Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, 15 Απριλίου 2018

4η Συνδιάσκεψη ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Να προετοιμαστούμε για ανατρεπτικούς αγώνες [του Βασίλη Συλαϊδή]

4η Συνδιάσκεψη ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Να προετοιμαστούμε για ανατρεπτικούς αγώνες
του Βασίλη Συλαϊδή, μέλος ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αν. Αττικής και του ΠΣΟ, μέλος Δ.Σ. του ΕΚΑ
 
Βασίλης Συλαϊδής11/04/2018, No 1319
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ γεννήθηκε πριν 9 χρόνια σαν «τέκνο της ανάγκης κι ώριμο τέκνο της οργής» των αγωνιστών της αντικαπιταλιστικής «εκτός των τειχών» Αριστεράς, όταν μόλις είχε ξεσπάσει η σύγχρονη μεγάλη καπιταλιστική κρίση, χτυπώντας την πόρτα κι εδώ. Οι αγωνιστές της Αριστεράς που δεν συμβιβάστηκαν με εργοδοσία, κυβερνητισμό - κοινοβουλευτικό κρετινισμό, σε αντιπαράθεση με το γραφειοκρατικό, εργοδοτο-κυβερνητικό συνδικαλισμό, που πάλευαν ενάντια σε επιθέσεις του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του, πολέμους, ρατσισμό και φασισμό, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε ένα πολιτικό μέτωπο. Πρωτοπόρησαν και διεθνώς στην προσπάθεια για ξεπέρασμα του ιστορικού αδιέξοδου της «εντός των τειχών» Αριστεράς αλλά και στο τέλμα της αντικαπιταλιστικής πτέρυγας, ανάμεσα στο σεχταρισμό αφενός ή κατρακύλα διαλυτικών συμπράξεων «εθνικής» ή «κοσμοπολίτικης», τελικά διαταξικής «ενότητας»: λογική που οδήγησε και στην τραγική εμπειρία ΣΥΡΙΖΑ - «αριστερής» διακυβέρνησης.
 
Οι δραματικές εξελίξεις σε Ελλάδα, περιοχή και κόσμο, δικαιώνουν τη δημιουργία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ζούμε τις βάρβαρες πολιτικές μιας άρχουσας τάξης εδώ και διεθνώς σε διαρκή κρίση -να πλήττουν και ιδιαίτερα στη χώρα μας εργαζόμενους, νέους κι απόμαχους. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρωτοστάτησε στην πάλη για την απόκρουση κι ανατροπή αυτού του εφιάλτη, δρώντας ντόμπρα, ενωτικά, χωρίς βολικές «αυταπάτες». Έβαλε εξαρχής καθαρά την ατζέντα ρήξης κι ανατροπής στο πλαίσιο που έφερε τα καταστροφικά μνημόνια: διαγραφή χρέους, εθνικοποίηση τραπεζών και στρατηγικών επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο, έξοδο από ΕΕ-ευρώ-ΝΑΤΟ κ.ά. Παλεύει για ευρύτερη ενότητα πάλης, για ένα μεταβατικό πρόγραμμα προς όφελος και με ενεργή δράση των εργαζομένων, διεθνιστικό για ειρήνη και φιλία μ’ όλους τους λαούς, κόντρα σε ιμπεριαλισμό, σωβινισμό, ρατσισμό, φασισμό, δίπλα σε πρόσφυγες και μετανάστες.
 
Προετοιμάζουμε την 4η Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με εργαζόμενους κι αριστερούς να περιμένουν απ’ αυτή να είναι προωθητική τομή. Βρισκόμαστε σε κρίσιμο σταυροδρόμι, οι αγώνες πρέπει να οργανωθούν με επίγνωση των μεγάλων απειλών/προκλήσεων του παροξυσμού όξυνσης των παγκόσμιων και περιφερειακών αστικών ανταγωνισμών, εμπορικών/οικονομικών και πολεμικών, που απειλούν ακόμη και με μείζονες αναφλέξεις ή και παγκόσμιο όλεθρο -αλλά και της ιστορικής αναγκαιότητας και δύναμης των μαζικών εργατικών-λαϊκών αγώνων να νικήσουν.
 
Η πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης δεν οδηγεί σε «καθαρή έξοδο από τα μνημόνια με ανάπτυξη» αλλά σε εντατικοποίηση-διαιώνιση λιτότητας-ξεπουλήματος-επιτροπείας, ισοπέδωσης εργατικών δημοκρατικών κατακτήσεων. Αλλά και λυκοσυμμαχία-αιχμή άξονα των ΗΠΑ – Ελλάδας και Κύπρου με το σιωνιστικό Ισραήλ - Κέρβερο του ιμπεριαλισμού και σφαγέα των Παλαιστινίων, μαζί με το δικτάτορα της Αιγύπτου. Σε αντιπαράθεση με την Τουρκία του νεοοθωμανού Ερντογάν που εξολοθρεύει τους Κούρδους μέσα κι έξω από τα σύνορα, εξαπολύει πογκρόμ ενάντια σε εργαζόμενους κι Αριστερά. Με τις πολυεθνικές υδρογονανθράκων και όπλων να τρέχουν τα σάλια τους για το μακελειό που απειλεί τους λαούς σε Αιγαίο κι Αν. Μεσόγειο.
 
Η 4η Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει να αναλύσει κριτικά-αυτοκριτικά τα δεδομένα, να αναβαθμίσει δημοκρατικά την οργάνωση, ενότητα και λειτουργία της. Στηρίζοντας τις μάχες που εξελίσσονται ή ανοίγουν, να προετοιμαστούμε με τις αποφάσεις της 4ης Συνδιάσκεψης και το ζύμωμά τους στους μαζικούς χώρους, για μια νέα περίοδο ανατρεπτικών αγώνων. Για να βρεθεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην πρωτοπορία της μάχης για την αντικαπιταλιστική ανατροπή, για το σοσιαλισμό και κομμουνισμό του 21ου αιώνα.
 
 
Δημοσιεύτηκε στην Εργατική Αλληλεγγύη, 11/04/2018, No 1319

Δεν υπάρχουν σχόλια: