Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Η Κομισιόν επιμένει για πωλητήριο στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου...

από:  e-ptolemeos.gr

Μητέρα των μαχών ο Άγιος Δημήτριος για τη ΔΕΗ – Η Κομισιόν επιμένει για πωλητήριο στο συγκρότημα

Ο ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που τον καθιστούν ιδιαίτερα ελκυστικό για τους ιδιώτες επενδυτές, ταυτόχρονα δε αποτελεί την απόλυτη «κόκκινη γραμμή» για τις παραχωρήσεις που μπορεί να κάνει η ΔΕΗ
Την πόρτα για την πώληση του πλέον εμβληματικού σταθμού της ΔΕΗ, του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου, ανοίγει η απόρριψη από την Κομισιόν της «λίστας» που υποβλήθηκε από την ελληνική πλευρά προ δύο εβδομάδων.
Όπως έχει ήδη αναφέρει το World Energy News, κλιμάκιο του υπουργείου Ενέργειας είναι έτοιμο να μεταβεί μέσα στις επόμενες ημέρες στις Βρυξέλλες για διαπραγματεύσεις εκ του σύνεγγυς με την DGcomp, ενώ η ΔΕΗ είναι έτοιμη να δώσει τη μητέρα όλων των μαχών για να μην μπει πωλητήριο στον ΑΗΣ Αγ. Δημήτριου που αποτελεί την ναυαρχίδα του λιγνιτικού της δυναμικού.
Η «λίστα» που υποβλήθηκε στις Βρυξέλλες και σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες απορρίφθηκε από την Κομισιόν, όπως ανεπισήμως έχει γίνει γνωστό, περιλαμβάνει τον ΑΗΣ Αμυνταίου και την μονάδα της Μελίτης Ι μαζί με την άδεια για την κατασκευή και δεύτερης μονάδας (Μελίτη ΙΙ).
Η εξέλιξη που είχε προεξοφληθεί από την αγορά ανατρέπει πλήρως το σχεδιασμό της ΔΕΗ και την υποχρεώνει να βάλει πωλητήριο σε μονάδες υψηλής απόδοσης και μακράς διάρκειας χρόνου ζωής.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι μονάδες του ΑΗΣ Αμυνταίου έχουν περιορισμένο χρόνο λειτουργίας λόγω εκπομπών ρύπων και συγκεκριμένα 17.500 ώρες μέχρι το 2019. Είναι δε οι πλέον ταλαιπωρημένες λιγνιτικές μονάδες του δικτύου της ΔΕΗ, ενώ πρόσθετο πρόβλημα στη λειτουργία του σταθμού αποτελεί η κατολίσθηση του ορυχείου τροφοδοσίας του.
Σε ότι αφορά στη Μελίτη, η DGcomp φέρεται να μην συνυπολογίζει στην ποσόστωση του 40% την δεύτερη μονάδα, αφού τα προβλεπόμενα 450 MW δεν είναι καν εγκατεστημένα, αλλά απλώς αδειοδοτημένα.
Διαβάστε περισσότερα εδώ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: