Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

ΕΤΕ/ΔΕΗ- "Τεχνητή" η κριση στο μεγαλύτερο Συνδικάτο της ΔΕΗ;

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: "ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΧΟΙΝΙ"

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα

Οδηγούν σε αδρανοποίηση την ΕΤΕ-ΔΕΗ, καταγγέλλει η “Αγωνιστική Συνεργασία ΕΤΕ-ΔΕΗ” Δημοσιεύτηκε απο: e-ptolemeos team σε Τοπική Επικαιρότητα 18/10/2016 | 15:10 Κοινοποιήστε το άρθρο... Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someonePrint this page Σε τεχνητή ρήξη αυτή την κρίσιμη στιγμή διάλεξαν να οδηγήσουν οι παρατάξεις που αποτελούν την πλειοψηφία στο Δ.Σ της Ε.ΤΕ (ΕΑΜΕ – ΔΑΚΕ – παράταξη ΣΥΡΙΖΑ) τη διοίκηση της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ (ΕΤΕ-ΔΕΗ), οδηγώντας ουσιαστικά το σωματείο σε αδρανοποίηση μπροστά στα μεγάλα προβλήμα

Πηγή: e-ptolemeos.gr
Συναδέλφισσες – φοι,
Αποτελεί μεγάλο θράσος από την συνδικαλιστική παράταξη των ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ (ΕΑΜΕ), να εγκαλούν την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για ανίερες συμμαχίες και πραξικόπημα στην ΕΤΕ/ΔΕΗ.
Ποιοι δηλαδή; Όλοι αυτοί που από το 1999 μέχρι και σήμερα έχουν συμμαχήσει ανίερα με κυβερνήσεις και διοικήσεις, έχουν συμφωνήσει και έχουν βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους σε όλα αυτά που έχουν κάνει την ζωή μας κόλαση.
Από το ξεπούλημα του ασφαλιστικού, την μετοχοποίηση της ΔΕΗ, τον διαμελισμό, την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, τις συλλογικές συμβάσεις του 2012 και 2015 που τσάκισαν μισθούς και δικαιώματα, που νομιμοποίησαν δηλαδή τα μνημόνια και σήμερα εξακολουθώντας να στηρίζουν πιστά την πολιτική της απελευθέρωσης είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν και πάλι κάνοντας προτάσεις στα σχέδια της κυβέρνησης για πώληση μονάδων, ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ, απολύσεις, ενώ είναι έτοιμοι να υπογράψουν νέα συλλογική σύμβαση ίδια και χειρότερη με τις προηγούμενες.
 

Για την αποκατάσταση της αλήθειας για την νέα κρίση  που ξέσπασε στην ΕΤΕ, τα γεγονότα έχουν ως εξής :
Στο Δ.Σ. της ΕΤΕ στις 12-9-2017 διαπιστώθηκαν ορισμένες παρατυπίες στο ταμείο που έχουν να κάνουν με το διαδικαστικό μέρος της λειτουργίας του ταμία  και όχι το διαχειριστικό που δεν επιδέχεται καμιάς παρατήρησης,  όπως έχει διαπιστώσει μετά από έλεγχο το μέλος της παράταξής μας που συμμετέχει στην Εξελεγκτική Επιτροπή.
Για τον λόγο αυτό, στο ΔΣ δεν ήρθαν για ψήφιση τα οικονομικά αφού πάρθηκε η απόφαση κατά πλειοψηφία να έρθουν προς ψήφιση στο επόμενο ΔΣ προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση μέχρι τότε.
Μετά από αυτό το ΔΣ, την επόμενη μέρα και εντελώς αιφνιδιαστικά ο ταμίας προχώρησε με δική του πρωτοβουλία (...?.. ) στο κλείσιμο του ταμείου αφήνοντας απλήρωτο το προσωπικό και ουσιαστικά ανάστειλε κάθε λειτουργία του σωματείου.
Η παράταξη του ΕΑΜΕ, αδιαφορούσε επιδεικτικά για την κατάσταση που δημιουργήθηκε και που είχε το κύριο μερίδιο ευθύνης για αυτή τη νέα “τεχνική”  κρίση. 
Έφεραν σε νέο αδιέξοδο το σωματείο, την συγκεκριμένη στιγμή που όλα ξεπουλιούνται με “αριστερό τρόπο” ,  με έντονο άρωμα φασισμού σε μια περίοδο μάλιστα που τα μέλη μας άλλα περιμένουν από μας.
To ερώτημα είναι αμείλικτο και πρέπει να δοθούν απαντήσεις  πειστικές. Είναι τυχαίο τι στιγμή που πωλούνται όλα ‘’για το καλό μας’’ όπως λένε οι καιροσκόποι των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ η ΕΤΕ, το μεγαλύτερο σωματείο του ομίλου να βρίσκεται πάλι σε κρίση?????
Ας θυμηθούμε την προηγούμενη κρίση στην ΕΤΕ, όταν έγινε ο διαχωρισμός της ΔΕΗ για να  ξεπουληθεί καλύτερα…. Μάλλον και τότε ήταν τυχαία η κρίση η οποία προκλήθηκε από την ίδια παράταξη. Εσείς τι λέτε συναδελφοι????
Η Αγωνιστική Συνεργασία, μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση είχε δύο επιλογές, ή να παρακολουθούμε τα γεγονότα σαν απλοί θεατές ή να συμβάλουμε ουσιαστικά με στόχο την εκτόνωση της κατάστασης.
Επιλέγοντας το δεύτερο συμφωνήσαμε στη σύγκληση έκτακτου ΔΣ, όπως προβλέπει και το καταστατικό. Στις 25-9-2017 ορίστηκε η συνεδρίαση του ΔΣ ενώ παράλληλα στελέχη της παράταξής μας είχαν συναντήσεις με στελέχη των άλλων παρατάξεων σε επίπεδο ΓΕΝΟΠ αλλά και ΕΤΕ προκειμένου να συμβάλλουμε στην ομαλοποίηση της λειτουργίας του σωματείου. (Οι επικεφαλής των παρατάξεων το γνωρίζουν καλά).
Η παράταξη του ΕΑΜΕ απαξιώνοντας τις καταστατικές διαδικασίες, δεν εμφανίστηκε στο έκτακτο ΔΣ το οποίο συνεδρίασε με 18 παρόντα μέλη από τα 31 του ΔΣ. Εκεί παρουσιάστηκαν για άλλη μία φορά τα στοιχεία και ο γενικός γραμματέας έκανε πρόταση άρσης της εμπιστοσύνης προς τον ταμία της ΕΤΕ.
Μετά απ’ αυτή την εξέλιξη η Αγωνιστική Συνεργασία θεωρώντας ότι κανένας δεν μπορεί να ‘’καταδικαστεί’’ χωρίς να έχει τη δυνατότητα να δώσει εξηγήσεις πρότεινε  να μεταφερθεί το θέμα στο επόμενο ΔΣ που θα ήταν όλοι παρόντες. Η πρόταση δεν έγινε δεκτή και έτσι αποχωρήσαμε από το ΔΣ, το οποίο αφού δεν είχε πλέον  απαρτία διεκόπη.
Πρόθεση της Αγωνιστικής συνεργασίας δεν είναι να τελειώνει εδώ το θέμα, γι’ αυτό θα επαναφέρουμε το ζήτημα στη συνεδρίαση του επόμενου ΔΣ και μέχρι να βρεθεί οριστική λύση στο πρόβλημα που “ανακάλυψαν” και πάλι  για να καταστήσουν το σωματείο ανενεργό.
Όσον αφορά το θέμα της αντικατάστασης του οργανωτικού γραμματέα.
Το ζήτημα έβαλε στην ημερήσια διάταξη εκείνος που ουσιαστικά  είχε δώσει τη θέση του οργανωτικού γραμματέα δηλαδή ο υπεύθυνος επικεφαλής της παράταξης του και έγινε αποδεκτό ομόφωνα από το ΔΣ της ΕΤΕ
Στη διάρκεια του έκτακτου ΔΣ ο ίδιος υπεύθυνος της παράταξης έκανε άρση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του οργανωτικού γραμματέα πράγμα που  έγινε αποδεκτό από το σώμα. Ακολουθήθηκε δηλαδή η ίδια διαδικασία όπως και τότε που του είχε δοθεί η συγκεκριμένη θέση.
Δεν μπορούμε όμως να μη προσθέσουμε για τον συγκεκριμένο συνάδελφο αυτά που ελέχθησαν μέσα στη διαδικασία του οργάνου, την παράτυπη παράνομη διαδικασία που εφάρμοσε όσο ασκούσε τα καθηκοντά του από τη θέση του οργανωτικού γραμματέα δηλαδή..
Εμείς σαν παράταξη με εύθυμη  διάθεση  έχουμε να σχολιάσουμε το εξής…
Ας “σταθεροποιηθεί”  και αυτός συνάδελφος  κάπου ….
 Συνάδελφοι,
Είναι γνωστή η τακτική του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού όταν τα προβλήματα οξύνονται να ανακαλύπτει τεχνητές κρίσεις μέσα στο κίνημα ώστε να αποπροσανατολίζει τους εργαζόμενους από τα πραγματικά προβλήματα. Όχι μόνο δεν έχει καμία πρόθεση να οργανώσει τον αγώνα ενάντια σ’ αυτή την πολιτική αλλά αποδυναμώνει όποια πρόθεση αγωνιστικής διάθεσης.
Σας καλούμε να απομονώσετε τέτοιου είδους πρακτικές, να συνταχθείτε με την Αγωνιστική Συνεργασία για την  προσπάθεια ανασύνταξης του συνδικαλιστικού κινήματος στη ΔΕΗ και γενικότερα.
Στόχος της πάλης μας πρέπει να είναι η κάλυψη των σύγχρονων και πραγματικών αναγκών μας.
Παλεύουμε,
  • Ενάντια στην πολιτική της απελευθέρωσης της ηλεκτρικής ενέργειας που αποτέλεσμα έχει το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας.
  • Για ανάκτηση όλων των απωλειών από το 2010 ως σήμερα.
  • Ενάντια στο χτύπημα των συνδικαλιστικών ελευθεριών.
  • Ενάντια στις εργασιακές σχέσεις μεσαίωνα.
  • Ενάντια στην απελευθέρωση των απολύσεων.
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΣΤΗΜΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
 ΑΥΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΤΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ



“ΤΟ ΓΑΡ ΠΟΛΥ ΤΗΣ ΘΛΙΨΕΩΣ ΓΕΝΝΑ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗ”



Συναδέλφισσες-οι
Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δει και έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι με διάφορα περιστατικά ανώριμων και διαλυτικών συμπεριφορών.
Έχουμε δει και έχουμε διαβάσει ανακοινώσεις και ανακοινώσεις.
Ανακοινώσεις για γέλια,
Ανακοινώσεις γεμάτες μίσος και εμπάθεια,
Ανακοινώσεις διαστρέβλωσης της αλήθειας και παραπληροφόρησης . . . .
Όμως αυτά που διαβάσαμε προχθές στην ανοιχτή επιστολή του Γενικού Γραμματέα της Ε.ΤΕ./ΔΕΗ ξεπερνούν κάθε προηγούμενο, ξεπερνούν κάθε φαντασία.
Το περιστατικό “ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΟΜΑΔΑΚΗΣ” είναι το σοβαρότερο, είναι το βαρύτερο.
Ρε Μανώλη, όλοι χάνουμε κάποια στιγμή αλλά δεν το παίρνουμε τόσο κατάκαρδα. Μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς να είμαστε πρόεδροι . . .
Με τη στάση σου ενάμιση χρόνο τώρα επιβεβαιώνεις το γνωμικό “ Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη”.
Και καλά αν εσύ από την στεναχώρια σου που έχασες την καρέκλα του προέδρου έχεις Διαλυτικές τάσεις, τι σου φταίμε οι υπόλοιποι και κυρίως τι σου φταίει το συνδικάτο και πάνω απ’ όλα τι σου φταίνε οι εργαζόμενοι που κάθε μέρα είναι αντιμέτωποι με δεκάδες προβλήματα και που στα μάτια τους είμαστε εκτεθειμένοι όλοι ;
Κύριε ΤΟΜΑΔΑΚΗ αν αναρωτιόσουν γιατί αργήσαμε να σου απαντήσουμε σου λέμε πως αργήσαμε να σου απαντήσουμε για ένα και μόνο λόγο. Γιατί επί πέντε ημέρες σκεφτόμαστε αν πρέπει και αν αξίζει να απαντήσουμε στο γεμάτο μίσος κατάπτυστο (και ασύντακτο) κείμενό σου.
Σκεφτόμασταν αν πρέπει να σε ακολουθήσουμε σ’ αυτόν τον ολισθηρό δρόμο της δημόσιας, κατινίστικης (όπως κάνεις) αντιπαράθεσης ή όχι.
Την προηγούμενη φορά (πριν ένα χρόνο ακριβώς) όταν και πάλι έλεγες και έγραφες μια σειρά αθλιότητες σου απαντήσαμε με μια ανακοίνωση που στο υστερόγραφο της έγραφε:
“Το ότι δεν απαντάμε γράμμα προς γράμμα, κατηγορία προς κατηγορία στην ανακοίνωση του διχασμού και των απίστευτων και προκλητικών ψεμάτων, ας μην εκθλιφθεί ως αδυναμία αλλά ως κίνηση και στάση ανθρώπων που δεν θέλουν να ρίξουν λάδι στην φωτιά. Σε μια φωτιά που θα κάψει το κύρος του συνδικάτου και θα γκρεμίσει κάθε γέφυρα επικοινωνίας”.
Μια και εσύ (παρ ότι έφτασες 60 και ακόμα δεν ωρίμασες και συμπεριφέρεσαι σαν πεντάχρονο παιδάκι) εμείς δείξαμε δυο φορές ωριμότητα και σοβαρότητα.
Όχι μόνο δεν σου απαντήσαμε όπως σου άξιζε αλλά σε κατεβάσαμε και από τα κεραμίδια.
Επειδή όμως την ευγένεια και την σοβαρότητα τα εκλαμβάνεις ως αδυναμία,
Επειδή ξεπέρασες κάθε προηγούμενο και κυρίως
επειδή δεν σέβεσαι τίποτα και διαλύεις το συνδικάτο ήρθε η ώρα να τα ακούσεις για καλά.
Μας κατηγορείς Γραμματέα ούτε λίγο ούτε πολύ ότι εμείς ξεπουλάμε τη ΔΕΗ ότι δεν τολμάμε να βγάλουμε ανακοίνωση και ότι εκλιπαρούμε και γλύφουμε τη Διοίκηση για κανένα ρουσφετάκι!!
Δεν πιστεύουμε βέβαια να περιμένεις να σου απαντήσουμε σε αυτές τις βλακείες που γράφεις γιατί οι ανακοινώσεις μας το περιεχόμενο των εισηγήσεων μας και η άμεση ανταπόκρισή μας σε κάθε κάλεσμα της ΓΕΝΟΠ είναι γνωστά και αδιαμφισβήτητα.
Εκείνο που θέλουμε να σε ρωτήσουμε είναι :
Αφού είχες τέτοια άποψη γιατί ποτέ δεν την εξέφρασες;
Γιατί δεν άσκησες κριτική;
Γιατί δεν πήρες μια φορά το λόγο να προτείνεις μια απεργία , μια κατάληψη μια πιο δυναμική κίνηση;
Όταν όμως έχεις πιεί το αμίλητο νερό (όπως έχεις κάνει και με τις κατά καιρούς απίστευτες δηλώσεις ξεπουλημάτων του τομέα ενέργειας και του αρχηγού του κόμματος σου) με τι θράσος λες και γράφεις αυτές τις βλακείες; Το ερώτημά μας είναι ρητορικό. Θα το απαντήσουμε μόνοι μας… Το θράσος του ανθρώπου που το μόνο που τον νοιάζει είναι το εγώ του.
Σε ρωτάμε αν δεν βγάζαμε την ανακοίνωση για το πραξικόπημα που έκανες με τα συνετεράκια σου και αν σε αυτή δεν είχαμε την παρακάτω πρόταση για σένα,
«Θυμίζουμε στο Γραμματέα ότι εμείς όταν πριν από λίγους μήνες έκανε το ολέθριο γι αυτόν λάθος και παραιτήθηκε ανεβαίνοντας στα κεραμίδια, δεν του πήραμε τη σκάλα αφήνοντας τον να νιαουρίζει ακόμα. Δείξαμε σοβαρότητα και υπευθυνότητα κάτι που δυστυχώς ο ίδιος δεν έκανε ..»
Θα έγραφες ότι έγραψες;
ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ
Θίχτηκε ο εγωισμό σου ε;                  Ο εγωισμός σου πάνω από όλα!!
Συνεχίζουμε τα ερωτήματα που πηγάζουν από όσα έγραψες.
Έγραψες με απίστευτο μίσος για την άδικη και απαράδεκτη πρόταση μομφής προς στον πρόεδρο όταν ήταν ταμίας, όπως επίσης έγραψες για τις μηνύσεις που συγκεκριμένοι κατά καιρούς και κατά το δοκούν συνεργάτες σου του έκαναν ( και εσύ ο ίδιος) με μια σειρά ευφάνταστα δημιουργήματα.
Σε σχέση με το παραπάνω θέλουμε να σε ρωτήσουμε:
Εσύ δεν ήσουν Γραμματέα που έλεγες ότι πρέπει να αποσυρθούν όλες οι μηνύσεις;
Γιατί το έλεγες, όταν το έλεγες; Είχες διάθεση να καλύψεις κάποιον ή έβλεπες ότι δεν υπάρχει κάποιος λόγος, κάποια ουσία;
Φανταζόμαστε το δεύτερο. Σήμερα λοιπόν τι είναι αυτά που λες και γράφεις;
Για να το κλείσουμε μια και καλή. Επειδή δεν έχετε το δικαίωμα να παίζετε με την τιμή και τη υπόληψη κανενός μας να πάτε σε όσα δικαστήρια θέλετε, να κάνετε όσες μηνύσεις θέλετε.
Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται .

Κλείνοντας την ανακοίνωση σε ξανά ρωτάμε :
 Εάν εμείς συνεδριάζαμε χωρίς να είσαι παρών,
Εάν εμείς συνεδριάζαμε χωρίς να σεβαστούμε δικό σου αίτημα για ολιγοήμερη αναβολή της συνεδρίασης πως θα σου φαινόταν;
Τι θα έλεγες;
Τι θα έγραφες;
Η επίκλησή σου σε όσα δήθεν προβλέπει το καταστατικό για το 6ημερο περιθώριο συνεδρίασης είναι αστειότητες. Ποιο ήταν το επείγον του θέματος που δεν μπορούσε να περιμένει μερικές μέρες;
Άλλωστε εσύ δεν ήσουν πριν λίγα χρόνια που σε ανάλογο αίτημα άλλων συναδέλφων, να συνεδριάσεις εκτάκτως, ούτε καν συνεδρίασες γράφοντάς τους στα παλιά σου τα παπούτσια;
Κυρίως όμως θέλουμε να σε ρωτήσουμε πέρα από την πραξικοπηματική συνεδρίαση και τα προβλήματα που αυτή γέννησε, το περιεχόμενο της επιστολής σου που ούτε λίγο ούτε πολύ αποκαλείς τον πρόεδρο κλέφτη, γλύφτη, κυβερνητικό και εργοδοτικό που παρακαλάει ( χωρίς μάλιστα ποτέ να του έχεις πει τίποτα) είναι λόγια και πράξεις σοβαρού ανθρώπου που θέλει ενότητα και το καλό των συναδέλφων;
Γραμματέα εμείς τις λέξεις μας για σένα μέχρι και πριν κάνεις το πραξικόπημα και πριν βγάλεις αυτήν την κατάπτυστη ανακοίνωση τις προσέχαμε.
Δεν σε προσβάλαμε.
Εσύ αντιλαμβάνεσαι τι έκανες;
 Είμαστε σίγουροι πως όχι.

Γι αυτό έστω και τώρα:
·         Σε καλούμε να ανακαλέσεις τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς σου και να αλλάξεις ρότα .
·         Σε καλούμε σε διάλογο με μοναδικό σκοπό όχι την ικανοποίηση εγωισμών άλλα το καλό των συνάδελφων μας.
·         Σε καλούμε σε διάλογο για την εκτόνωση της κατάστασης και το σταμάτημα της κρίσης χωρίς ανθρωποθυσίες που επιδιώκονται μόνο και μόνο … έτσι για να περάσει το δικό μας η γιατί δεν μας αρέσει, η φάτσα του ταμία.!!
·         Σε καλούμε έστω και τώρα να διορθώσεις τα πεπραγμένα της πραξικοπηματικής συνεδρίασης.

Αν το πρόβλημα σου όπως τεχνηέντως λες, για να αποκρύψεις τους πραγματικούς λόγους για την απαράδεκτη στάση σου είναι ότι δεν αντιστεκόμαστε, σου λέμε:
Θέλεις αγώνες ; Εδώ είμαστε.
Θέλεις απεργίες; Εδώ είμαστε.
Θέλεις καταλήψεις και συλλαλητήρια;; Εδώ είμαστε.
Θέλεις ανακοινώσεις (αν και αυτές είναι ανέξοδες); Εδώ είμαστε.
Δυστυχώς όμως για σένα μέχρι τώρα δεν μας έφερες ποτέ μια τέτοια πρόταση.
Έστω και τώρα Εδώ είμαστε.
Ότι πρόταση φέρεις σε αγωνιστική κατεύθυνση . Εμείς την ψηφίζουμε.
Όσον αφορά για την απειλή περί εκλογών εμείς δεν είμαστε ανεύθυνοι και ανώριμοι άνθρωποι να επιδιώκουμε εκλογές .
Τις εκλογές εσείς τις μεθοδεύετε με την απαξίωση μας και την πραξικοπηματική σας στάση που σκοπό έχει (μια και δεν έχετε εσείς τον πρώτο λόγο) να μην λειτουργεί το συνδικάτο.
Τις εκλογές εσείς τις θέλετε μπας και αυτή τη φορά βγείτε πρώτοι .
Γραμματέα αν όντως το πρόβλημα σου είναι ότι θέλεις το συνδικάτο πιο μαχητικό.
Αν όντως δεν θέλεις εκλογές και το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι οι αγώνες και η επίλυση των προβλημάτων , σου ξαναλέμε:
φέρε ότι πρόταση θέλεις για οποιοδήποτε θέμα που να αφορά αγώνες και επίλυση προβλημάτων των συναδέλφων , θεώρησε την ψήφο μας δεδομένη.
ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ.
Όσον αφορά την ανακοίνωση της ΕΣΚ που κατά τη γνωστή τακτική της, όλοι οι άλλοι ξεπουλάμε και οι μόνοι αγωνιστές είναι αυτοί που έχουν αυτοαναγορευτεί στους αυθεντικούς και γνήσιους εκπρόσωπους των εργαζομένων ( με τα γνωστά ποσοστά) τα μόνα που έχουμε να τους πούμε είναι να μην συμπεριφέρονται ως ιδιοκτήτες της εργατικής τάξης και πως αν θέλουν αντίσταση και αγώνες περιμένουμε τις δικές τους προτάσεις.
Ελάτε συνάδελφοι να πάρουμε ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΘΕΛΕΤΕ.
Αρκεί να είναι για αγώνες.
Εσείς βέβαια όταν συνευρεθήκατε με τη ΔΑΚΕ, βάζοντας στο ίδιο χαρτί τις υπογραφές σας και στην ίδια πραξικοπηματική συνεδρίαση. (δηλαδή όλοι οι αγωνισταράδες μαζί ) με τη δική μας απουσία ( δηλ των ξεπουλητών),
απ ότι είδαμε δεν συνεδριάσατε για να πάρετε καμία αγωνιστική απόφαση…
Συνεδριάσατε για αποκεφαλισμούς!!
Κύριοι της ΕΣΚ σας βλέπουμε και το κακό για εσάς είναι ότι σας βλέπουν και οι εργαζόμενοι.
Για να μπει ο κάθε κατεργάρης στο πάγκο του :
Θέλετε αγώνες;
Είναι απλά τα πράγματα.
Αφήστε στην άκρη τη μιζέρια.
Αφήστε στην άκρη τις τυπικότητες.
Αφήστε στην άκρη τις μομφές για ψήλου πήδημα (επειδή μου την σπάει η φάτσα του ταμία ) και τους αποκεφαλισμούς και ελάτε να πάρουμε όποια απόφαση θέλετε.
Στο κάτω – κάτω της γραφής συνάδελφοι της ΕΣΚ (που στην ανακοίνωση σας δεν λέτε λέξη για τη ΔΑΚΕ - άραγε γιατί;;),
μαζί με τη ΔΑΚΕ μπορείτε να πάρετε ότι απόφαση θέλετε.
Και αν εμείς είμαστε το εμπόδιο ( να το δούμε και αυτό!!) κάντε προεδρείο.

Η Γραμματεία του ψηφοδελτίου
ΕΑΜΕ ΕΤΕ/ΔΕΗ
 

***********************************************

Δήλωση του Γιώργου Φώλια, μέλος του ΔΣ της ΕΤΕ-ΔΕΗ ΚΗΕ


Mέλος του ΔΣ της ΕΤΕ-ΔΕΗ ΚΗΕ και του Γενικού Συμβουλίου (ΓΣ) του ΜΕΤΑ.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι…
Είμαι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) της ΕΤΕ-ΔΕΗ ΚΗΕ από τις 12 Οκτώβρη 2016 μέχρι σήμερα και εκλέχθηκα με την παράταξη του το Ενωτικού Αγωνιστικού Μετώπου Εργαζομένων ΕΤΕ-ΔΕΗ ως συνεργαζόμενος.
Η συγκεκριμένη παράταξη, με βάσει τα αποτελέσματα των εκλογών, πήρε μεταξύ άλλων τη θέση του προέδρου του Σωματείου.
Μετά την άρση της εμπιστοσύνης μου προς τη συγκεκριμένη παράταξη και την αποχώρησή μου, στις 26 Σεπτεμβρίου 2017, το ΕΑΜΕ εξέδωσε μια κατάπτυστη ανακοίνωση, με ανυπόστατες καταγγελίες και βολές εναντίον μου για τη στάση μου – αποχώρηση από το συνοθήλευμα ψηφοδέλτιο. Στην ανακοίνωση χρησιμοποιούνται απαράδεκτοι, βαρύτατοι και υβριστικοί χαρακτηρισμοί κατά του προσώπου μου και των επιλογών μου, χαρακτηρισμοί που δεν ταιριάζουν σε
εργατική συνδικαλιστική παράταξη, αλλά παραπέμπουν σε ανθρώπους του πεζοδρομίου και των γηπέδων. Οι άκρως προσβλητικές αναφορές, οι άθλιες προσωπικές αναφορές και οι χυδαίοι χαρακτηρισμοί, καταδεικνύουν το ήθος και το επίπεδο των, κατά τα άλλα, εκπροσώπων των συναδέλφων.
Το bullying συνεχίστηκε, με πρωτόγνωρο τρόπο για τα συνδικαλιστικά χρονικά, με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο, με εμπλοκή μεγαλοστελεχών της ΓΣΕΕ, καρεκλοκένταυρων εργατοπατέρων, πολιτικών προσώπων, με μοναδικό σκοπό να με μεταπείσουν να επιστρέψω στο «μεγάλο μαντρί» ώστε να συνεχιστεί η υπερψήφιση των οικονομικών απολογισμών και οι ημερίδες-φιέστες του Δ.Σ.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Δεν εκλέχθηκα για να διαιωνίσω με τη συμμετοχή τη συνδικαλιστική παρακμή στον σωματείο μου, αλλά να συμβάλλω ώστε να κινείται στη βάση αρχών και αξίων και με κυρίαρχο στόχο την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την αφύπνιση των εργαζόμενων και την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων, που ισοπεδώνουν τον Όμιλο ΔΕΗ και τις ζωές μας.
Η ανακοίνωση, σε μια προσπάθεια να αποπροσανατολίσει τους συναδέλφους από την πραγματική αιτία της αποχώρησής μου, την «αφωνία» του Σωματείου σε όλα τα προβλήματα των εργαζομένων και της κοινωνίας (ξεπούλημα ΑΔΜΗΕ, ενδεχόμενη πώληση ΔΕΔΔΗΕ κτλ.), κάνει πως δεν γνωρίζει τίποτε για το «έγκλημα» και μου θέτει μια σειρά από «αμείλικτα» ερωτήματα για τους λόγους της αποχώρησής μου, τα οποία ουσιαστικά απαντώνται από τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Σωματείου.
Και εξηγώ:
Εδώ και ένα χρόνο πραγματοποιήθηκαν επτά διοικητικά συμβούλια, με θεματολογία τα οικονομικά και γενική ενημέρωση, χωρίς να μπαίνουν κομβικά ζητήματα, όπως το ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ, η ενδεχόμενη πώληση του ΔΕΔΔΗΕ, το κλείσιμο μονάδων παραγωγής, το 40% αποχώρησης των πελατών, η γ’ αξιολόγηση, τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του σωματείου μας. Δε βγήκε ούτε μία ανακοίνωση, δεν ειπώθηκε ούτε λέξη, που να υπερασπίζεται τη δημόσια ΔΕΗ και τα συμφέροντα των εργαζομένων, δεν προγραμματίστηκε ούτε μία διεκδικητική κινητοποίηση του σωματείου μας.
Ο ρόλος του ΔΣ ξεκινούσε και τελείωνε στην έγκριση ημερίδων και περιοδειών και στα υψηλά χρηματικά ποσά που δαπανούνταν γι’ αυτές! Όχι μόνο δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, αλλά ο ρόλος του ήταν ανύπαρκτος. Και στην… ανυπαρξία, προσωπικά, δε χωρούσα και δεν μπορούσα να επικυρώνω απλά αποφάσεις.
Εν κατακλείδι, μιλάμε για ένα διοικητικό συμβούλιο – ουραγό των εξελίξεων -· το μόνο που ενδιαφέρει τη διοίκησή του είναι οι… ημερίδες και ο κυβερνητικός συνδικαλισμός. Η ανακοίνωση του ΕΑΜΕ είναι έωλη, περιέχει μια σειρά από ψευδείς κατηγορίες, όπως, ότι δε βάζαμε θέματα στο διοικητικό συμβούλιο κ.λπ. Αποκρύπτει μέσα από τη «λάσπη στον ανεμιστήρα» πως όσες φορές θίξαμε ζητήματα, όπως για τον προγραμματισμό δράσεων στον Όμιλό μας, δεν έμπαιναν καν στην Ημερήσια Διάταξη. Χάνονταν στο δρόμο… του κυβερνητικού συνδικαλισμού και του παραγοντισμού. Αυτός ήταν και ο λόγος της πολιτικής μου διαφωνίας και λόγος αποχώρησης από το ψηφοδέλτιο.
Όμως, η ανησυχία τους φαίνεται να είναι μήπως με την ανεξαρτητοποίησή μου χάσουν κάποιοι τις καρέκλες και τα προνόμια τους. Δηλώνω ότι δυστυχώς δεν υπάρχουν τέτοιοι συσχετισμοί στο ΔΣ για τη συγκρότηση ενός αγωνιστικού – διεκδικητικού προεδρείου, που θα οργανώσει την αντίσταση του κλάδου απέναντι στις αντεργατικές και μνημονιακές πολιτικές. Το θέμα δεν είναι «να αλλάξει ο Μανωλιός και να βάλει τα ρούχα του αλλιώς», αλλά να αλλάξει ρότα και πολιτική. Κατά συνέπεια. θα κινηθώ με βάση τα ταξικά συμφέροντα του κλάδου και θα υπερψηφίζω ό,τι έχει σχέση με αυτό, ενώ θα καταψηφίζω και θα αντιτίθεμαι σε ό,τι έχει σχέση με τη συντήρηση και αναπαραγωγή του γραφειοκρατικού, κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.
Κάνω ξεκάθαρο ότι: Οι κατά παραγγελία συκοφάντες και οι κάθε εμπαθείς, δεν μπορούν να κηλιδώσουν την εντιμότητα και την ηθική μας, όσων ακολουθούμε τη φωνή της ταξικής συνείδησης.
Οι εκπρόσωποι της συνδικαλιστικής παρακμής, που επί σειρά ετών, ανήγαγαν σε επιστήμη τον εκμαυλισμό συνειδήσεων, δεν δικαιούνται σήμερα να παριστάνουν τα θύματα των δικών τους πρακτικών.
6/10/2017
Γιώργος Φώλιας
******************************************************************

Kάποιοι επέλεξαν αυτή ακριβώς την στιγμή να δημιουργήσουν νέα "τεχνητή κρίση" στο μεγαλύτερο σωματείο της ΓΕΝΟΠ, "άξιος ο μισθός τους’’



Συναδέλφισσες-οι

Η συνδικαλιστική παράταξη των ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ [ΕΑΜΕ] σε ανακοίνωση  που απαντά στον Γ. Γραμματέα της ΕΤΕ/ΔΕΗ, δεν παραλείπει  για άλλη μία φορά να επιτεθεί με ψέματα, ανακρίβειες και φυσικά αντικομουνισμό στην ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.

Για την ουσία βέβαια της ανακοίνωσης της παράταξής μας  που παραθέτει τα πραγματικά γεγονότα και τον λόγο για τον οποίο έγιναν, δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά.

Για μία φορά ακόμα προσπαθούν με ψεύτικα διλλήματα και τεχνητή πόλωση να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους από τα πραγματικά προβλήματα, που ολοένα και περισσότερο παίρνουν εκρηκτικές διαστάσεις και για τα οποία είχαν
και έχουν την κύρια ευθύνη μαζί με αυτές τις δυνάμεις (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΣΑΔ) που χρόνια τώρα αποτελούν την πλειοψηφία στο συνδικάτο και έγιναν δεκανίκια σε κυβερνήσεις και διοικήσεις, παίζοντας άριστα τον ρόλο του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Αποδεικνύεται περίτρανα με την τακτική τους ότι το μόνο πρόβλημα που έχουν είναι η διατήρηση με κάθε τίμημα των νόθων συσχετισμών (όπως έχουν παραδεχτεί οι ίδιοι) προκειμένου να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε κυβερνώντες και εργοδότες.

Συναδέλφισσες – οι

Οι θέσεις της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ για όλα τα ζητήματα, ανεξάρτητα αν συμφωνεί η διαφωνεί κάποιος μαζί της είναι διαχρονικά κρυστάλλινες και σταθερές με μόνο γνώμονα τα συμφέροντα των εργαζόμενων του κλάδου και του ελληνικού λαού και δεν παζαρεύονται για καμιά <<καρέκλα>>. Αυτοί λοιπόν που μας εγκαλούν για μεθοδεύσεις, αποκεφαλισμούς (αν τους θέλαμε σήμερα θα υπήρχαν), και δημιουργία προεδρείου με την ΔΑΚΕ, δεν έχουν παρά να κοιταχθούν στον καθρέπτη.

Όσο για το ποιες προτάσεις έχουμε κάνει για αγωνιστικές κινητοποιήσεις ας φρεσκάρουν την μνήμη τους  ανατρέχοντας  στα πρακτικά συνεδρίων, γενικών συμβουλίων, διοικητικών συμβουλίων κλπ και να πουν στους εργαζόμενους  ποιοι απέρριψαν αυτές τις προτάσεις και με ποια επιχειρήματα.

Συναδέλφισσες – οι

Σήμερα που το κυβερνητικό συνονθύλευμα ΣΥΡIΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει με αμείωτη ένταση την πιο βρώμικη επίθεση εναντίων ολόκληρης της εργατικής τάξης, είναι έτοιμοι να πουλήσουν μονάδες, να προχωρήσουν στην ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ στα πρότυπα του ΑΔΜΗΕ, να προχωρήσουν σε νέο πετσόκομμα μισθών, συντάξεων, εργασιακών δικαιωμάτων, συνδικαλιστικών ελευθεριών, ακόμα και σε απολύσεις, κάποιοι επέλεξαν αυτή ακριβώς την στιγμή να δημιουργήσουν νέα <<τεχνητή κρίση>> στο μεγαλύτερο σωματείο της ΓΕΝΟΠ, ‘’άξιος ο μισθός τους’’.

Σας καλούμε μακριά από σκηνοθετημένα παιχνίδια, να συσπειρωθείτε δίπλα στην ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ακόμα και αν δεν συμφωνείται σε όλα μαζί μας, ώστε να οργανώσουμε την πάλη μας προκειμένου να διεκδικήσουμε όλα αυτά που μας έχουν κλέψει και έχουν κάνει την ζωή μας κόλαση.        

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ - ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: