Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 11 Αυγούστου 2019

Η Πρεσβεία της Παλαιστίνης για τους νέους εποικισμούς του Ισραήλ

Δελτίο Τύπου Από την Πρεσβεία του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελληνική Δημοκρατία

Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2019 Ανεπίσημη Μετάφραση 

Ο Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελληνική Δημοκρατία HE κ. Ο Marwan Toubassi έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την έγκριση των ισραηλινών κατοχικών αρχών για την επέκταση 2.300 κατοικιών μόνο για τους Εβραίους σε παράνομες τοποθετήσεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

 «Οι ισραηλινές ενέργειες και αποφάσεις, συμπεριλαμβανομένων των οικισμών, συλλήψεων και κατεδαφίσεων οικιών και υποδομών, και η προσάρτηση ιδιωτικών Παλαιστινίων εκτάσεων προκαλούν καταστροφικές συνέπειες, υπογραμμίζοντας ότι όλες οι ισραηλινές κοινότητες είναι παράνομες σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης ότι η Ισραήλ, η κατοχική δύναμη θα πρέπει να λογοδοτεί για αυτές τις εγκληματικές πράξεις ».


«Οι ισραηλινές αρχές ως κατοχική δύναμη πρέπει να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους βάσει του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου, με την παύση της συστηματικής πολιτικής τους για την κατασκευή και την επέκταση των οικισμών, για τον χαρακτηρισμό της γης για αποκλειστική χρήση της Ισραήλ, η οποία ξεκίνησε 1967 και επιταχύνθηκε μετά την υπογραφή της Συμφωνίας Ειρήνης του Όσλο », πρόσθεσε ο πρέσβης Τουμπάσι.

Ο Ειδικός Συντονιστής των Ηνωμένων Εθνών για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, Νικολέ Μλαντενόφ, στις 07/08/19, περιέγραψε το σχέδιο της Ισραήλ να επεκτείνει τις κατοικήσεις στην κατεχόμενη παλαιστινιακή επικράτεια ως καταφανή παραβίαση της διεθνούς νομοθεσίας. Η ΕΕ απέρριψε τις ισραηλινές διαμαρτυρίες στις 07/08/19 στις παγιωμένες παλαιστινιακές περιοχές και κάλεσε την Ισραήλ να σταματήσει την πολιτική οικοδόμησης και επέκτασης του οικιστικού καθεστώτος ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία και η Γερμανία εξέδωσαν παρόμοιες δηλώσεις απορρίπτοντας τις μονομερείς ενέργειες της Ισραήλ που θέτουν σε κίνδυνο την λύση των δύο κρατών.

Ο Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης επεσήμανε τη μονομερή προσέγγιση της Ισραήλ που στοχεύει στην καταστροφή της λύσης των δύο κρατών και στη διατήρηση της κατοχής και του Απαρτχάιντ και καλεί την ελληνική κυβέρνηση, το ελληνικό κοινοβούλιο και όλες τις ελληνικές ομάδες αλληλεγγύης να παρεμβαίνουν για να τερματίσουν και να καταδικάσουν την επέκταση των συνόρων της Ισραήλ στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη ».
 Από:- Kommon

Δεν υπάρχουν σχόλια: