Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

«Ένα Τραγούδι για την Αχέντ» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο βρίσκεται σταθερά στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού, όπου η Ισραηλινή κατοχή δε διστάζει να φυλακίζει και να δολοφονεί μικρά παιδιά. Ειδικότερα στο
πλαίσιο της Διεθνούς Καμπάνιας της Επιτροπής Νεολαίας της ΠΣΟ για την Απελευθέρωση της νεαρής παλαιστίνιας Αχέντ Ταμίμι το ΠΑΜΕ κάλεσε τα συνδικάτα, τους νέους εργαζόμενους της Ελλάδας να εκφράσουν την Αλληλεγγύη τους και να απαιτήσουν την απελευθέρωση της Αχέντ και όλων των παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων. Σε αυτή τη κατεύθυνση πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις και δράσεις σε όλη την Ελλάδα σε χώρους δουλειάς, σχολές και σχολεία. Επιπλέον το ΠΑΜΕ επισκέφτηκε με αντιπροσωπεία του την Παλαιστίνη και το χωριό Ναμπί Σαλέχ όπου συναντήθηκε με την οικογένεια Ταμίμι, εκφράζοντας έμπρακτα την στήριξη του».
Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωση του το ΠΑΜΕ και σημειώνει: 
«Τα ταξικά συνδικάτα και εργαζόμενοι από όλους τους χώρους και κλάδους συνεχίζουμε να συμπαραστεκόμαστε στον ηρωικό λαό της Παλαιστίνης και στον αγώνα για την Απελευθέρωση της νεαρής Αχέντ. Εκφράζοντας με τον δικό τους τρόπο την αλληλεγγύη τους για την Αχέντ, αγωνιστές καλλιτέχνες προχώρησαν στη δημιουργία ενός τραγουδιού με συνοδεία βίντεο με τίτλο «Ένα Τραγούδι για την Αχέντ».
Το ΠΑΜΕ ευχαριστεί όλους τους συντελεστές που συνεισέφεραν σε αυτήν την αξιέπαινη και ξεχωριστή πρωτοβουλία αλληλεγγύης».
«Ένα Τραγούδι για την Αχέντ»

Στίχοι: Ανθή Μητροπέτρου
Μουσική: Ανδρέας Μανωλίδης
Τραγουδούν: Ανδρέας Μανωλίδης-Σύλβια Καπερνάρου
Επιμέλεια Βίντεο: Κώστας Σταματόπουλος-Γιάννης Μαρούδας
Οι Στίχοι:
«ΑΧΕΝΤ,
 
Μέσα στον πόλεμο και τη Μεσόγειο
Είσαι πυξίδα
Από τη φλόγα σου κι από το μάγμα σου
Φτιάχνεις πατρίδα
Χώμα να βρούνε όσοι δεν πρόλαβαν
Και να ανθίσουν
Να κατοικήσουνε αυτοί που χάθηκαν
Να ξαναζήσουν
 
Τρέχω σαν άνεμος πάνω απ` τη θάλασσα
Για να βρεθούμε
Σε έχω φίλη μου. Είσαι τα` αδέλφι μου
Και ας καούμε.
Μες στου στρατώνα τους το σιωπητήριο
Θα τραγουδήσουμε
Και τον πλανήτη που ισοπέδωσαν
Θα ξαναχτίσουμε
 
 
«Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, ενόψει και της νέας δίκης της Αχέντ Ταμίμι, στις 11 Μάρτη, να αξιοποιήσουν το βίντεο και το τραγούδι. Να σταλεί σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε μέλος των συνδικάτων. Τα συνδικάτα να κλιμακώσουν τη δράση τους και να πάρουν νέες πρωτοβουλίες Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό», καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.
*Το σκίτσο για την Αχέντ Ταμίμι είναι του Βραζιλιάνου σκιτσογράφου Κάρλος Λατούφ

Δεν υπάρχουν σχόλια: