Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Ο λαός της Τήνου δεν είναι μόνος

του Πέτρου Κουσουνάδη (*)

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά, Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού. Ο λαός της Τήνου έχει επανειλημμένα εκφράσει ότι οι εγκαταστάσεις ανεμογεννητριών δεν είναι προς το συμφέρον του. Το έχει εκφράσει με κάθε δυνατό τρόπο, σε προσωπικό, σε θεσμικό και σε κινηματικό επίπεδο. Το έχει εκφράσει εδώ και χρόνια και συνεχίζει με κάθε ευκαιρία.

Όμως η Τήνος δεν είναι μόνη, μαζί της αντιδρούν όλα τα νησιά του Ν. Αιγαίου και όχι μόνο. Η αντίσταση στην βιομηχανοποίηση του φυσικού πλούτου της χώρας, εκτείνεται σε όλη της την επικράτεια, εδώ και δεκαπέντε σχεδόν χρόνια. Από την Κρήτη μέχρι την Σαμοθράκη, από την Ρόδο ως την Κέρκυρα, από την Λακωνία και την ορεινή Ναυπακτία, ως τα Άγραφα κι ως το Βέρμιο, οι κάτοικοι αντιδρούν στην καταστροφή.

Κι όλοι εμείς που αντιδρούμε για τις τεράστιες ανεμογεννήτριες, δεν είμαστε παρά ένα κομμάτι του κινήματος ενάντια στην γενικευμένη λεηλασία της φύσης, στον βωμό του κέρδους λίγων εταιρειών. Είμαστε ενάντια στις εξορύξεις χρυσού στην Χαλκιδική, είμαστε ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων, είμαστε ενάντια στην βιομηχανοποίηση της φύσης. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι εξοικονόμηση ενέργειας, λελογισμένη παραγωγή, περιβαλλοντικό σχεδιασμό από τα κάτω, με στόχο την ενεργειακή εξυπηρέτηση των πολιτών και όχι την κερδοφορία.

Ο αγώνας και οι θυσίες μας δεν γίνονται για να μην χάσουν αξία τα χωραφάκια μας. Γίνονται για να μην καταστραφούν οι ζωές μας και οι ζωές των πολλών, για τον πλουτισμό των λίγων.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟΥ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ
(*) Ο Πέτρος Κουσουνάδης είναι Δημοτικός Σύμβουλος της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης “Κοινό Τηνίων” και ένας από τους εννέα συλληφθέντες στα γεγονότα της 20ης Μάη 2020 στην Τήνο.


από:  Kommon

Δεν υπάρχουν σχόλια: