Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Νέο εργατικό δυστύχημα: Νεκρός 60χρονος εργάτης

Άλλος ένας εργάτης νεκρός. Ήταν η τελευταία μέρα στη «μάχη» για το μεροκάματο. Σε έναν «πόλεμο» που δεν έχει τέλος. Που η εργατική τάξη θρηνεί τα παιδιά της. 
Το νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα Παρασκευή στην Πιερία, στον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Αθηνών -Θεσσαλονίκης – Ευζώνων (ΠΑΘΕ), στη διάρκεια εργασιών ασφαλτόστρωσης που εκτελούνται από το 434ο μέχρι το 436ο χιλιόμετρο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αστυνομικές πηγές, νεκρός είναι εξηντάχρονος υπάλληλος εταιρείας που έχει αναλάβει τα έργα συντήρησης της ΠΑΘΕ. Ο άτυχος 60χρονος παρασύρθηκε από φορτηγό που εκτελούσε εργασίες, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Κατερίνης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 
Το νέο εργατικό δυστύχημα, με θύμα τον 60χρονο ήρθε λίγα 24ωρα μετά το θάνατο 32χρονου εργάτη που άφησε την τελευταία του πνοή εν ώρα εργασίας στα Λεχαινά.
Τα εργατικά ατυχήματα και δυστύχημα έχουν εκτοξευτεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα. Εκατοντάδες εργαζόμενοι, τραυματίζονται, σακατεύονται και πολλές φορές χάνουν τη ζωή τους. 
Στην Ελλάδα μετά από οκτώ μνημονιακά χρόνια, οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζονται σαν «αναλώσιμο είδος»!
Η εντατικοποίηση της εργασίας, η απουσία μέτρων ασφάλειας και υγιεινής στην εργασία, η διάλυση της εργατικής νομοθεσίας και η πλήρης αποδιάρθρωση των ελεγκτικών μηχανισμών, αποτελούν τις βασικές αιτίες για την εκτίναξη των ατυχημάτων και δυστυχημάτων. 
Σωματεία και συνδικάτα καταγγέλλουν την απουσία μέτρων προστασίας των εργαζομένων και την ένταση της εκμετάλλευσης.
Οι καταγγελίες δεν αρκούν. Η εργατική τάξη οφείλει να πάρει την συγκεκριμένη υπόθεση στα χέρια της. Να διεκδικήσει και να απαιτήσει την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Τη διασφάλιση των δικαιωμάτων της για να σταματήσει να θρηνεί τα παιδιά της, σε γιαπιά, εργοστάσια και δρόμους…

Δεν υπάρχουν σχόλια: