Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

Καλό ταξίδι Μαρία.


Η καλή φίλη και πολύτιμη συντρόφισσά μας Μαρία Μάντζαρη δεν είναι πια μαζί μας. Έφυγε σήμερα, μετά από μια μακρά μάχη με την αρρώστια, που τόσο άδικα και πρόωρα κλήθηκε να δώσει. Για τους κοντινούς της ανθρώπους και για όσους και όσες είχαμε την τύχη να τη γνωρίσουμε και να πορευτούμε μαζί της, η απώλεια αυτή μας γεμίζει με απέραντη θλίψη.
Θα μας λείψεις Μαρία... 
Θα μας λείψει το χαμόγελο και η γλυκύτητα, η σκέψη και η συντροφικότητά σου. Όλα αυτά για τα οποία ξεχώριζες από τα πρώτα χρόνια στα σχήματα της ΕΑΑΚ και στους φοιτητικούς αγώνες της δεκαετίας του 2000, μέχρι τα ελπιδοφόρα βήματα συγκρότησης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και από τη συνδικαλιστική δράση στους αρχιτέκτονες και τους μισθωτούς μηχανικούς μέχρι τις διαρκείς νέες αναζητήσεις για μια Αριστερά νικηφόρα και ανθρώπινη, μαζική και ανατρεπτική. 

Δεν είναι δα και λίγα τα χρόνια αυτά, σχεδόν δύο δεκαετίες μαζεύονται. 
Και η Μαρία ήταν πάντα εκεί. Πρωτοπόρα αλλά και ειλικρινώς συλλογική. Αποφασιστική αλλά και ψύχραιμη. Χαμογελαστή αλλά όχι αστόχαστη. Με οξυδέρκεια και σοβαρότητα αλλά και με βαθιά διάθεση για διάλογο και κουβέντα. Ένας όμορφος άνθρωπος, μια συντρόφισσα που χαιρόσουν να γνωρίζεις, να συζητάς, να συμπορεύεσαι. 
Έτσι αντιμετώπισε η Μαρία από την πρώτη στιγμή και την περιπέτεια της υγείας της. Με σοβαρότητα και αξιοπρέπεια, χωρίς ποτέ να χάνει το χαμόγελο και την αντοχή της. Χωρίς να σταματήσει να ενδιαφέρεται για τους δίπλα της, ακόμα και στα πιο δύσκολα σταυροδρόμια της αρρώστιας. Αναμετρήθηκε με θάρρος, ανιδιοτέλεια και αισιοδοξία με αυτό τον πανίσχυρο αντίπαλο, καταφέρνοντας να τον ξεγελάσει για πολύ καιρό. Μας γέμιζε κουράγιο και έμπνευση, όχι απλά η θέλησή της για ζωή, αλλά και η αστείρευτη διάθεσή της να συνεχίσει να μαθαίνει νέα πράγματα, να βάζει νέους στόχους, να είναι σταθερά πολιτικά παρούσα, να ανοίγει νέα μονοπάτια έρευνας και δημιουργίας μέσα στους γκρεμούς της ανασφάλειας και των ματαιώσεων. 
Για όλα αυτά η Μαρία ήταν ένα τόσο αγαπητό πρόσωπο. Για όλα αυτά θα λείψει σε όλες και όλους μας τόσο πολύ. Όμως και για όλα αυτά, δε θα ξεχαστεί. Θα μας συντροφεύει στους συλλογικούς μας δρόμους, ειδικά τις στιγμές που η τρυφερότητα, η νηφαλιότητα και η συντροφικότητα θα μας είναι περισσότερο αναγκαίες. 
Η οδύνη για τις απώλειες τόσο κοντινών μας ανθρώπων σε τόσο νεαρή ηλικία δε μετριάζεται. Ωστόσο, από τη μεριά μας, στη μνήμη της Μαρίας και άλλων φίλων που χάσαμε στη διαδρομή, υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε όσο καλύτερα μπορούμε τις μάχες και τις αναζητήσεις που μαζί ξεκινήσαμε.
Εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια και ευχόμαστε κουράγιο και δύναμη στη μητέρα της Κατερίνα και στον αγαπημένο μας σύντροφο Γιάννη, τον αδερφό της. 
Τη Μαρία θα την αποχαιρετίσουμε την Παρασκευή 24 Αυγούστου, στο Α Νεκροταφείο, στις 13.00 το μεσημέρι. Η κηδεία θα είναι πολιτική και αντί στεφάνου, η οικογένεια καλεί να δοθεί η στήριξη στην εργατική λέσχη Νέας Σμύρνης. (ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ONOMA ΔIKAIOYXOY: EPΓATIKH ΛEΣXH NEAΣ ΣMYPNHΣ, IBAN: GR40 0172 0990 0050 9908 5469 155, BIC: PIRBGRAA)

από: https://www.facebook.com/anametrisi/photos/a.181446892503375/255388951775835/?type=3&theater

Δεν υπάρχουν σχόλια: