Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Π. Παπανικολάου -Μ. Ρίζος: Σκάνδαλα, φάρμακο & περίθαλψη στον καπιταλισμό

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 26/3 η εκδήλωση της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου με θέμα:
«Σκάνδαλο Novartis – φάρμακο και περίθαλψη στον σύγχρονο καπιταλισμό».
Στις εισαγωγικές τοποθετήσεις ο Πάνος Παπανικολάου (Νευροχειρουργός, ΓΓ της ΟΕΝΓΕ και δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου) και ο Μιχάλης Ρίζος (Ειδικός Παθολόγος – Εντατικολόγος, ΓΓ Σωματείου Εργαζομένων «Αττικού» Νοσοκομείου) παρουσίασαν συνοπτικά την πραγματικότητα με τα σκάνδαλα υπερτιμολογήσεων σε φάρμακα και ιατρικά υλικά τα τελευταία 20 χρόνια, επεσήμαναν την βαθειά και δομική διαπλοκή μεταξύ καπιταλιστικών εταιρειών από την μία, αστικών κυβερνήσεων και κορυφών της ιατρικής ιεραρχίας από την άλλη που δημιουργεί ο σύγχρονος παγκόσμιος ολοκληρωτικός καπιταλισμός.

Έκαναν αναφορά στις αγωνιστικές διεκδικήσεις του υγειονομικού κινήματος και της αντισυστημικής αριστεράς για ιατρική τεχνολογία και φάρμακο στην υπηρεσία της ανθρωπότητας και όχι στην υπηρεσία των καπιταλιστικών συμφερόντων προς εκμετάλλευση της αρρώστιας και του πόνου για άνομα υπερκέρδη.
Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση.
Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν τις εισηγήσεις των δύο ομιλητών:Π. Παπανικολάου -Μ. Ρίζος: Σκάνδαλα, φάρμακο & περίθαλψη στον καπιταλισμό Παντιέρα αντικαπιταλιστική ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια: