Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας: αποτροπιασμός για την «εργατική» συνδιάσκεψη της Χρυσής Αυγής


ΕΚΑ
Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας
Ταχ. Διεύθ.: Γ’ Σεπτεμβρίου 48Β, 104 33, Αθήνα - Τηλ.: 210 88 36 918
Αρ. Πρωτ.: 7242
Αθήνα, 20/05/2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας δηλώνει την αντίθεσή του και τον αποτροπιασμό του για την πραγματοποίηση «εργατικής» συνδιάσκεψης από τη νεοναζιστική φασιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή, την ημέρα που ξεκινάει το 29ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.


Θεωρούμε ότι οι ιδέες του ρατσισμού και του μίσους που καλλιεργεί η συγκεκριμένη οργάνωση, είναι αντίθετες με την ταξική αλληλεγγύη των εργαζομένων και το συνδικαλιστικό κίνημα. Τη στιγμή που πρέπει να ενώνονται και να οργανώνονται στα συνδικάτα όλοι οι εργαζόμενοι, Έλληνες και μετανάστες, είναι πρόκληση να κάνουν «εργατικές» συνδιασκέψεις αυτοί που οργανώνουν αιμοδοσίες μόνο για Έλληνες, που παρέχουν βοήθεια στο σύστημα καλλιεργώντας τη διάσπαση και τον εμφύλιο μεταξύ των εργαζομένων.
Οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και δεκάδων μεταναστών, αυτοί που επιτέθηκαν στο Πέραμα και αλλού σε συνδικαλιστές, δεν έχουν θέση στους χώρους δουλειάς και στο συνδικαλιστικό κίνημα, και πρέπει να απομονωθούν από τους εργαζόμενους.
Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καλεί τα σωματεία του να εντείνουν την πάλη τους ενάντια στο σύστημα που γεννά πολέμους, προσφυγιά, μετανάστες, για μια αξιοπρεπή ζωή για όλους τους εργαζόμενους.
Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: