Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Υπάρχουν μερικά πράγματα με τα οποία δεν παίζουν ούτε οι τυχοδιώκτες της πολιτικής.

 

Απ’  αφορμή το άρθρο του Άρη Χατζηστεφάνου σχετικά με τις πλάτες που η κυβέρνηση κάνει στη Χρυσή Αυγή, και επικροτώντας τις απόψεις που διατυπώνει, θέλουμε να υπενθυμίσουμε και να σχολιάσουμε δυό γεγονότα που συνηγορούν για την εκτίμησή του.
Και τα δύο εξελίχθηκαν στην ΕΡΤ των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.


 Η πρώτη, ήταν η εκδήλωση της νεοφασιστικής οργάνωσης στις Θερμοπύλες στις αρχές Σεπτέμβρη, με αφορμή την επέτειο της μάχης του 480 π.Χ., την οποία μετέδωσε το κρατικό κανάλι. Στο πλαίσιο, ας πούμε, της νομικής υποχρέωσης που έχει, λόγω του ότι η Χρυσή Αυγή είναι κόμμα της Βουλής.
 
Μετά από εκείνη την μετάδοση έγινε έξω από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής συγκέντρωση διαμαρτυρίας αντιφασιστικών οργανώσεων, στην οποία ο πρόεδρος της ΕΡΤ Διον. Τσακνής κατέβηκε και έδωσε εξηγήσεις, διαβεβαιώνοντας τους συγκεντρωμένους  πως συμμερίζεται τις απόψεις τους, πως υπάρχουν τα γνωστά νομικά κωλύμματα και πως θα εισηγηθεί στο ΔΣ της ΕΡΤ να μην επαναληφθούν παρόμοιες μεταδόσεις.
 
Δεν έχουμε κανένα λόγο να θεωρήσουμε πως ο πρόεδρος της ΕΡΤ δεν ήταν ειλικρινής στις δηλώσεις του, το αντίθετο.
 
Μετά όμως δύο μήνες η ΕΡΤ επανέλαβε τη μετάδοση εκδήλωσης της Χρυσής Αυγής. Αυτή τη φορά τρεις γνωστοί άνθρωποι που ενεργοποιούνται στο χώρο της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάλεσαν το πρόεδρο της ΕΡΤ προσωπικά να βάλει βέτο στις μεταδόσεις αυτές.
 
Την απάντηση, αντί του προέδρου, έδωσε η διοίκηση της ΕΡΤ, παραπέμποντας πάλι στη νομική υποχρέωση και στο ΕΣΡ, γεγονός που σημαίνει πως είτε ο πρόεδρος το έθεσε στο ΔΣ, είτε όχι, το ΔΣ έχει σαφή κατεύθυνση να μεταδίδει τις φιέστες μιας οργάνωσης που δικάζεται ως εγκληματική, που της έχει διακοπεί η κρατική επιχορήγηση γι’ αυτό το λόγο, και που είναι γνωστή στο πανελλήνιο για τα φασιστικά της κηρύγματα.
 
Μόνο του το ΔΣ της ΕΡΤ; Είναι γνωστό πως τέτοιες αποφάσεις δεν λαμβάνονται χωρίς συνεννόηση με το μέγαρο Μαξίμου. Εδώ για δευτερεύοντα, σε σχέση με αυτό, ζητήματα οδήγησαν σε παραίτηση τον διευθυντή ειδήσεων. Κι ακόμα είναι γνωστό, πως για όλα σχεδόν τα ζητήματα του προγράμματος λειτουργεί το αποφασιστικό παρασκήνιο του κομματικού συστήματος.
 
 Ούτως ή άλλως όμως η απόφαση για μια τέτοια πολιτική συμπεριφορά βαρύνει την κυβέρνηση.
 
Η οποία, όπως και οι προκάτοχοί της, παίζει επικίνδυνα παιχνίδια με την ακροδεξιά. Είναι υπερβολή να υποστηρίξουμε πως μέσω της Χρυσής Αυγής επιδιώκει να περιορίσει την εκλογική επιρροή την ΝΔ, η οποία στις δημοσκοπήσεις καταγράφει εμφανή διαφορά από το δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ;   
 
Υπάρχουν μερικά πράγματα με τα οποία δεν παίζουν ούτε οι τυχοδιώκτες της πολιτικής.
 
Δυστυχώς, όμως η Ιστορία δεν γίνεται μάθημα.       
 
Kommon 
 Kommon

Δεν υπάρχουν σχόλια: