Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Βήμα προώθησης για τη δημιουργία του αναγκαίου σύγχρονου Κομμουνιστικού Κόμματος

 

Την Παρασκευή 16/12 στο στο γεμάτο αμφιθέατρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση – συζήτηση που διοργάνωσε το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση με σκοπό την προώθηση της πρωτοβουλίας που στοχεύει στη δημιουργία ενός σύγχρονου κομμουνιστικού προγράμματος και κόμματος, ενός σύγχρονου κόμματος της κομμουνιστικής απελευθέρωσης.
 

 
Ο Γ. Ελαφρός, εισηγητής εκ μέρους της Πολιτικής Επιτροπής του ΝΑΡ, διαπίστωσε το έλλειμμα  μιας ισχυρής αντικαπιταλιστικής και ανατρεπτικής τάσης μέσα στο λαό. Έλλειμμα που  «αποτυπώνει με δραματικό τρόπο την απουσία μιας σύγχρονης κομμουνιστικής στρατηγικής, ενός διεθνούς ανατρεπτικού κομμουνιστικού κινήματος της εποχής μας» και  απηύθυνε  κάλεσμα  στα ρεύματα και στους αγωνιστές κομμουνιστικής αναφοράς που κατανοούν την ανάγκη προγραμματικής επαναθεμελίωσης του κομμουνιστικού προγράμματος και ανάπτυξης του μαρξισμού στη βάση των σύγχρονων εξελίξεων και αναγκαιοτητών, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Να οργανώσουν, να πάρουν μέρος και να βοηθήσουν το επόμενο διάστημα για τη δημιουργία επιτροπών πρωτοβουλίας σε γειτονιές, πόλεις, χώρους, τη δημιουργία σε αυτές ομάδων εργατικής, οργανωτικής και θεωρητικής δουλειάς.
 
Έθεσε ως στόχο  «η πρώτη πανελλαδική συνάντηση των πρωτοβουλιών αυτών και όλου του κόσμου που εμπλέκεται στη διαδικασία να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβρη του 2017, στα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση.
Εκεί  θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.
 
Αφού παρουσίασε τα βασικά προγραμματικά σημεία της διακήρυξης του ΝΑΡ, τόνισε πως η θετική πρώτη εμπειρία από τις δυτικές συνοικίες της Αθήνας προμηνύει το θετικό και το αναγκαίο της πρωτοβουλίας.
 
Σημείωσε  πως παράλληλα με τη δημιουργία επιτροπών στις συνοικίες των πόλεων, στα χωριά και στους χώρους δουλειάς, μαζί «μπορεί να προχωρήσει σε μια πορεία η δημιουργία μιας κεντρικής συντονιστικής επιτροπής για την οργάνωση του διαλόγου και την ανάπτυξη όλης της διαδικασίας, με συμμετοχή οργανωμένων και ανένταχτων».
 
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή του βίντεο - συμβολική προσφορά του περιοδικού «Τετράδια Μαρξισμού», «Άλματα και άλτες της ιστορίας» με αναφορά στην Κομμούνα και στις ρωσικές επαναστάσεις του 1905 και 1917.
 
Το λόγο πήραν σε μια ζωντανή συζήτηση η Μαρία Καραμπέλη από το Κ.Σ. της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση ο Λευτέρης Σιδερής από την Πρωτοβουλία των Δυτικών,  ο Παντελής Βαϊνάς από την ΕΠΠΔο Γιώργος Μαυρομμάτης εκ μέρους της Αριστερής Συσπείρωσης-ΑΡΙΣ, ο Γιώργος Μανιάτης, ο Χρήστος Βαφειάδης από το ΕΚΚΕ, ο  Γιάννης Σηφακάκης, εκ μέρους του ΣΕΚ, ο Βασίλης Τουμπέλης, ο Αντώνης Κασίτας και ο Παναγιώτης Μαυροειδής.
 
Οι ομιλητές έθεσαν ζητήματα που αφορούν την αναγκαιότητα, τις δυσκολίες και τη σοβαρότητα του στόχου, τους όρους επιτυχούς έκβασης , την αποφασιστικότητα να δουλέψουν για τα επόμενα σοβαρά βήματα.
από: Kommon

Δεν υπάρχουν σχόλια: