕΕ-ευρώ

  Ποια είναι η γραμμή της Χρυσής Αυγής για το ευρώ και την Ε.Ε. Από το 2012 ο αρχηγός της εγκληματικής φασιστικής οργάνωσης Ν. Μιχαλολιάκος ήταν αντίθετος με την έξοδο από το ευρώ. Σήμερα ευλογεί την Ε.Ε. και επαναλαμβάνει καθαρά «παραμονή στο ευρώ γιατί προέχει να δυναμώσει η οικονομία».   

Η Χρυσή Αυγή παρουσιάζεται για άλλη μια φορά τάχα σαν αντιμνημονιακό κόμμα, και διεκδικεί να εκπροσωπήσει λαϊκά στρώματα που φτωχαίνουν. Το έχουμε ξαναδεί και τη γλώσσα την ξέρουμε. Εθνική υπερηφάνεια, γαλανόλευκα σεντόνια, ρατσιστικό μίσος, βρισιές για τους πολιτικούς. Τελευταία το φασιστικό κόμμα επαναδιατυπώνει την πολιτική του πρόταση, που βασίζεται στην παραδοχή των θυσιών που χρειάστηκε να κάνει ο λαός μας για την ένταξη στην Ε.Ε. προκειμένου να αρνηθεί το ριζοσπαστικό αίτημα της ρήξης και της αποδέσμευσης. Η πρόταση της Χ.Α. λοιπόν συνοψίζεται σε αυτά τα δύο συνθήματα: - Εθνική παραγωγή. - Σκληρή δουλειά.

Φυσικά δεν μιλάνε για έξοδο από την Ε.Ε. Αλλά ούτε και για έξοδο από το ευρώ. Πρέπει να είναι δυνατή η οικονομία, λέει ο αρχηγός των χρυσαυγιτών, για να μιλήσουμε για έξοδο από το ευρώ. Μιλάνε λοιπόν για σκληρή δουλειά, μέσα στο βάρβαρο πλαίσιο της Ε.Ε. των μνημονίων, για την ανόρθωση της καπιταλιστικής οικονομίας, για την ενίσχυση του ελληνικού καπιταλισμού. Και είναι πράγματι - το έχουν αποδείξει - η απόλυτη μνημονιακή δύναμη.
Η εμπειρία τι μας λέει: όπου επιχείρησαν να διώξουν από τη δουλειά τους οικονομικούς μετανάστες για να δουλέψουν ντόπιοι, στην ύπαιθρο, σε αγροτικές εργασίες, αλλά και σε βιοτεχνίες και εργοστάσια, το κέρδος για τους μικρούς και μεγάλους καπιταλιστές ήταν μεγάλο, αφού τα μεροκάματα έπεσαν και έμειναν χαμηλά. Γιατί η Χρυσή Αυγή δεν είναι μόνο ένα ρατσιστικό εγκληματικό χέρι, είναι το μακρύ χέρι της εργοδοσίας κατά της εργατικής τάξης για να μην σηκώνει κεφάλι ο εργάτης, Έλληνας ή ξένος, για να μην τολμά να έχει δικαιώματα, να διεκδικεί το δίκιο του. Να δουλεύει σκληρά για ένα κομμάτι ψωμί. Αυτή είναι η βασική γραμμή του φασιστικού κόμματος. Για αυτό μιλά για εθνική παραγωγή και σκληρή δουλειά. Για αυτό πολεμά με λύσσα τους κομμουνιστές, τους πρωτοπόρους αγωνιστές που κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες, με την ανεργία στα ύψη, σκέφτονται και παλεύουν για να είναι ενωμένη, οργανωμένη η εργατική δύναμη και όχι κατακερματισμένη και υποταγμένη.
Η Χρυσή Αυγή εχθρεύεται κάθε ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας που αγωνίζεται, πλευρίζει τον μικροαστό, τον μικροϊδιοκτήτη, υπηρετεί όμως πάντα το μεγάλο κεφάλαιο, είναι εξάρτημα των εφοπλιστών και των μεγάλων καπιταλιστών.
Το βαθύ κράτος την έχει ήδη αθωώσει, μόνο με τους λαϊκούς αγώνες και ένα μαζικό αντιφασιστικό κίνημα θα μαζευτεί και θα τσακιστεί. Για να τσακιστεί ιδεολογικά και πολιτικά και ηθικά χρειάζεται ο λαός να σηκώσει το ανάστημά του - να αντιμετωπίσει την φτώχεια και την κρίση σαν πρόβλημα του καπιταλισμού και όχι σαν δικό του πρόβλημα και δική του ενοχή. Ο ταπεινωμένος λαός, ο φοβισμένος λαός, ο προδομένος λαός είναι ένας λαός που μπορεί να συρθεί στην παγίδα του φασισμού. Ο περήφανος λαός, ο αγωνιζόμενος λαός, ο οργανωμένος λαός είναι αυτός που τσακίζει το φασισμό.
Αν κάτι χρειαζόμαστε σήμερα είναι μία Αριστερά της ρήξης που θα αποδεικνύει ότι αυτή η κρίση μπορεί να ξεπεραστεί με τους ανθρώπους όρθιους, αν μπουν όλοι στην παραγωγή, άνδρες και γυναίκες, Έλληνες και ξένοι, αν εργάζονται λιγότερες από 8 ώρες τη μέρα, αν απολαμβάνουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο, αυξάνοντας όμως τη συνολική παραγωγικότητα και τον πλούτο, παράγοντας τα αγαθά που χρειάζεται η κοινωνία για να ζήσει και να αναπτυχθεί. Αυτό σημαίνει παραγωγική ανασυγκρότηση με σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον ενάντια ασφαλώς στην καπιταλιστική ιδιοκτησία και στα κέρδη. Αυτή είναι η βαθύτερη ιδεολογία και πολιτική που μπορεί να νικήσει το φασισμό και όχι τα ρηχά αντιμνημονιακά σχήματα και οι πολιτικάντικες πρακτικές.
Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: