Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Μακελειό στη Γάζα: Ο Ισραηλινός στρατός δολοφόνησε 15 Παλαιστινίους -Εκατοντάδες τραυματίες

Στους 15 νεκρούς έχει ανέβει ο μακάβριος απολογισμός των Παλαιστινίων που δολοφονήθηκαν από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στις μαζικές διαδηλώσεις που έγιναν την Παρασκευή στα σύνορα με το Ισραήλ, κατά της ισραηλινής κατοχής στη Λωρίδα της Γάζας.
Οι 11 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στις πορείες, ενώ ο ένας 27χρονος αγρότης έπεσε το πρωί νεκρός από οβίδα ισραηλινού άρματος μάχης, λίγες ώρες πριν από την έναρξη των κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας, που αναμένεται να διαρκέσουν περίπου έξι εβδομάδες. Ξεπερνούν τους 2470 οι τραυματίες.

Σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός, κυνικά έκανε λόγο για χρήση «μέσων για την καταστολή των διαδηλώσεων και πυρών κατά των κυριότερων υποκινητών» των ταραχών. Αιτία της εγκληματικής επίθεση του Ισραηλινού στρατού, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσει, ήταν  πως ορισμένοι από τους διαδηλωτές «έβαλαν φωτιά σε ελαστικά και εκσφενδόνισαν πέτρες» στον συνοριακό φράχτη και εναντίον στρατιωτών.
Απέναντι στις πέτρες ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποίησε τανκς και ελευθέρους σκοπευτές! Μάλιστα αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για ρίψη δακρυγόνων στο πλήθος από drones, προκειμένου να δημιουργηθεί ακόμα μεγαλύτερος πανικός.

Περισσότερα: Μακελειό στη Γάζα: Ο Ισραηλινός στρατός δολοφόνησε 15 Παλαιστινίους -Εκατοντάδες τραυματίες | Ημεροδρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια: