Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Τσιγάρα, ποτά (συν καφέδες) και ξενύχτια

 
Μαριάννα Τζιαντζή
Πηγή: ΠΡΙΝ
Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια έχουν κλείσει τα καλύτερα τα σπίτια», σύμφωνα με το γνωστό τραγούδι του Χρήστου Κυριαζή. Τώρα μαθαίνουμε ότι και οι πολλοί καφέδες κλείνουν τα πιο φτωχά τα σπίτια. Απ' αυτόν τον κίνδυνο μας προφυλάσσει η κυβέρνηση καθώς μοίρασε «σε διάφορα είδη» τις αυξήσεις στον ΦΠΑ . Όπως εξήγησε η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: «Προσπαθήσαμε [με το πολυνομοσχέδιο] το ποσό του 23% στον ΦΠΑ να μοιραστεί σε διάφορα είδη. Επειδή δύσκολα συμβαίνει και να πίνεις πολύ και να καπνίζεις πολύ και να πηγαίνεις να πίνεις πολλούς καφέδες, δηλ. πρέπει να συμπίπτουν πάρα πολλά πράγματα για να επιβαρυνθεί σοβαρά ένα νοικοκυριό, και γι’ αυτό μοιράστηκε».
 Μάλιστα. «Δύσκολα συμβαίνει» να χρησιμοποιεί κανείς τις αστικές συγκοινωνίες και την ίδια ώρα να πίνει μπίρα (να θυμίσουμε ότι από 1/1/16 η τιμή των εισιτηρίων αυξήθηκε από 1,20 σε 1,40 ευρώ). Δύσκολα συμβαίνει να αγοράζει κανείς βενζίνη για το αυτοκίνητό του ή πετρέλαιο για το καλοριφέρ και ταυτόχρονα να πίνει καφέ (ή το ένα θα κάνεις ή το άλλο). Δύσκολα συμβαίνει να έχεις σταθερό ή κινητό τηλέφωνο και ταυτόχρονα να καπνίζεις. Αναρωτιέται κανείς σε τι σύμπαν ζει η κυρία βουλευτής, που αργότερα χαρακτήρισε «ακατανόητο» το θόρυβο που προκάλεσε ένα απόσπασμα των δηλώσεών της, το οποίο συναγωνίζεται σε προκλητικότητα τα αξέχαστα γεμιστά της Θεανώς Φωτίου.
«Τα προβλήματα τα αισθηματικά τη νύχτα γίνονται βασανιστικά», λέει το ίδιο τραγούδι. Και τα μέτρα τα μνημονιακά σύντομα θα γίνουν εφιαλτικά, όχι μόνο γι’ αυτούς που τα υφίστανται αλλά κυρίως για εκείνους που τα επιβάλλουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: