Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Τα παιδιά-σκλάβοι της Ευρώπης εργάζονται σε κάτεργα κάνναβης

Η μεγάλη αύξηση της καλλιέργειας  ναρκωτικών, σε συνδυασμό με τα αυξανόμενα κρούσματα διακίνησης χιλιάδων παιδιών από χώρες όπως το  Βιετνάμ, το Σουδάν, την Ερυθραία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ φαίνεται πως δεν είναι ασύνδετα φαινόμενα, ειδοποιούν οι ειδικοί.
Εδώ και δύο χρόνια, η βρετανική αστυνομία έχει ανακαλύψει στην βρετανική πρωτεύσουσα περισσότερες από 314 παράνομες φυτείες κάνναβης στο Λονδίνο,  όπως δείχνουν και τα στοιχεία που δημοσίευσε η εφημερίδα London Evening Standard. Σύμφωνα με αυτά μάλιστα, παιδιά απαγάγονται από τις χώρες τους για να εργαστούν σε αυτές τις φυτείες,  οι οποίες συχνά βρίσκονται σε κατοικίες ή μεγάλες, απομωμονένες εκτάσεις στα προστια της πόλης. Το πρόβλημα γίνεται όλο και μεγαλύτερο όσο ο καιρός περνάει.
Μπορεί η Βρετανική αυτοκρατορία να χτίστηκε με το αίμα των λαών της Αφρικής και για χάρη του αγγλικού κεφαλαίου να αιματοκυλίστηκε ολόκληρη η υφήλιος πάνω από δύο φορές, ωστόσο η σύγχρονη Βρετανία έχει κάνει κάποια, μικρά βήματα για την καταπολέμηση της σύγχρονης δουλείας. Το  2015 προώθησε την Σύγχρονη Πράξη για τη Δουλεία σύμφωνα με την οποία καταδικάζονται ισόβια οι δουλέμποροι. Ταυτόχρονα, στο Ηνωμένο Βασίλειο προστατεύονται καλύτερα οι ευάλωτες ομάδες.
Παρόλα αυτά,  τα νέα παιδιά- δούλοι δεν έχουν καμία υποστήριξη, εξειδικευμένη ή άλλου είδους. Την ίδια στιγμή ακτιβιστές δηλώνουν ότι η νομοθεσία δεν έχει κάνει καμία σοβαρή τομή στο δουλεμπόριο. Χαρακτηριστικά, τον Φεβρουάριο η βρετανική κυβέρνηση είχε αρνηθεί να χορηγήσει άσυλο σε ένα ορφανό από το Βιετνάμ το οποίο είχαν φέρει δουλέμποροι στη χώρα ως παιδί για να εργαστεί στη βιομηχανία της κάνναβης. Σύμφωνα με την αυστραλιανή ομάδα για τα ανθρώπινα δικαιώματα Walk Free, η Βρετανία φιλοξενεί τουλάχιστον 136.000 σύγχρονους σκλάβους,  αριθμός δέκα φορές πάνω από εκείνον του 2013.
Πέρυσι πάνω από 2.000 ύποπτες περιπτώσεις για διακίνηση παιδιών αναφέρθηκαν στις βρετανικές αρχές, οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούσαν σεξουαλική εκμετάλλευση, οικιακές εργασίες, ή καταναγκαστική εργασία.
από:Το Περιοδικό  Με πληροφορίες από το tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: