Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017

Συνεχίζεται η “κατασκήνωση” για τις συντάξεις χηρείας έξω από το υπουργείο Εργασίας (φωτο)

Συνεχίζεται, για τρίτη μέρα, η «Πενθήμερη Προειδοποιητική Κινητοποίηση» έξω από το Υπουργείο Εργασίας, από τον Σύλλογο Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α. Η διαμαρτυρία ξεκίνησε στις 23 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως και τις 27 Οκτωβρίου.

Οι χήρες έχουν «κατασκηνώσει» και παραμένουν έξω από το Υπουργείο Εργασίας μέρα και νύχτα, ζητώντας την άρση των ηλικιακών κριτηρίων για τη χορήγηση Σύνταξης Χηρείας που έχει ορίζει ο νόμος Κατρούγκαλου.
Υπενθυμίζεται, ότι στις 3 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την κ. Αχτσιογλου και τον κ. Πετρόπουλο όπου κατέθεσαν τα αιτήματα τους, ενώ την Παρασκευή έχει καθοριστεί συνάντηση προκειμένου να ενημερωθεί ο Σύλλογος.


Σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος ΑΞ.Ι.Α αναφέρει:
Θυμίζουμε ότι ο Σύλλογος ΑΞ.Ι.Α, που δυστυχώς μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, αγωνίζεται ενάντια σε όσα καθορίσθηκαν με το άρθρο 12 του ν.4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου) και ειδικότερα για την άρση των ηλικιακών κριτηρίων χορήγησης Σύνταξης Χηρείας και την επαναφορά του ποσοστού χορήγησης σύνταξης στο 70% του εκλιπόντος.
Ο αγώνας μας αφορά και τους παλαιούς συνταξιούχους αφού σε περίπτωση που δεν θα έχει αίσιο τέλος, όπως έχει δείξει το πρόσφατο παρελθόν, το πιθανότερο είναι να έρθει και η σειρά τους, ιδίως σε ότι αφορά το ποσοστό χορήγησης Σύνταξης Χηρείας, που στους δικαιούμενους από 13 Μαΐου 2016 και μετά, καθορίσθηκε σε ποσοστό 50% της σύνταξης που θα εδικαιούτο ο εκλιπών.

Αν και διαφωνούμε κάθετα δεν αναφέρουμε στις διεκδικήσεις μας το θέμα του επαναϋπολογισμού των συντάξεων αφού αφορά άπαντες και δεν επιθυμούμε διαφοροποίηση ούτε ειδική μεταχείριση. Άλλωστε αναμένεται και η απόφαση από το ΣτΕ της 6ης Οκτωβρίου 2017. Δεν μπορούμε όμως να κατανοήσουμε γιατί στις χήρες και χήρους κόβεται η προσωπική διαφορά από την 12η Μαΐου 2016 (ν.4387/2016) και σε όλους τους άλλους συνταξιούχους από την 1η Ιανουαρίου 2019 (ν.4472/2017).
Το ΔΣ του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α καλεί όλους τους φορείς εργαζομένων και συνταξιούχων να ενημερώσουν τα μέλη τους για την εν λόγω κινητοποίηση και να την στηρίξουν με τη φυσική τους παρουσία.
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: