Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Εργατική Πρωτομαγιά 2018 Για τα "Σικάγο" της εποχής μας (ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ)


Εργατική Πρωτομαγιά 2018
Για τα Σικάγο της εποχής μας

Συνάδελφε, Συναδέλφισσα,
Σχεδόν έναν αιώνα μετά τους μεγαλειώδεις εργατικούς αγώνες που συντάραξαν τον κόσμο και κατοχύρωσαν τη βελτίωση της δουλειάς και της ζωής της εργατικής τάξης, βιώνουμε σήμερα ένα αντιδραστικό ιστορικό πισωγύρισμα.
Ζούμε σε μία πραγματικά αντιφατική εποχή. Η διαρκής εξέλιξη της επιστήμης και της σύγχρονης τεχνολογίας δημιουργεί τρομερές δυνατότητες για να ζήσει η ανθρωπότητα πολύ καλύτερα και σε αρμονία με το περιβάλλον. Αντ’ αυτού η εποχή θερίζεται από φτώχεια, μετανάστευση, πολεμικές συγκρούσεις, οικολογική καταστροφή, πολεμικές συγκρούσεις. Ενώ η παραγωγικότητα αυξάνεται συνεχώς με τα νέα τεχνολογικά μέσα, η ανισότητα μεγαλώνει, οι συνθήκες εργασίας μας συνεχώς χειροτερεύουν, ο πλούτος συσσωρεύεται σε όλο και λιγότερα χέρια.

Η βαθιά κρίση του συστήματος παγκόσμια δε φαίνεται ν΄ αντιστρέφεται. Το κεφάλαιο δε μπορεί να κερδοφορήσει με τον τρόπο που τα κατάφερνε πριν. Γι’ αυτό και γίνεται πιο επιθετικό απέναντι στους εργαζόμενους. Εργατικά κεκτημένα έχουν ανατραπεί. Οι συνθήκες εργασίας εντατικοποιούνται συνεχώς. Οι μισθοί τσακίζονται. Το πάλαι ποτέ καθιερωμένο 8ωρο, σπορά των αγώνων του Σικάγο, έχει σαρωθεί. Πλέον οι εργαζόμενοι ή δουλεύουμε εξαντλητικές ώρες, 10ωρα-12ωρα, ή μισοδουλεύουμε: μερική απασχόληση με μισθό χαρτζιλίκι. Η υψηλή ανεργία έχει παγιωθεί. Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας έχουν πάρει ξεκάθαρα κεφάλι έναντι των σταθερών. Διαμορφώνεται ένας νέος εργασιακός μεσαίωνας. Παράλληλα θεριεύει σήμερα ένας σύγχρονος σκοταδισμός, αναχρονιστικές κι αντιδραστικές θεωρίες που σκοπό έχουν να κρατήσουν τα εργαλεία κατανόησης του κόσμου μακριά από τις εργαζόμενες τάξεις.
Η κρίση οξύνει και τους ανταγωνισμούς ανάμεσα στους επιχειρηματικούς ομίλους, τα κράτη, τα ιμπεριαλιστικά κέντρα. Ανταγωνισμοί για την πίτα της αγοράς, την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών. Αυτή είναι κι η αιτία που η πολεμική απειλή έχει ξανάρθει στο προσκήνιο. Το κεφάλαιο ψάχνει διακαώς να αυξήσει τα κέρδη του και γι’ αυτό δε διστάζει να κάνει στρατιωτικές επεμβάσεις, να στρέφει τον έναν λαό απέναντι στον άλλον. Το ενδεχόμενο ενός γενικευμένου πολέμου είναι σήμερα πιο ισχυρό από ποτέ.

Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ

Εμείς που παράγουμε τον πλούτο, που δουλεύουμε τη γη, που εξελίσσουμε τα παραγωγικά μέσα, που αναπτύσσουμε την επιστήμη, που λειτουργούμε όλες τις πλευρές της οργανωμένης ζωής, κρατάμε τα ηνία αυτού του κόσμου. Εμείς εκπροσωπούμε τη δημιουργική δύναμη της εποχής!
Το μέλλον ανήκει σε εμάς! Είναι στο χέρι μας να το κατακτήσουμε! Να στείλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας αυτούς που παρασιτούν πραγματικά στην κοινωνία, αυτούς που κλέβουν το κέρδος από τη δική μας εργασίας.
Μπορούμε σήμερα να ζήσουμε καλύτερα! Να δουλεύουμε όλοι δημιουργικά, με ασφάλεια και αξιοπρέπεια. Να έχουμε λιγότερες ώρες εργασίας και ουσιαστικό ελεύθερο χρόνο! Το 6ωρο-5μερο για όλους είναι σήμερα υλική δυνατότητα!
Ας σηκώσουμε τον πήχη των προσδοκιών μας! Να μην μας καταπιεί η μιζέρια κι η ανέχεια που μας επιβάλλει το σύστημα. Στο σκοτάδι των πολέμων, του φασισμού και των ανταγωνισμών που θέλουν να μας βυθίσουν, εμείς να αντιτάξουμε τη θέληση για ζωή, το φως του αγώνα και της διεθνούς εργατικής αλληλεγγύης!
Για την εργατική χειραφέτηση!
Για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο!

ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΧΕΙΜΑΡΡΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ

Η επίθεση είναι παρατεταμένη, γι’ αυτό κι o αγώνας μας χρειάζεται να είναι πιο μαζικός, πιο ενωτικός, πιο αποφασιστικός. Στη χώρα μας η επίθεση του κεφαλαίου παίρνει σάρκα και οστά μέσα από Τα μνημόνια και το καθεστώς επιτροπείας της ΕΕ και του ΔΝΤ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι πιστός εφαρμοστής των ορέξεων των δανειστών, του ΣΕΒ, των επιχειρηματικών λόμπι και των εργοδοτών. Συνεχίζει την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου πλούτου, τη διάλυση των όρων εργασίας μας. Η «ανάπτυξη» που υπόσχονται θα είναι πάνω στα διαλυμένα μας εργατικά δικαιώματα!
Στις κρίσιμες στιγμές χρησιμοποιούν τον εργοδοτικό, κυβερνητικό συνδικαλισμό για να τσακίσουν την όποια εργατική αμφισβήτηση και αντίσταση.  Η ΓΣΕΕ που έχει συμμαχήσει κι επίσημα με την πολιτική του κεφαλαίου προσπαθεί να χτίσει μία νέα «κοινωνική συμμαχία» προβάλλοντας διεκδικήσεις υπέρ της «επιχειρηματικότητας» και της «ανταγωνιστικότητας». Προετοιμάζει μαζί με την ΑΔΕΔΥ «πανεθνική μέρα δράσης» με όλο τον εργοδοτικό και φιλοκυβερνητικό συρφετό. Οι εργαζόμενοι δεν υποτασσόμαστε σε αυτούς!
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Να χτίσουμε το δικό μας μέτωπο για την ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης, για να υπάρξουν κατακτήσεις υπέρ μας. Για να χάσει το κεφάλαιο πλούτο. Να οικοδομήσουμε την ταξική ενότητα, κόντρα στον πολυκατακερματισμό των εργαζομένων που επιβάλλει το σύστημα. Να ενισχύσουμε την ανεξάρτητη ταξική δράση. Να συγκροτήσουμε ένα ΕΝΙΑΙΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΤΑΞΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.
Όλες οι αγωνιστικές ταξικές δυνάμεις χρειάζεται να συμμαχήσουν σ’ αυτή την κατεύθυνση, ενάντια στην σημερινή πολυδιάσπαση και τις σκιαμαχίες, με ανοιχτή ειλικρινή διαπάλη, όπου χρειάζεται, μπροστά στο εργαζόμενους. Εκεί κρινόμαστε όλοι.
Τη στιγμή που το κεφάλαιο και  το πολιτικό του προσωπικό παρατάσσει όλο του το οπλοστάσιο για να δυσκολέψει τη συνδικαλιστική οργάνωση, την απεργία, βάζει εμπόδια στην κλιμάκωση του αγώνα, μόνο εμείς μπορούμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση. Μόνο εμείς μπορούμε να απομονώσουμε τη γραφειοκρατία, τον υποταγμένο, τον εργοδοτικό συνδικαλισμό. Να ξαναγεννήσουμε ένα συνδικαλισμό που θα υπερασπίζεται τα δικά μας συμφέροντα, μακριά από λογικές ταξικής συνεργασίας, μακριά από λογικές ανάθεσης, με πραγματική δημοκρατία στα χέρια των εργατών.
Δεν δεχόμαστε καμία επιτροπεία! Δεν υπακούμε ούτε στην ΕΕ, ούτε στο ΔΝΤ, ούτε στα τραπεζικά και επιχειρηματικά λόμπι. Παλεύουμε για την ανατροπή τους! Δε θα πληρώσουμε τα σπασμένα της κρίσης και του χρέους τους.
Καμία υποχώρηση στο καθεστώς φτώχειας, δουλειάς-σκλαβιάς που μας επιβάλλουν!

ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ-ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ
ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ
·         Ειρήνη στους λαούς! Διεθνιστική Εργατική Αλληλεγγύη! Μείωση των δαπανών για τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, Λεφτά για την κοινωνία που υποφέρει. Να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα. Καμία συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Εδώ και τώρα έξοδος της χώρας από το ΝΑΤΟ
·         Σταθερή Εργασία για όλους, με Συλλογικές Συμβάσεις, αυξήσεις στους μισθούς. Κατάργηση των ελαστικών μορφών υπερεκμετάλλευσης. Άμεσα μαζικές προσλήψεις κι απαγόρευση των απολύσεων.
·         6ωρο-5μερο για όλους χωρίς μείωση των αποδοχών για ν’ ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας
·         Κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα. Όχι στο ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών και του δημόσιου πλούτου. Νερό, ηλεκτρικό ρεύμα, συγκοινωνίες, δημόσια αγαθά φθηνά και ποιοτικά για όλο το λαό. Προστασία της λαϊκής κατοικίας.  
·         Δημοκρατία στους χώρους δουλειάς. Ελεύθερος συνδικαλισμός. Σωματεία στα χέρια των εργαζομένων, έξω οι εργοδοτικές ορντινάντσες. Κατάργηση όλων των προνομίων της γραφειοκρατίας.
1 ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΤΑΞΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ!

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ


https://protpatek.wordpress.com   
E-mail: taxikikinisi@gmail.com
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: