Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Την επόμενη εβδομάδα ορίζεται προσωρινή διοίκηση στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης

Αίτηση ανάκλησης κατέθεσε και ο Γ. Μανές


Κλιμακώνεται η διαμάχη μεταξύ των συνδικαλιστικών παρατάξεων στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, οι οποίες πλέον εναποθέτουν στα δικαστήρια την μελλοντική ευθύνη της λειτουργίας του δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου. 

Το βέβαιο είναι ότι με την μεγάλη «δικαστική κινητικότητα» που παρατηρείται, την επόμενη Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, πρόκειται να διοριστεί από το Πρωτοδικείο προσωρινή διοίκηση. Μετά την ακύρωση των αποφάσεων του συνεδρίου, την οποία πέτυχε η ΔΑΚΕ με την δικαστική απόφαση της προηγούμενης εβδομάδας επί των ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει, η υπό αναστολή διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, σε μία κίνηση αντιπερισπασμού, προσέφυγε στα δικαστήρια ζητώντας την ανάκληση της εν λόγω απόφασης. 


Ειδικότερα, οι συνήγοροι του Ε.Κ. Κοζάνης, κατέθεσαν την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κοζάνης με την Διαδικασία των Ασφαλιστικών Μέτρων, αίτηση ανάκλησης της απόφασης 379/17, η οποία ουσιαστικά αναστέλλει την λειτουργία του Εργατικού Κέντρου. Με την κατατεθείσα αίτηση η υπό αναστολή διοίκηση ζητά την ανάκληση της απόφασης αναστολής λειτουργίας της διοίκησης, μέχρι τον ορισμό προσωρινής διοίκησης. 


Γι’ αυτό, παράλληλα με την αίτηση ανάκλησης, κατέθεσε και αίτηση διαταγής για διορισμό προσωρινής διοίκησης, με το σκεπτικό ότι η ανασταλείσα διοίκηση θα πρέπει να παραδώσει «σε κάποιον» και αυτός θα είναι βεβαίως η «προσωρινή διοίκηση». 

Υπενθυμίζεται ότι αίτηση διαταγής προσωρινής διοίκησης είχαν καταθέσει και τα δύο προσφεύγοντα σωματεία της ΔΑΚΕ. Σήμερα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κοζάνης επρόκειτο να συζητηθούν: η προαναφερθείσα αίτηση ανάκλησης και οι εκατέρωθεν αιτήσεις διαταγής για διορισμό προσωρινής διοίκησης. Τελικώς, αναβλήθηκε η συζήτησή τους, η οποία προσδιορίστηκε να γίνει την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, οπότε σύμφωνα με νομικούς κύκλους θα οριστεί προσωρινή διοίκηση από το Μονομελές Πρωτοδικείο Κοζάνης. 

Να σημειωθεί ότι η κάθε πλευρά πρότεινε τα μέλη που θα απαρτίσουν την προσωρινή διοίκηση. Ως πιθανότερο ενδεχόμενο εκτιμάται ότι το δικαστήριο θα επιχειρήσει να συνθέσει τις δύο προτάσεις, προκειμένου να διορίσει προσωρινή διοίκηση.

Πηγή: e-ptolemeos.gr

Κλιμακώνεται η διαμάχη μεταξύ των συνδικαλιστικών παρατάξεων στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, οι οποίες πλέον εναποθέτουν στα δικαστήρια την μελλοντική ευθύνη της λειτουργίας του δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου. Το βέβαιο είναι ότι με την μεγάλη «δικαστική κινητικότητα» που παρατηρείται, την επόμενη Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, πρόκειται να διοριστεί από το Πρωτοδικείο προσωρινή διοίκηση. Μετά την ακύρωση των αποφάσεων του συνεδρίου, την οποία πέτυχε η ΔΑΚΕ με την δικαστική απόφαση της προηγούμενης εβδομάδας επί των ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει, η υπό αναστολή διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, σε μία κίνηση αντιπερισπασμού, προσέφυγε στα δικαστήρια ζητώντας την ανάκληση της εν λόγω απόφασης. Ειδικότερα, οι συνήγοροι του Ε.Κ. Κοζάνης, κατέθεσαν την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κοζάνης με την Διαδικασία των Ασφαλιστικών Μέτρων, αίτηση ανάκλησης της απόφασης 379/17, η οποία ουσιαστικά αναστέλλει την λειτουργία του Εργατικού Κέντρου. Με την κατατεθείσα αίτηση η υπό αναστολή διοίκηση ζητά την ανάκληση της απόφασης αναστολής λειτουργίας της διοίκησης, μέχρι τον ορισμό προσωρινής διοίκησης. Γι’ αυτό, παράλληλα με την αίτηση ανάκλησης, κατέθεσε και αίτηση διαταγής για διορισμό προσωρινής διοίκησης, με το σκεπτικό ότι η ανασταλείσα διοίκηση θα πρέπει να παραδώσει «σε κάποιον» και αυτός θα είναι βεβαίως η «προσωρινή διοίκηση». Υπενθυμίζεται ότι αίτηση διαταγής προσωρινής διοίκησης είχαν καταθέσει και τα δύο προσφεύγοντα σωματεία της ΔΑΚΕ. Σήμερα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κοζάνης επρόκειτο να συζητηθούν: η προαναφερθείσα αίτηση ανάκλησης και οι εκατέρωθεν αιτήσεις διαταγής για διορισμό προσωρινής διοίκησης. Τελικώς, αναβλήθηκε η συζήτησή τους, η οποία προσδιορίστηκε να γίνει την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, οπότε σύμφωνα με νομικούς κύκλους θα οριστεί προσωρινή διοίκηση από το Μονομελές Πρωτοδικείο Κοζάνης. Να σημειωθεί ότι η κάθε πλευρά πρότεινε τα μέλη που θα απαρτίσουν την προσωρινή διοίκηση. Ως πιθανότερο ενδεχόμενο εκτιμάται ότι το δικαστήριο θα επιχειρήσει να συνθέσει τις δύο προτάσεις, προκειμένου να διορίσει προσωρινή διοίκηση.

Πηγή: e-ptolemeos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: