Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

Ένα ακόμη εργατικό ατύχημα στους ΟΤΑ, στον Δήμο Δάφνης –Υμηττού, Δίκτυο εργαζομένων στους ΟΤΑ

Ένα ακόμα εργατικό ατύχημα, με θύμα συμβασιούχο εργάτρια καθαριότητας στον Δήμο Δάφνης-Υμηττού, μητέρα δυο ανήλικων παιδιών. Το ατύχημα συνέβη την Τετάρτη 1η Αυγούστου το πρωί, στη διάρκεια περισυλλογής απορριμμάτων στην περιοχή του Αμύντα, στον Υμηττό.

Η εργαζόμενη μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Λαϊκό και θα υποβληθεί σε  χειρουργική επέμβαση στο πόδι (κνήμη).
Τη συμβασιούχο εργαζόμενη την έβαλαν συνοδό στο απορριμματοφόρο, χωρίς καμία εκπαίδευση, χωρίς να της δώσουν Μέσα Ατομικής Προστασίας.


Όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι στον συγκεκριμένο Δήμο, δεν έχουν δοθεί τα προβλεπόμενα από το νόμο μέσα ατομικής προστασίας, παρά μόνο ένα αντανακλαστικό γιλέκο. Ο εμβολιασμός και οι προβλεπόμενες ιατρικές εξετάσεις για τους εργαζόμενους είναι ανύπαρκτος. Ενώ η εντατικοποίηση της εργασίας στην υπηρεσία καθαριότητας  είναι δεδομένη καθημερινά, αφού όταν τελειώσουν την περισυλλογή με το απορριμματοφόρο, τους στέλνουν να σκουπίζουν στο δρόμο.

Η δημοτική αρχή του Δήμου φέρνει τεράστιες ευθύνες για την μη εφαρμογή της νομοθεσίας για την υγιεινή και ασφάλεια στη διάρκεια της εργασίας και την εντατικοποίηση.
Ευχόμαστε στη συναδέλφισσα  γρήγορη ανάρρωση.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποδεχθούμε ως κανονικότητα κάθε λίγο ένας εργάτης, μια εργάτρια να πεθαίνει ή να  τσακίζεται. Τώρα να οργανώσουμε την πάλη μας και να διεκδικήσουμε άμεσα μέτρα για την προστασία της ζωή μας. Να μην βγαίνουμε για δουλειά αν δεν μας έχουν δοθεί τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση και τους δημάρχους να σεβαστούν τις ζωές των εργαζομένων και να εφαρμόζουν τη νομοθεσία για την υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία. Να παρθούν μέτρα για καλύτερες συνθήκες εργασίας. Όχι στην εντατικοποίηση.
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους Δήμους ΤΩΡΑ.
Όχι στις φτηνές και με ημερομηνία λήξης ελαστικές σχέσεις εργασίας διαφόρων συμβάσεων και προγραμμάτων, π.χ. κοινωφελή εργασία.
Καμία απόλυση.
Μόνιμη, σταθερή εργασία για όλους.

Αύγουστος  2018
 ΠΗΓΗ:Αρχική - Kommon

Δεν υπάρχουν σχόλια: