Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 9 Απριλίου 2018

Θερινό σινεμά του θανάτου στη Γάζα


Μία φωτογραφία που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο δείχνει μια παρέα νεαρών Ισραηλινών να παρακολουθούν την επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων εναντίον Παλαιστινίων κατά τη διάρκεια της «Μεγάλης Πορείας της Επιστροφής».
Οι εφτά νεαροί –που χαμογελούν στο φωτογράφο– κάθονται πάνω σε έναν πύργο επιτήρησης κοντά στα σύνορα με τη Γάζα, από όπου παρακολουθούν τις επιθέσεις, όπως θα έβλεπαν μια ταινία στο θερινό σινεμά. Μάλιστα η παρέα χειροκροτούσε και επευφημούσε τις ισραηλινές δυνάμεις.

Τουλάχιστον 29 άοπλοι Παλαιστίνιοι –ανάμεσά τους και ένας δημοσιογράφος– σκοτώθηκαν και περισσότεροι από χίλιους τραυματίστηκαν από τα ισραηλινά πυρά στις δύο μεγάλες πορείες που έχουν πραγματοποιηθεί ως τώρα στο πλαίσιο των διαδηλώσεων που θα διαρκέσουν συνολικά έξι εβδομάδες.
Ο ΟΗΕ καταδίκασε τις δολοφονίες Παλαιστίνιων από τις ισραηλινές δυνάμεις, τονίζοντας ότι το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο γιατί επιτίθεται εναντίον αμάχων και μάλιστα χωρίς να υπάρχουν οι προϋποθέσεις που θα το επέτρεπαν.
Η φωτογραφία, που κυκλοφόρησε από δημοσιογράφο της ισραηλινής τηλεόρασης, προκάλεσε την έντονη αντίδραση ανθρωπιστικών οργανώσεων. Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται αυτή η πρακτική. Πρόκειται για συνήθεια που έχει παρατηρηθεί εδώ και χρόνια, καθώς παρέες Ισραηλινών ανέβαιναν παλιότερα σε λόφους κοντά στη Γάζα και παρακολουθούσαν σε πραγματικό χρόνο τις επιθέσεις του στρατού σε κατοικημένες περιοχές.
Η πλειονότητα του ισραηλινού πληθυσμού έχει αρκετές φορές εκφράσει τη στήριξή της στις επιθέσεις των ισραηλινών δυνάμεων που αφήνουν πίσω τους χιλιάδες νεκρούς.

ΠΗΓΗ: - INFOWAR

Δεν υπάρχουν σχόλια: