Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

ΠΕΝΕΝ: Καταγγέλλουμε το νέο εργοδοτικό έγκλημα στον βωμό του κέρδους

Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού

Το εργατικό δυστύχημα – έγκλημα που σημειώθηκε στο εργοδοτικό γκέτο του Μελισσανίδη στην Νέα Φιλαδέλφεια αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην μεγάλη αλυσίδα των εργοδοτικών δολοφονιών. Αποτελεί την τραγική συνέχεια παρόμοιων περιστατικών με εργαζόμενους στα ντελίβερι, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στην ΔΕΗ και σε άλλους εργασιακούς χώρους.


Οι ανασφαλείς και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας, η καταπάτηση των όρων και των κανόνων για την προστασία της ανθρώπινης ζωής των εργαζομένων, αποδεικνύουν το καθεστώς εργοδοτικής ασυδοσίας μέσα στο οποίο εργάζονται χιλιάδες εργαζόμενοι οι οποίοι πληρώνουν με το αίμα και την ζωή τους την εργοδοτική παραβατικότητα αλλά και την κραυγαλέα αδράνεια των επίσημων κρατικών αρχών και υπηρεσιών.

Τα επικοινωνιακά τερτίπια της κυβέρνησης περί επαναφοράς των δικαιωμάτων των εργαζομένων είναι μακριά από κάθε πραγματικότητα και εκλαμβάνεται από το συνεπές ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα ως πολιτική υποκρισία και αγυρτεία.

Τα επαναλαμβανόμενα εργοδοτικά εγκλήματα και η θυσία εργαζομένων στον βωμό του κέρδους υπογραμμίζουν την ανάγκη το πρόβλημα της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς πρέπει να βρεθεί ψηλά στην ατζέντα των εργατικών διεκδικήσεων.

Η επιχειρηματική αυθαιρεσία, τρομοκρατία και βαρβαρότητα πρέπει να αντιμετωπιστεί με δυναμική αγωνιστική δράση για να μπει τέλος στα εργοδοτικά εγκλήματα.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

από: Παντιέρα αντικαπιταλιστική ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια: