Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

Αγωνιστική Ενότητα ΕΤΕ ΔΕΗ για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στην Περιοχή Σύρου-

Εμείς όπως και όλοι οι εργαζόμενοι στον όμιλο είμαστε συγκλονισμένοι από το τραγικό γεγονός του θανάτου πάνω στην κολόνα του συναδέλφου μας στην Σύρο.  Εκφράζουμε την βαθειά μας θλίψη  στους οικείους του και στους εργαζόμενους της Περιοχής Σύρου.

Για τον καταλογισμό των όποιων ευθυνών υπάρχουν τον λόγο έχει η δικαιοσύνη. Όμως παρόλο που δεν είναι γνωστές οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το μοιραίο, δημιουργούνται εύλογες απορίες όπως γιατί η εργασία γινόταν υπό τάση ; γιατί δεν έφερε μέσα ατομικής προστασίας για αυτού του είδους την εργασία ; γιατί δεν του δόθηκαν αμέσως οι πρώτες βοήθειες ; και άλλα που δεν είναι του παρόντος.
Ο άτυχος συνάδελφος ήταν μέλος της ΕΤΕ και γιαυτό οφείλει  η ΕΤΕ να επισκεφθεί την περιοχή Σύρου  να μιλήσει με τους εργαζόμενους, να αποκτήσει μια σαφή εικόνα των συνθηκών του δυστυχήματος και να πάρει μέτρα που θα αποκλείσουν την επανάληψή του.  Οφείλει επίσης να μεριμνήσει ώστε ο εκπρόσωπός μας στην επιτροπή διερεύνησης να απαιτήσει μια πραγματική διερεύνηση των αιτιών και όχι συγκάλυψη ευθυνών και απόκρυψη στοιχείων όπως συνήθως γίνεται με τις ευλογίες τις εργοδοτικής πλειοψηφίας της ΓΕΝΟΠ και της ΕΤΕ.
Καλό ταξίδι συνάδελφε,
Αγωνιστική Ενότητα  ΕΤΕ ΔΕΗ
Αύγουστος 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια: