Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο της Μυρσίνης Αθανασιάδου

Με μεγάλη θλίψη ενημερωθήκαμε ότι έφυγε από τη ζωή η συναγωνίστρια και στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας Μυρσίνη Αθανασιάδου.

Η Μυρσίνη γεννήθηκε στην Καβάλα και από τα φοιτητικά της χρόνια ζούσε στη Θεσσαλονίκη. Ήταν εκπαιδευτικός,  διδάκτωρ της Νεότερης Ιστορίας και υπηρέτησε ως καθηγήτρια και Διευθύντρια στο 20ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, από όπου και συνταξιοδοτήθηκε.


Υπήρξε μέλος του ΚΚΕ, ιδρυτικό μέλος του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, επί χρόνια μέλος της Νομαρχιακής του Επιτροπής Θεσσαλονίκης, αλλά αποχώρησε με δημόσια δήλωσή της το 2015, λόγω της ψήφισης του τρίτου μνημονίου.

Συμμετείχε ενεργά στο Βήμα Διαλόγου και Κοινής Δράσης της Αριστεράς, γιατί πίστευε σθεναρά στην ενότητα της Αριστεράς.

Ιδρυτικό μέλος της Λαϊκής Ενότητας, στη Γραμματεία της οποίας στη Θεσσαλονίκη, συμμετείχε μέχρι το τέλος της ζωής της.

Ήταν υποψήφια με τη Λαϊκή Ενότητα στην Α΄ Θεσσαλονίκης, στις βουλευτικές εκλογές του 2019 και με την Ανυπότακτη Δημοκρατική Μακεδονία στις αυτοδιοικητικές εκλογές της ίδιας χρονιάς.
Ασχολήθηκε με θέματα Παιδείας, Πολιτισμού, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Γυναικών και δραστηριοποιήθηκε, όλα τα εργάσιμα χρόνια της, αλλά και ως συνταξιούχος, ανελλιπώς, στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Εξέδωσε βιβλίο για την ιστορία της Θεσσαλονίκης και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε εφημερίδες, ενώ συχνά έγραφε κριτικές για ταινίες, θεατρικά και βιβλία στην προσωπική της σελίδα.
Υπήρξε σύντροφος του αγωνιστή της Αριστεράς Ανέστη Ταρπάγκου, τον οποίο έχασε πέρυσι, στις 13 Μάρτη.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους συγγενείς, τους φίλους και τους συντρόφους της. Θα την θυμόμαστε πάντα με απεριόριστο σεβασμό και αγάπη. 

από:– Η Πόλη Ανάποδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: