Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Επωάζοντας το αυγό του φιδιού: Μαθητές στις ΗΠΑ φωνάζουν «χτίσε τοίχο» (βίντεο)


Καθισμένα στην καφετέρια του σχολείου τους, στο Γυμνάσιο του Royal Oak του Μίτσιγκαν, λευκά παιδάκια φωνάζουν ρυθμικά στους συμμαθητές τους, που έχουν διαφορετική καταγωγή «build the wall», «χτίσε τοίχος». 
Τη ρητορική του μίσους και της ξενοφοβίας εμπνεύστηκαν από την προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ. Το ρατσιστικό σύνθημα έγινε σημαία στην προεκλογική εκστρατεία του προέδρου των ΗΠΑ προκειμένου να μπει τέλος στη μετανάστευση από το Μεξικό.
Το  βίντεο έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 4,8 εκατομμύρια προβολές στο Facebook.
«Είναι τόσο λυπηρό. Ένα παιδί Λατινικής καταγωγής έκλαιγε», έγραψε ο χρήστης του Facebook που ανέβασε το Facebook. « Οι κοροϊδίες, η δύναμη του bullying του «χτίσε τον τοίχο» από παιδιά σε παιδιά είναι τρομακτική».
Η κυκλοφορία του βίντεο προκάλεσε τις άμεσες αντιδράσεις των υπευθύνων της εκπαιδευτικής περιφέρειας και του επικεφαλής, ο οποίος ωστόσο προσπάθησε να το υποβαθμίσει κάνοντας λόγο για μία «μικρή μόνο ομάδα μαθητών».
Σε κάθε περίπτωση διαβεβαίωσε, με ανακοίνωσή του, ότι το σχολείο «θα βοηθήσει τους μαθητές να κατανοήσουν τον αντίκτυπο των λέξεων και των πράξεών τους στη σχολική κοινότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: