Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

8 Μάρτη - μέρα της γυναίκας: Μέρα αντίστασης και αγώνα σε κάθε μορφή καταπίεσης

8 Μάρτη - μέρα της γυναίκας: Μέρα αντίστασης και αγώνα σε κάθε μορφή καταπίεσης
Συγκέντρωση στην Κλαυθμώνος στις 6:00 μ.μ. και πορεία στα γραφεία της ΕΕ
Στα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης και της ολομέτωπης επίθεσης του κεφαλαίου στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, οι σεξιστικές διακρίσεις, τα φαινόμενα έμφυλης βίας στην οικογένεια, στην εργασία, στο δρόμο ενάντια στις γυναίκες αυξάνονται και πάνε χέρι-χέρι με τις οικονομική ανισότητα, την ψαλίδα στους μισθούς, την ελαστική και μαύρη εργασία, τη διάλυση της Δημόσιας Υγείας και των δομών του κράτους πρόνοιας, τα χτυπήματα στις γυναικείες κατακτήσεις που κερδήθηκαν με αγώνες μια προηγούμενη περίοδο.

Η τελευταία απόφαση του δικαστηρίου της ΕΕ, που νομιμοποιεί τις απολύσεις εγκύων εργαζόμενων στο πλαίσιο ομαδικών απολύσεων έρχεται να δώσει τη νομική κάλυψη στις παραβιάσεις δικαιωμάτων και τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες στον ιδιωτικό τομέα και να ανοίξει το δρόμο για το χτύπημα όλων των εργαζόμενων γυναικών.Mε αυτό τον τρόπο ψαλιδίζεται το εργατικό εισόδημα, ενώ οι γυναίκες καλούνται να φορτωθούν ακόμα μεγαλύτερα βάρη στις πλάτες τους. Αποδεικνύεται πόσο υποκριτικές είναι οι διακηρύξεις της Ε.Ε. και των θεσμών της για δημοκρατία και ισότητα.Η Ε.Ε. παραμένει λυκοφωλιά των καπιταλιστών όλης της Ευρώπης.
Ωστόσο οι γυναίκες δεν αποδέχονται τα χτυπήματα και την καταπίεση. Η χρονιά που πέρασε σε όλο τον κόσμο χαιρέτησε τις μαζικότερες και πιο δυναμικές διαδηλώσεις στον πλανήτη ενάντια στον χυδαίο σεξιστή Τραμπ, αλλά και με την γενικότερη προσπάθεια συγκρότησης ενός νέου διεθνούς γυναικείου κινήματος. Στην Ελλάδα οι γυναίκες είναι ορατές στην πρώτη γραμμή των εργατικών και λαϊκών αγώνων, από τα νοσοκομεία και τα σχολεία μέχρι τα πολυκαταστήματα, τους Δήμους και τους παιδικούς σταθμούς, τις καθαρίστριες, τα ΜΜΕ, τις σχολές. Παράλληλα εμφανίστηκε και δυναμώνει ξανά το κίνημα ενάντια στη σεξιστική βία, τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις, τους βιασμούς και τις γυναικοκτονίες.
Η Διεθνής Ημέρα των Γυναικών γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μάρτη από το 1910, μετά από πρωτοβουλία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Η ημερομηνία αυτή παραμένει επίκαιρη και μας υπενθυμίζει ότι η χειραφέτηση των γυναικών είναι μια μάχη για όλο το εργατικό κίνημα.
Στις 8 Μάρτη φέτος, σε δεκάδες χώρες οργανώνονται πορείες από φεμινιστικές πρωτοβουλίες, πολιτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις, παίρνοντας σε πολλές τη μορφή απεργίας.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τις διαδηλώσεις και τους αγώνες του γυναικείου κινήματος και στηρίζει τα καλέσματα φεμινιστικών συλλογικοτήτων και σωματείων για συγκέντρωση στις 6μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στα γραφεία της ΕΕ, ενώνοντας τις φωνές και τον αγώνα μαζί τους.
Καλούμε τα σωματεία και τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς Συλλόγους και τις οργανώσεις της αριστεράς να δώσουμε μαζικά το παρών στις συγκεντρώσεις και την πορεία!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΛΟΓΩ ΦΥΛΟΥ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΕΙ ΤΗΝ ΕΜΦΥΛΗ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: