Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Νεκρός 24χρονος μετανάστης στην Πάτρα. Κάτω τα χέρια από τους πρόσφυγες της ΑΒΕΞ και Λαδοπούλου

Οι μετανάστες οι οποίοι διαμένουν στην ΑΒΕΞ, υποστηρίζουν πως χτυπήθηκε, επειδή οι αστυνομικοί τον απέτρεψαν από την προσπάθειά του να μπει στο λιμάνι. Πρόκειται για ένα ακόμη θύμα του «άτυπου» πολέμου που διεξάγει καθημερινά λιμενικό και αστυνομία, απέναντι σε πρόσφυγες, αλλά και αλληλέγγυους. Το Λιμενικό φοβούμενο αντιδράσεις, στράφηκε  και  κατά της Κίνησης Υπεράσπισης Προσφύγων.
 
Το κράτος ήδη προετοιμάζεται άμεσα για εκκένωση των αυτοσχέδιων καταυλισμών σε Λαδόπουλο και ΑΒΕΞ, μεταφέροντας τους σε νέα hotspots-στρατόπεδα συγκέντρωσης. 
  • Καμιά στέρηση της ελευθερίας των μεταναστών-ελεύθερη μετακίνηση. 
  • Να αξιοποιηθούν άδεια κτίρια που θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν αξιοπρεπή στέγαση, για όποιον έχει ανάγκη. 
  • Να ξαναλειτουργήσει ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας για να μπει μπροστά ένα πρόγραμμα δημόσιας εργατικής και προσφυγικής κατοικίας για να έχουμε όλοι στέγαση και δουλειά οι χιλιάδες άνεργοι οικοδόμοι και μηχανικοί. 
  • ΟΛΑ τα παιδιά, χωρίς αποκλεισμούς, με ισότιμη και πλήρη ένταξη στα δημόσια σχολεία. 
  • Λεφτά για την παιδεία και ίδρυση τάξεων υποδοχής στην πρωινή ζώνη, για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, προσωπικού φύλαξης και καθαριότητας. 
  • Υγειονομική βόμβα δεν είναι οι πρόσφυγες, όπως λέει η ρατσιστική προπαγάνδα, αλλά οι μνημονιακές περικοπές στη δημόσια υγεία με τις ελλείψεις χρηματοδότησης, προσωπικού, φαρμάκων, μονάδων εντατικής θεραπείας, ασθενοφόρων. Να κλιμακώσουμε την πάλη μας για να σώσουμε τη δημόσια υγεία, για να σώσουμε τις ζωές των προσφύγων και των ντόπιων.
Μπορούμε και πρέπει να δουλέψουμε και να  ζήσουμε μαζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: