Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

Μαρία Αντωνίου: Θιασώτρια των φασιστοσυνάξεων στο Βίτσι , τα γουναράδικα, oι γουναράδες και ο Μητσοτάκης

 Μαρία Αντωνίου: Θιασώτρια των φασιστοσυνάξεων στο Βίτσι η επικεφαλής του Πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη


Από στο

Τα ακροδεξιά στοιχεία φαίνεται να έχουν κάνει για τα καλά την (επαν)εμφάνιση τους στα κυβερνητικά κλιμάκια. Έτσι, έπειτα από τον – δεδηλωμένο – υμνητή της Χούντας και του δικτάτορα Παπαδόπουλου, Κωνσταντίνου Λούλη, που διορίστηκε νέος γενικός γραμματέας Τουρισμού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθέτησε διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη τη Μαρία Αντωνίου.



Τι εστί Μαρία Αντωνίου; Πρώην βουλευτής Καστορίας της ΝΔ και θιασώτρια των ετήσιων φασιστοσυνάξεων στο Βίτσι. 

Πρόκειται για εκείνες τις φιέστες μίσους που στήνουν κάθε χρόνο χουντικές, ναζιστικές και φιλοβασιλικές ομάδες και γκρουπούσκουλα στο Βίτσι, γιορτάζοντας τη νίκη του «εθνικού στρατού» επί των «κομμουνιστοσυμμοριτών» (όπως αποκαλούν τον ηρωϊκό Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας οι φασίστες) στον εμφύλιο πόλεμο.
Antoniou Vitsi
Χέρι-χέρι με τη βουλευτή της ναζιστικής Χρυσής Αυγής η Μ. Αντωνίου το 2015 στο Βίτσι.
Το 2015, μάλιστα, η πρώην βουλευτής Καστοριάς και νυν επικεφαλής του γραφείου του Κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη είχε εμφανιστεί στην φασιστοσύναξη α λα μπρατσέτα με την τότε κοινοβουλευτική εκπρόσωπο της ναζιστικής, εγκληματικής Χρυσής Αυγής Δέσποινα Σβερώνη (φωτό).
Δεν είχαμε καμία αμφιβολία για το ιστορικό, ιδεολογικό υπόβαθρο της ΝΔ, ούτε για τον ακροδεξιό προσανατολισμό ηγετικών στελεχών της και νυν υπουργών. Οι επιλογές, ωστόσο, του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ενα νέο «ξέπλυμα» της ακροδεξιάς, το οποίο πάει χέρι-χέρι με τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα και τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που βρίσκονται στα σκαριά.

*********************************

Οι γουναράδες, τα γουναράδικα και η Μαρία Αντωνίου στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη


Η Μαρία Αντωνίου έγινε Κατερίνα Νοτοπούλου. 

Η πρώην βουλευτής Καστοριάς της Νέας Δημοκρατίας ανέλαβε επικεφαλής του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, του γραφείου εκείνου που θα καταργούσε η Νέα Δημοκρατία, αλλά τέλος πάντων.

Η άριστη αυτή, λοιπόν, έχει μείνει στην ιστορία για μία μνημειώδη ομιλία της στη Βουλή, τον Ιούνιο του 2013. Ήταν εκείνη που βγήκε να απαντήσει στον ΣΥΡΙΖΑ για το «ραντεβού στα γουναράδικα», να απαντήσει σε όσους από τους Μαδουραίους και τους νεοκομμουνιστές ονειρεύονται νέους εμφύλιους. Άλλωστε είναι ειδική επί του ζητήματος, μια και το 2013 ήταν η μόνη από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που θέλησε να καταθέσει στεφάνι στη γιορτή μίσους στο Βίτσι μαζί με τους Χρυσαυγίτες. 

Η Μαρία Αντωνίου τους έβαλε στη θέση τους. «Επειδή, ακόμα κάποιοι ονειρεύονται ραντεβού στα γουναράδικα, ως Ελληνίδα και Βουλευτής Καστοριάς, οφείλω να δώσω μία απάντηση» είπε.

Κι έδωσε απάντηση. Σκληρή, πολύ σκληρή, αλλά έπρεπε. Ιδού κατά λέξη, όπως την αντιγράφουμε από το site της: «Αφήστε επιτέλους ήσυχους τους γουναράδες. Κάνουν τη δουλειά τους, είναι από τους τελευταίους παραγωγικούς κλάδους της πατρίδας μας και χρειάζονται την ενίσχυση και την βοήθεια μας. Επιτέλους τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Να κλείσουν όλες οι παραγωγικές μονάδες στη χώρα; Να κλείσουν οι γουνοποιητικές επιχειρήσεις; Ας το πει επιτέλους και να σταματήσει να κρύβεται».
Ραντεβού στα γουναράδικα λοιπόν γιατί έχει βγει και καινούργια κολεξιόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: